Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2013 16:31 - Буда да не се прави на будала!(2)
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 1169 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 05.02.2013 16:58


 

И докато се правеше 2 дни на будала, Биволъ публикува, че е бил и доносник на ДС!

И така...
Щом има папка „Буда“ това значи, че има 2 възможности САМО:

 

1- Боко САМ си избрал псевдонима Буда (по-верятното - не се ли прави на Господ и сега? - аз, аЗ, Аз и АЗ)

 или

2- псевдонима Буда е даден от вербувалия ГО !

И в 2-та случая - значи само ЕДНО:

Боко Тиквов се съгласил, подписал и станал ИНФОРМАТОР (агент-доносник) !!!




И докато се правеше 2 дни на будала Биволъ публикува, че е бил и
доносник на ДС:

"Към документите изтекли в Balkanleaks има обяснителна бележка. В нея се твърди, че Борисов е вербуван от Държавна сигурност още в средата на 80-те години. Тогава срещу него е заведено дисциплинарно дело за лъжесвидетелстване. Борисов свидетелствал по бракоразводно дело, но се оказало, че излъгал. Следва вербовка от Шесто и ДС урежда дисциплинарката да бъде прекратена.

Досието на Борисов като доносник на ДС е било пришито към ДОН "Буда", но е прочистено от дългогодишния кадровик в МВР Борис Димитров, твърди се още в бележката. През ноември тази година Димитров беше назначен от правителството за шеф на Държавната комисия за сигурност на информацията (ДКСИ). Биволъ не можа да потвърди тези твърдения от независим източник.

Папката "Буда" има особена съдба. След като вербовчикът Младен Георгиев и началникът му Спас Спасов са отстранени от ЦСБОП, Борисов не е поет от друг офицер. Папката "Буда" остава в касата на зам.-шефа на ЦСБОП Венцислав Великов до напускането му през 2001 г. Когато се подготвя назначението на Борисов за главен секретар той е проверяван, но досието "Буда" не излиза на бял свят. Министър Петканов научава за него чак през 2002 г. Вбесен, той уволнява шефа на дирекция "Информация и архиви" Серафим Стойков и прибира папката "Буда" в личния си сейф. От него я наследява Румен Петков, който обаче не я завещава на наследника си в МВР Михаил Миков.

В анонимен текст, който се появява през 2002 г. и чийто предполагаем източник е НСС пише за друга вербовка на Борисов: "Предвид връзките на Бойко Борисов с организираната престъпност през 1998-2000 г. той е изучаван от Националната служба за сигурност (НСС), с цел привличането му за нащатен сътрудник на НСС. През този период Бойко Борисов редовно дава информация на НСС за действията на лидери на организираната престъпност в България. Трябва да се отчете, обаче, че е често срещана практика българските служби за сигурност да рекрутират (като агенти или нещатни сътрудници) на някои лица единствено за осигуряване на политически чадър в замяна на предоставяне на сенчести услуги в полза на конкретни управленски и/или корпоративни кръгове. Пример – Поли Пантев, Косьо Самоковеца, Славчо Христов и т.н.) Папката със събраните за Бойко Борисов материали и постъпилите от него доклади е била връчена на тогавашния директор на НСС ген. Атанас Атанасов и той е одобрил вербовката на Бойко Борисов."

Пред Биволъ генерал Атанасов отрече тази информация. Според него Борисов никога не е бил разработван от НСС. "Нито едно от тези лица не е било на вниманието на контраразузнаването, защото е нямало причина" - каза той.

Анализ на зависимостите

Доказаната вербовка на Борисов и наблюдението осъществявано от офицера на ДС Спас Спасов отчетливо потвърждава зависимостта на премиера на компроматна основа от наследниците на тайните комунистически служби. Вече не изглеждат странни "джентълменските" пасове между Борисов и Георги Първанов - агент "Гоце". За тези зависимости пише и в Швейцарския доклад за криминалното минало на Борисов, използван от Джеф Щайн като източник за известната му публикация в списание "Конгрешънъл Куотърли" през 2007 г.. Ето какво е отбелязано там :

"Вярва се, че следните кръговете и лица са издигнали Бойко БОРИСОВ:

- о. з. ген. Любен ГОЦЕВ, о. з. ген. Бригадир АСПАРУХОВ (преди няколко месеца предложението той да бъде назначен като съветник на премиера предизвика скандал с оглед на възможния му достъп до класифицирана информация на НАТО и след ожесточен публичен дебат назначението му беше оттеглено).

- кръга БАНКЯ, имащ силни позиции в някои правителствени структури (МВР, МФ, Президенството) и с близки връзки с организираната престъпност - Чавдар ЧЕРНЕВ, Димитър СЪБЕВ, Максим ДИМОВ, Виктор ВЪЛКОВ, Ивайло ТРИФОНОВ, Славчо ХРИСТОВ."

(докладът е изготвен през 2005 г.)

Гоцевци, аспаруховци и черневци обаче бяха изненадани от външен фактор, който не контролират нито те, нито руските им началници. Данните за криминалното минало на Борисов изтекоха от американските дипломатически доклади публикувани от Wikileaks и разбиха легендирането му пред българската и чуждестранната публика. Никак не е случайно, че именно говорителят на кръга "Монтерей" Румен Петков скочи като Матросов да брани Борисов след като станаха публични характеристиките на посланик Байърли, потвърдени от ЦРУ.

Самият факт, че досието "Буда" изтича именно сега, 6 месеца преди изборите означава, че кукловодите на Борисов са го изоставили и за следващия мандат ще заложат на друг "жребец", който да брани интересите им.

Накъде след "Буда"?

Истинският Буда проповядва, че най-голямата загуба в живота на човека, това е загубата на надежда.

След прочита на ДОН "Буда", надеждата скоро да заживеем в нормална, по средноевропейски демократична държава, отлита като лист от лотус в хималайски вятър. Неясното усещане, че и днес живеем в гадна симбиоза между престъпната комунистическа държава и организираната престъпност става съвсем ясно, обективирано, и тотално безнадеждно.

Но както грамите на американските посланици с позоваване на ЦРУ, така и документите за ДОН "Буда", публикувани тук оставят надежда, че пълното прочистване и подмяната на историята в духа на оруелската 1984 в наше време все пак не са възможни. Важното е, да осъзнаем веднъж за винаги, че сме в състояние на война. А както Сун Дзъ е завещал в своето „Изкуство на войната": "Ако познаваш противника и себе си, не би следвало, да се уплашиш и от сто битки по пътя. Ако познаваш себе си, не и противника, победата ти ще е белязана от болка. Ако не познаваш нито себе си, нито противника, загиваш."

(край на цит.)

 Другото е "защита" от лукаваГо !



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6499119
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!