Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2013 18:29 - Балонът Стефан Гамизов, aвтор gikotev
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 2673 Коментари: 2 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Много често приятели и познати ме питат, какво мисля за това лице. Ето че дойде време да си кажа приказката. Но верен на стила си ще се позовавам само и единствено на проверими случки, факти и събития.

Ето какви почти революционни призиви четем на натрапчиво рекламираната по БНТ1 интернет-страница на експерта по всичко и „борец №1” срещу лошите практики в енергетиката :

Наистина искам да знам, защо протестите спряха? Това значи ли, че протестиращите искаха да ги управляват БСП с АЕЦ "Белене", ДПС с "Цанков Камък", Румен Овчаров и Росен Плевнелиев с "Марица Изток 1" и "Марица Изток 3"? Всичко това, ако се случи или продължи да се случва ще струва на българите 42 милиарда лева. И ще се плати през сметките за ел.енергия. Белене е спряна, но БСП иска да я реанимира. Двете "марици", Плевнелиев ги брани със зъби, нокти, наглост и коварство. ДПС далаверите, даже не се обсъждат. Така се прави преврат срещу лошо правителство в държава от третият свят за да дойде на власт катастрофално лошо. Първо насъскваш хората и после те сами свалят правителството. След това докарваш "момчетата от Харвард" за да можеш да откраднеш милиардите, а те да говорят префърцунено по телевизията глупости. Но не мога да не поздравя момчета от корпорациите и приятелите им на уж дипломатическа служба. Видях на живо латино-американски преврат и то в Европейският Съюз. Това е опит и познание, което няма как от книга да научиш. Но и ние, нормалните българи имаме право на съпротива в рамките на закона за да браним демокрацията и моралният капитализъм.

 

За всеки случай си направих и два скрийншота (снимки на екрана на компютъра, ако кликнете върху тях те се уголемяват), в случай, че „експерта” реши да смени текста.

image


image
Направих две снимки, за да може на едната да се вижда шапката, а на втората целият революционен призив.

От години се въздържам да коментирам този надут балон, но преди около месец той наруши негласното споразумение за ненападение и така ми развърза ръцете. Това се случи в едно негово интервю за предаването „Господари на ефира”, където демонстрира „познания” по въпросите на търговията с ядрено гориво, а също така и на търговията с електрически ток. Повече от очевадно беше, че той повтаря като папагал, казаното ден по-рано пак по „Господари на ефира” от директора на АЕЦ „Козлодуй” Валентин Николов в частта свързана с последната далавера с ядрено гориво. В последствие се оказа, че Николов се е пообъркал („поправи” го в открито писмо негов служител), а Гамизов е изпълнил поръчка, вземайки страната на действащия директор срещу бившия – Александър Николов. Защо му е на Гамизов да взема страната на един престъпник срещу друг? Нека видим.

За целта нека се върнем на призива му към протестиращите и по-специално в частта му:

Това значи ли, че протестиращите искаха да ги управляват БСП с АЕЦ "Белене", ДПС с "Цанков Камък", Румен Овчаров и Росен Плевнелиев с "Марица Изток 1" и "Марица Изток 3"? Всичко това, ако се случи или продължи да се случва ще струва на българите 42 милиарда лева. И ще се плати през сметките за ел.енергия. Белене е спряна, но БСП иска да я реанимира. Двете "марици", Плевнелиев ги брани със зъби, нокти, наглост и коварство.

Отсъстват два ключови държавни енергийни обекта – ТЕЦ „Марица-изток 2” и производителката на над 1/3-та от цялата електроенергия в България АЕЦ „Козлодуй”. Изглежда, според него, тези две предприятия не са инструмент чрез който да бъдете управлявани, крадени и манипулирани, от когото и да било? Ех, експерте, експертеееее...!

Случайно ли Гамизов пропуска тези две предприятия в заклинанието си? Еднозначно НЕ. А причината е повече от прозаична. В ТЕЦ „Марица-изток 2” някога той е уредил японската компания Тошиба да смени турбините и същото сега се надява да стори на двата действащи енергоблока в Козлодуй. Комисионните са достатъчни за да си наема охрана, да си плаща за покани в телевизиите, да си рекламира сайта и какво ли още не. И каква тогава е разликата между него и тези които напада? Излиза, че разликата е само в обектите/предприятията, които използват, за да ги източват, респективно бъркайки в нашите джобове, за да могат после да ни уверяват, колко са загрижени за нас. Така „експерта” Гамизов се издава.

Поради същата причина при участието си в „Господари на ефира” той взема страната на действащия директор Валентин Николов срещу бившия – Александър Николов. Поради същата причина на сайта си той призовава към бунтове срещу кабинета на Плевнелиев/Прокопиев, негласно подкрепяйки Бойко Борисов, надявайки се след 12-ти май последния да се върне на власт и да му осребри обещанието за турбините на блокове 5 и 6 в Козлодуй. Преди падането на кабинета Борисов Гамизов звънеше или изпращаше SMS-и до свои приятели и познати, участващи в протестите и ги заклеймаваше и сатанизираше, заради гражданската им позиция. Сега палачинката е обърната.

Ако имате търпение и излишно време, за да изгледате/изслушате безбройните видеа, които е сложил на интернет-страницата си ще забележите, че той никога не говори за АЕЦ „Козлодуй”, когато клейми „откритата от него” енергийна мафия. Така, според него, излиза че най-голямото енергийно предприятие не е част от тази мафия? Все пак той е „експерт”, как да не му се вЕрва? Участието му в „Господари на ефира” не е поставено в колекцията му от медийни изяви!!! Защо ли? Защо?

Ще предвидя и ще отговоря на въпрос, който може да се роди в главата на някои от вас: „Познавам ли се и срещал ли съм се с въпросното лице?” Отговорът е ДА. Само веднъж и не по мое или негово желание, а по волята на наш общ познат. От тази наша единствена среща, състояла се преди около девет месеца, и знам за апетитите му към турбините в Козлодуй.

Последно! Защо на интернет-страницата му има само призиви за бунтове, в които самият той никога не е участвал, плюс подбрани негови медийни изяви, но няма нито дума за самият него? Кой е той? От къде идва и на къде се е запътил? Роден, учил, работил, постигнал и т.н. Защо няма нито дума за бизнеса му? Няма форум, няма диалог и обратна връзка? Подробности?

Г.К.



Тагове:   АЕЦ,   енергетика,   ТЕЦ,   гамизов,


Гласувай:
6


Вълнообразно


1. velio - Гамизиада* - Как медиите произведоха един обикновен лобист в специалист по всичко
28.03.2013 23:46
Статия в.Капитал - http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2013/03/12/2020703_gamiziada/
цитирай
2. nikikm - Явно,
29.03.2013 17:07
подобно на Боко тиквата и той е нечий проект!Такива има много и се пазят в резерв,че властта бързо изхабява мошениците начело!Пръкна се от нищото и веднага влезе в медиите,стана специалисти почна да дава акъл!Но и веднага се издаде,като каза за българите,че"За тяхно добро било да изчезнат от лицето на земята,като народ!"Това никога няма да го забравя винаги ще го повтарям!Банките с кадри на тези,които осъществяват вече открит геноцид,по отношение на българския етнос,са пълни с такива отце и майкопродавци,възпитаници на световния елит!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6472900
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!