Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.04.2013 15:51 - Лекари, Здравна каса, млн.лв. „потънали” от НЗОК, Дянков и т.н. SDRs * –хартийки
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 1112 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 03.04.2013 16:17


Вчера медиите гръмнаха: Общо 80 млн.лв. от НЗОК „потънали” в здравното министерство за 2012 г.
 

"Не е ясно къде са 40-те милиона лева, събрани в повече от здравните ни вноски миналата година, както и дали са само толкова."

Това обяви вчера, 02 Април 2013,  д-р Иван Кокалов от надзорния съвет на НЗОК след среща с представители на здравното министерство и на лекарската колегия.

"За средствата, които останаха в излишък от здравните ни вноски, към момента е сигурно, че не са в сметката на касата.",
убеден е д-р Кокалов.

Отговорът на въпроса обаче търси и председателят на лекарския съюз д-р Цветан Райчинов, който заяви, че срещата със здравния министър и надзорния съвет на касата е протекъл различно от очакванията на съсловната организация. А те са били за разговори в посока към решаване проблемите на здравеопазването, а не в посока към запознаване с тях.

Според д-р Райчинов от 10-те искания, които лекарите поставили на касата във връзка с новата методика, не е прието нито едно.
 

На въпроса на лекарите „Защо?",

шефът на касата д-р Пламен Цеков отговорил, че поверената му институция имала право сама да прецени кои решения да приема и отхвърля.
 

image Шефът на НЗОК д-р Пламен Цеков - снимка:Булфото
 
От надзорния съвет на касата бяха категорични, че миналогодишната методика на финансиране, която лекарите искаха, е изцяло върната. Лекарският съюз може да твърди, че сега е нощ, но аз виждам, че е ден, коментира в отговор Иван Кокалов.
 

Относно орязването на болничните бюджети, което според лекарите е с 10% спрямо миналата година, мнението на Кокалов като представител на надзорния съвет на касата е, че такова орязване няма да има, когато здравният министър спре да дава лицензи на новите болници. Причината е, че районните каси черпели от средствата, предвидени за утвърдените лечебни заведения, за да могат да формират бюджета на новите болници. 


Още на 28 февруари.2013 над 150 лекари и медицински работници протестираха половин ден пред Здравната каса под надслов:

"За здравето и оцеляването на нацията"

И с искане незабавно да се отменят всички методики за финансиране и разпределение на дейностите в касата, както и за оставката на шефа й Пламен Цеков. 
 

image
 

Лекарите издигнаха транспаранти:
 

"Пламен Цеков е вреден за вашето здраве"
 

и
 

"Не на методиката, вкарваща корупция в здравеопазването".

Протести имаше и пред районните здравни каси.

В нито една голяма столична болница не са изплатени напълно средствата за януари.
 

image


От тази година Здравната каса плаща на болниците по нова методика, която предвижда фиксиран брой пациенти по всяка клинична пътека. Директори на болници се оплакаха, че с новите им бюджети всъщност имат възможност да лекуват с 20% по-малко пациенти.
 

И да свалите Пламен Цеков няма да промените нищо в болниците, ЗК и личните лекари. Не разбирате ли, че той е само буфер за протакане и отвличане на вниманието! Парламента вече го няма и няма кой да го свали!
  Защото: Човечето ограбило Здравната Каса и НОИ с над 2 млрд. лв. и депозирало парите в Световната банка и МВФ още през септември 2009 г. се казва Дянков, Симеон.

Потърсете го и му поискайте СМЕТКА, докато не е заминал за САЩ.

Безвъзратно като американски гражданин.

От него трябва да търсите парите, които търсите и ДНЕС, и от две години вече.

image

Защо?

Както добре сте забравили, на 31 Август 2009 г. Дянков, станал финансов министър току-що, извади от резервите на НОИ и Здравната каса над 1 млрд. $ и ги подари на юдо - хазарските банкери, които именно за това го пратиха тук.
Като последния гламър**.
 

Мургавото МУПИ*** купи тогава с тези ваши и наши пари, т.н. СПТ-та  - Специални Права за Тираж (в ориг. по амер. финансова терминология - SDRs *) - или никому ненужни хартийки на МВФ. С тези наши пари юдо-хазарските американски банкери щели да ни отпуснат заем, но с много благоприятна лихва... 

А нямаше кой това да ви го каже ли !!?!?
 

Ето как коментира още тогава money.bg:


Дянков, кой управлява България - българското правителство, или МВФ?! 

Дата: 08-09-2009 17:27

Мисля си, че с тази финансова операция Вие се представяте като чиновник на Световната банка и МВФ, а не като български министър на финансите. ЩЕ БЪДЕ МНОГО ИНТЕРЕСНО КОГАТО СЛЕД НЯКОЛКО МЕСЕЦА ОБЯВИТЕ, ЧЕ ЗДРАВНАТА КАСА И НОИ СА ОСТАНАЛИ БЕЗ РЕЗЕРВИ. Тогава със сигурност ще Ви пратим да вземете парите на касата от тези на които сте ги дали. (б.а. – Е, не след няколко месеца Здравната каса и НОИ останаха без резерви, а това го обявиха в края на 2012, т.е., мно-о-о-го благоприятната лихва "дойде")


Г-Н ДЯНКОВ, По подобие на царските юпита и Вие се превърнахте в цар на мълчанието. Не би било лошо да обясните на българските журналисти И НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД как на 31.08.2009 закупихте от МВФ никому ненужните хартиики наречени ”специални права на тираж (СПЖ)”.  


При тази финансова операция приведохте по сметката на МВФ в Световната банка повече от един милиард долара. Тези един милиард долара бяха извадени от резервите на НОИ и Здравната каса.  


ПОДКРЕПАТА КОЯТО НАПРАВИХТЕ ЗА БАНКРУТИРАЛАТА АМЕРИКАНСКА ФИНАНСОВА СИСТЕМА Е ЗА СМЕТКА НА ОРЯЗВАНЕ НА СРЕДСТВАТА ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И ПЕНСИИ.


Кой губи и кой печели от тази операция, Дянков? Обяснете на българския народ кое породи необходимостта да купувате такова огромно за страната ни количество от тези никому ненужни хартийки наречени СПТ. Единственото за което може да ги ползвате е да ги върнете обратно на емитента (МВф), който не само ще ви ги оформи като заем, но и ще ви наложи начина на тяхното ползване....


Като участник в Холанската група на тази банкрутирала взаимоспомагателна каса наречена МВФ, на България и се дава възможност да увеличи с левовата равностойност на заема паричната маса, която е в обръщение. По този начин МВФ регулира не само паричната маса , но и темпа на инфлация. Заема от МВФ ползва единствено и само Холандия и Израел, които като представители на Холандската група единствени получават обратно средствата във валута.  


ЦЯЛОТО ТОВА БЕЗУМИЕ, ДЯНКОВ, Е ЕДНА ПОРОЧНА ПРАКТИКА ЗАЛОЖЕНА В ЗАКОНА ЗА ВАЛУТНИЯ БОРД. Не е ли безумие това да притежаваш валута, да я дадеш на някой и този някой след време ако прецени да ти я преоформи като заем с абсолютно неизгодни за тебе условия. ДЯНКОВ, КАТО ОБИКНОВЕН ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ПИТАМ: КОЙ УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ – БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ИЛИ МВФ???


Мисля си, че с тази финансова операция Вие се представяте като чиновник на Световната банка и МВФ, а не като български министър на финансите.


ЩЕ БЪДЕ МНОГО ИНТЕРЕСНО КОГАТО СЛЕД НЯКОЛКО МЕСЕЦА ОБЯВИТЕ, ЧЕ ЗДРАВНАТА КАСА И НОИ СА ОСТАНАЛИ БЕЗ РЕЗЕРВИ. Тогава със сигурност ще Ви пратим да вземете парите на касата от тези, на които сте ги дали. БЪЛГАРИЯ, ДЯНКОВ, НЕ МОЖЕ И НЕ БИВА ДА БЪДЕ ДОНОР НА БАНКРУТИРАЛИ ФИНАНСОВИ СИСТЕМИ! НЯМАТЕ ПРАВО ДА БАРАТЕ РЕЗЕРВИТЕ НА ЗДРАВНАТА КАСА И НОИ ! ТАКЪВ СЛУГИНАЖ ЗА САЩ, МВФ И СБ НИКОЕ ДО СЕГА ПРАВИТЕЛСТВО НЕ Е ПРАВИЛО”.


Коментар от money.bg


Ето съобщението на БНБ (ако не вярвате на това, което пиша):


Bulgaria recieved Special Drawing Rights for 517 million euros
Currency: Friday, 2009-08-28 17:19
Article by: Bulgarian Finance

Today, 28.08.2009, the Republic of Bulgaria received 474 586 534 special drawing rights (SDR)* from the IMF (about 517 million euros), which increased international monetary reserves of the Bulgarian National Bank. 


At a meeting of states and governments of the G-20 held on April 2, 2009, as part of measures to overcome the effects of global financial and economic crisis, it was decided for allocation in the amount of SDR 250 billion U.S. dollars between the countries - members of the IMF. This entitles each of the countries - members of the IMF, to acquire SDRs up to 75% of its quota in the IMF.


In accordance with this decision on August 7, 2009, a majority of 85 percent of the votes of the countries members of IMF, the IMF Board of Governors approved a resolution on the total allocation of SDRs. Governor of the Bulgarian National Bank, as a Managing Director for Bulgaria`s in IMF, voted for the resolution, expressing it as common position of the government and the central bank.


On September 9, 2009 IMF will allocate more SDR 136.3 million in special one-time allocation of SDRs in 1997, which was recently ratified by all member states.


Ето защо и лекари, и пациенти трябва да НАСТОЯВАМЕ:
  • Дянков, Симеон - Да върне на МВФ хартийките, наречени SDRs;
  • Дянков, Симеон - Да прибере от американските банки тези 2 млрд.лв. за българското здравеопазване и ЗК;
  • Дянков, Симеон - Да възстави лихвите и върне неговите комисионни;
  • Дянков, Симеон - Да бъде съден!


_за плевен онлайн портал/

д-р инж. Никола Тодоров, доцент

пояснения:

* SDRs - (Special Drawing Rights) - Това са Специални Права за Тираж (СПТ) или международни резервни активи в чуждестранна валута, издавани от Международния валутен фонд (МВФ). Разпределени по нации от МВФ, едни СПТ представляват вземания в чуждестранни валути (!!!), които могат да бъдат обменяни в моменти на нужда (??? - у нас такава нужда не се е появявала от 2009, когато Дянков ги закупи). (вж. напр.: http://en.wikipedia.org/wiki/Special_Drawing_Rights) - б.а.

**гламър - от англ. glamour [gl۸mər] = блясък, чар, привлекателност, обаяние, очарование, сексапил - б.а.

*** MUPPIE - от "Middle-aged Urban Professional", от англ. професионалист на средна възраст - б.а.


 



Гласувай:
2


Вълнообразно


1. nikikm - Браво!
03.04.2013 20:06
И още веднъж,БРАВО! Това трябва да стигне до всички!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6485636
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!