Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2013 16:52 - Дали е “Триединство”: Библия (Стар и Нов Завет), Талмуд и Коран?
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 1397 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 10.04.2013 17:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Четивото не е препоръчително за немислещи хора или мислещи, но едногънкови  индивиди

Дейвид Айк, отбелязва в 3 свои статии “Mind Programming, Brainwashing And Mass Hypnosis, Mind Over Matrix” и “Mind Control & Programmed Beliefs”, като анализира ролята на Матрицата за контрол, Програмираните вярвания, Масовата хипноза, както и тяхната връзка с религията.

Той пише:

“Най-голямата форма на масов контрол над ума, която досега е измисляна е религията и тя е била най-важното оръжие в плана на рептилите от хилядолатия. Тя е вкарала в затвор умовете на масите и ги държи в постоянен страх и робия. Те приемат често гротескните, тържествени думи на хората в расо, които им казват, че такъв е "Божия план". Приемете това, което ви се предлага днес, независимо колко е гадно, и утре ще сте в рая. Винаги е "утре".

...

Дори терминът "Завет" (Testament) етимологически потвърждава, че е пълно буквално с множество топки. Лаурен Сейвидж, уебмастърът на http://www.davidicke.com/ и изследващ от дълго време древната история, ми е казвал, че коренът на думата testament e "testes" - тестис. Според традицията древните евреи имали обичая да хващат тестисите, с извинение "топките" на другия, докато слушали клетвата. Доста странно, както са ми казвали същото правят и днес при някои Илюминатски ритуали. Според Лаурен във версията на Библията, превеждана по времето на крал Джеймз, според преводачът Авраам накарал слугата си да се закълне върху "бедрата му", докато всъщност, според еврейската традиция, това трябвало да бъде неговите "висящи атрибути". Това със сигурност дава ново значение на израза: "Хванах те за топките"... Така че "Стария завет" всъщност означава "Стари Топки", а "Новия завет" означава "Нови Топки". Когато свидетелстваме в съда съдията не ни ли държи символично за топките? Да, така е, затова не ходете там...”

 

Дали евреите са изключителните наследници на Божия завет с Авраам? Сега вече сме готови да разгледаме пророческата значимост на Израел.

Интересно е да се отбележи, че мюсюлманите се считат за истинските чада на Авраам (Ибрахим, както го наричат те), тъй като техният праотец Исмаил е бил неговият първороден син. Но Исмаил бе заченат извън завета на вярата, сключен между Бог и Авраам. Това веднага дисквалифицира  мюсюлманите за титлата Божи заветен народ.

Мюсюлманите считат Корана за своя свещена книга. Тя насърчава високите морални принципи, но не учи, че Исус е умрял като наш Спасител и е възкръснал, за да бъде наш Господ. Така на исляма му липсва принципът на вярата, необходим за влизане под Божия завет.

Библията е категорична:

“Тогава познайте, че тия, които упражняват вяра, те са Авраамови чада” (Галатяни 3:7).

Така че единствената надежда на мюсюлманите да станат  истински чада на Авраам, е като отразяват вярата му в Месията на завета.

Евреите са потомци на Исаак, Авраамовото дете на вярата, чрез когото трябваше да се осъществи Божият завет. Но това означава ли, че те автоматично могат да претендират, че Авраам е техен духовен баща?

Този въпрос бе поставен още по времето на Христос. Религиозните водачи на евреите не изпитваха никаква нужда от Исус, претендирайки, че са в безопасност в Божието благоволение, тъй като са чада на Авраам.  Но Исус отговори:

“Ако бяхте Авраамови чада, Авраамовите дела щяхте да вършите” (Йоан 8:39).

Запомнете, не е достатъчно във вените ви да тече кръвта на Авраам, за да бъдете Авраамови чада. Човек трябва и да споделя вярата на Авраам в Месията на завета.  Но какво направи Израил с неговия Месия?  За съжаление, в по-голямата си част

“Своите Му не Го приеха” (Йоан 1:11).

Националните водачи разпънаха Христос.

Но Божията милост все още не бе отнета. Вместо незабавно да разпрати учениците Си по цялата Римска империя с благовестието, възкръсналият Христос ги изпрати първо при изгубените овце от Израилевия дом, започвайки с Ерусалим. Беше така, защото на израилевия народ все още му оставаха три и половина години национално благодатно време – последната половина от 70-тата седмица в Даниил 9. Но времето бе кратко.  Онези 490 благоприятни години за приемането на завета щяха да изтекат през 34 г.сл.Хр.

Какво направи Израил с тези последни благоприятни години? Хиляди хора приеха Исус, но народът като цяло подпечата отхвърлянето на завета. След като убиха с камъни Божия вестител Стефан (вж Деяния 7), те започнаха яростни гонения на своите братя-евреи, повярвали в Исус.

В този момент апостолите заявиха:

“Нужно беше да се възвести първо на вас Божието учение; но понеже го отхвърляте и считате  себе си недостойни за вечния живот, ето, обръщаме се към езичниците” (Деяния 13:46).

Исус бе предупредил еврейските водачи, че това ще се случи:

“Божието царство ще се отнеме от вас и ще се даде на народ, който принася плодовете му” (Матей 21:43). 

Така че сега заветните обещания се отнеха от израилевия народ като цяло и се дадоха на вярващите в Исус – били те евреи или езичници:

“И ако сте Христови, то сте Авраамово потомство, наследници по обещание” (Галатяни 3:29, вж също Ефесяни 2:13-19).

Днес много евреи наистина са Авраамови чада не поради плътта си, а чрез вярата им в Исус като Месия. Според Писанията, ще Го приемат още големи множества.

Но Авраамовият завет сега принадлежи не на някой определен народ, а на всеки, който вярва в Исус.

Могат ли неевреите наистина да бъдат Авраамови чада?  В Христос, да:

“Вие, обаче, сте избран род, царско свещенство, свят народ, люде, които Бог придоби… вие, които някога си не бяхте народ, а сега сте  Божи народ” (1 Петрово 2:9,10).

Напоследък земята, която Бог веднъж даде на народа Си е всичко друго, но не и свята. 

Бившият американски президент Джими Картър описва пътуването си до Израил в своята книга “Кръвта на Авраам.”  Той разказва как посетил няколко кибуца или еврейски заселища близо до Галилейското Море. Една събота той се отбил в местната синагога в градче с няколко стотин жители и бил шокиран, когато открил там само още двама богомолци.

По-късно, когато Картър се срещнал с Министър-Председателката Голда Майер, разговорът се завъртял около религията. Картър споменал за всеобщата липса на духовен интерес  сред израиляните.  Министър-Председателката се съгласила, но отбелязала, че не е толкова притеснена, тъй като наоколо живеели предимно ортодоксалните евреи. Тя добавила със смях:

“Ако посетите някоя сесия на Кнесета [парламентът на Израел], вие ще ги видите в действие и ще разберете, че те не са изгубили своята вяра.”

Наистина, ортодоксалните евреи днес не са изгубили ревността си. Но бихме ли могли да я наречем вяра?  Вяра в Месията на завета? Спомнете си:

“Тия, които упражняват вяра, те са Авраамови чада” (Галатяни 3:7).

Просветените библейски учени знаят, че Старият Завет  не е съсредоточен предимно  в Израил, а в Месия. Всичко зависи от приемането на Месия.

Напоследък цари голямо вълнение около политическия напредък на Израел през последният половин век. Никой не може да отрече, че се случиха забележителни неща. Но как могат да претендират, че са изпълнението на Божия завет с Авраам, след като Израел като цяло все още отхвърля Исус? Наистина, в тази страна е почти невъзможно публичното споделяне на добрата новина за Христос.  Дори кръвните евреи, които приемат Исус като Месия не се ползват със същите емиграционни привилегии в Израел, както невярващите.

Затова Дейвид Айк, в съвременен аспект, пише:

"… Получовешките рептилоиди от миналото са все още сред нас. Те вероятно са били обожествявани от строителите на Стоунхендж и на забравените планински култури от Южна Америка… В някои части на света Хората на змията успешно са изиграли ролята на богове и са имитирали техники на супер-интелигентността (Бог). Това е довело до формирането на езическите религии центрирани върху човешки жертвоприношения. Конфликтът, дотолкова доколкото се е отнасяло до самия човек, станал религиозен и расов. Цели цивилизации основани върху почитането на тези фалшиви богове се въздигали и пропадали в Азия, Африка и Южна Америка."

"…След като веднъж се е отдал, той отваря врата така че неподаващо се на определение същество (вероятно неуловима с уреди маса от интелигентна енергия) би могла в действителност да влезе в тялото му и да оказва известен контрол върху подсъзнанието му… Човешката раса е осигурила пионките… Всеки индивид трябва съзнателно да се отдаде на някоя от противоположните сили… Главната битка е била за това, което наричаме човешка душа."

Ако изпълнението на Божия завет с Авраам не се случва с Израел, какво още ще стане?
Спомнете си, че Исус предупреди против лъжепророците в последните дни с техните лъжливи предсказания за Неговото идване.
Възможно ли е обсипващото от невярващият Израел да е само димна завеса на врага, за да отклони искрените християни от истинските проблеми, свързани с Христовото завръщане и по този начин да повдигне фалшиви пророчески очаквания?


Автор и превод:
д-р инж. Никола Тодоров, доцент

 


Тагове:   библия,   Коран,   талмуд,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6488709
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!