Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2013 23:28 - Две казионни исторички, тази вечер по БНТ1, за 9ІХ1944
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 953 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 09.09.2013 23:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

21.00 ч., предаването "БГ история":

проф. Д.и.н. Искра Баева, СУ " Св. Климент Охридски"

проф. д-р Евгения Калинова, СУ " Св. Климент Охридски"

 

Ама било преврат, ама не било преврат, ама били назрели събитията, ама Съветската армия ту в Румъния, ту на  4ІХ по Черноморието, ама Сталин обявил на  5ІХ война на България, ама били 400 човека в София извършили преврата , ама не били 400, ами повече, ама как Кимон Георгиев прочел в 6.00 сутринта на  9ІХ прокламация, ама имало стачки преди това, ама Танковата бригада ..., и так далее...

Позната история от пионерските ми години.

Нашите казионни историци, назначавани от 9.9.1944 та до днес си мълчат или завоалират от известно време (няма как) истината за 9ІХ1944.

Защо ли?

Просто историята е масонско-предателска!

"Великият" 9.9.1944 или как масонът-евреин Кимон Георгиев осъмна на 9.9.1944 министър-председател

 

Сталин и Чърчил подготвят правителството на ОФ с премиер Кимон Георгиев още през есента на 1943 и пролетта на 1944!!!

image Кимон Георгиев

Или

Мръсните игри на СЮМЗ*, в частост на Сталин и Чърчил:

1.      Кремъл създава правителството на ОФ с премиер Кимон Георгиев още през пролетта на 1944 г.

2.      Операция "Малигатони" и мисия "Клариджис" на английската "Сикрет сървиз" подготвят правителството на ОФ с премиер Кимон Георгиев в контраигра обаче.

Невероятно е - да, но факт:

§        Сталин още през август 1943 посочва Кимон Георгиев за бъдещ премиер.

§        Сталин и Кремъл проектират за целта създаване на правителство на ОФ в Трънския Балкан още през пролетта на 1944 г.

§        Чърчил и "Сикрет сървиз" с "пропаднали мечти" по откриване Втори фронт на Балканите и влизане на Турция във войната, а защо не с прикриващи операции.

§        Британската операция "Малигатони" - септември 1943 г.

§        Британската мисия "Клариджис" - януари 1944 г.

§        Славчо Трънски и Трънския партизански отряд.

В края на 1943 г. Бюрото за специални операции на английската "Сикрет сървиз" в Кайро в изпращат осем техни агенти при българските партизани **.

За наш"те комунисти мисията е загадка.

Даже за другарката Цола Драгойчева!

Тя пише по-късно в спомените си:

"В ръководството на Партията само гадаехме за истинската цел на мисията".

Официално знаели за оказване на помощ с дрехи и оръжие.

Специалният агент Джон Маккълън Уокър - кавалер на няколко английски военни ордени и на един съветски – се оказва, че не е момче за увеселителни разходки, камо ли с благотворителни каузи за партизански дрешки и оръжие.

Английски историци пишат по-късно за план на правителството за разгръщане на партизанско движение в България под английско ръководство, който е изоставен по-късно.

Британското правителство на Уинстън Чърчил не обича да говори за тайни агенти и тайни мисии, което означавало задкулисни машинации.

А мисията в Трънския Балкан и на Балканите е точно такава.

Истинската й същност няма да се намери дори в професионално написаната книга на близкия до тайните служби на Острова Струърс Джонсън "Необикновени разузнавачи", излязла скоро след войната и посветена на мисията.

Тя никога не е превеждана на български.

Защо ли?

На въпрос на Стоуърс Джонсън към Славчо Трънски каква е причината, отговорът е, че в последната глава поставил под съмнение честността и чистотата на някои от българите, участници в събитията.

Но наш"те казионни историци от 9.9.1944 и до сега си мълчат - я я чели, я не, но мълчат... И знаят Защо.

Стоуърс Джонсън е добросъвестен автор, но мисията е от особена секретност. Любопитно е, че тук той популяризира, в англоезично-четящия свят, знаменития полицай Никола Гешев. Сетън Уатсън, шеф на Бюрото за специални операции е изумен, като казва:

"Не може да бъде! Такъв човек не е съществувал! Невъзможен е! Измислен!" –

това е неговата реакция.

 

На 15 септември 1943 година в Албанските планини са хвърлени с парашути шестима агенти: майор Мостин Дейвис, канадецът Ник Монро – преводач, Шейн, Джек Уот и Джон Уокър. След двумесечен преход те пристигат в Църна трава, където, освен югославски, действа и българският Трънски отряд на Денчо Знеполски и Славчо Трънски.

  image Славчо Трънски

Мисията е посрещната радушно. В пряк контакт с англичаните влизат Владо Тричков от щаба на НОВА, който говори английски, и Боян Българанов от Политбюро. Агентите са настанени в удобни къщи. Майор Дейвис говори за благородната цел на мисията, но от Кайро не идва ни оръжие, ни дрехи. Лошо време, оправдава се майорът. Той е потомствен аристократ, суров воин и не търпи възражения. Другите оправдания са: проблеми в Африка, липсва подходящо оръжие и т. н.  

Докато един ден Славчо и Денчо притискат благородника - с калъчката, както те си знаят - до стената:

Или още другата нощ да пристигне транспорт с оръжие и дрехи, или действаме по военновременните закони – смятаме ви за провокатори и ще бъдете разстреляни.

Сам майор Дейвис застава до радиостанцията и още през другата нощ на голяма поляна в 22 часа са запалени огньове във формата на буквата П за ориентир на транспортите, които хвърлят десетки сандъци с дрехи и оръжие.

Гафът е загладен. Временно. Защото Дейвис и другарите му продължават да се държат съмнително: разпитват за броя на партизаните, за това колко отряда има в България и пр.

За да бъда коректен в твърденията си, че благородната мисия е камуфлаж, ще цитирам политика и историк Джордж Ерман. В "Голямата стратегия" той обнародва меморандум на британското правителство от август 1943 година, в който се планира

"... да се усили снабдяването на партизаните в Гърция, Югославия, Румъния и Албания",

при това с настояване да се ограничи изпращането на оръжие, и се препоръчва партизаните да преминат към действия на малки отряди от командоси. В търсене на тайната мисия, не можем да пренебрегнем нейното наименование.

Хората от специалните служби по света винаги са се отличавали с хитроумни кодирания на тайни замисли в наименованията на операциите – в нашия случай – тя е операция "Малигатони".

Така преди три-четири века са наричали на Острова една особено люта супа. Никакви асоциации не свързват чорбата  "Малигатони" с пращането на дрехи и оръжия.

И като сме в кухнята, нека сложим край на един любим на българските демократи мит, в който в ролята на официален документ влиза една салфетка, която Чърчил и Сталин уж си разменили под масата по време на вечерята след известното Московско съвещание. И с това си поделили парчетата баница, наречена сфери на влияние.Това отново - и пак - го подтвърди тази вечер проф. Д.и.н. Искра Баева от СУ " Св. Климент Охридски". 

Една Измишльотина от неизброимите мръсни номера на любителя на уискито. Никаква подялба на Балканите на сфери на влияние не е имало на Московското съвещание. Чърчил предлага нещо от този род, но като официално предложение, което още по-официално рязко е отхвърлено от съветската делегация и лично от Генералисимуса. Иначе опит за това четири години по-рано прави посланикът на Великобритания в Москва сър Стафорд Крипс. Той предлага през юли 1940 година СССР да влезе във война с Германия, като на Сталин се гарантира бъдещото господство на Балканите и Източна Европа. Сталин не намира за необходимо да отговори на джентълмена дипломат.
Всичко е документирано.

И тук наш"те казионни - мълчат.

Прочее, Нобеловият лауреат за литература (и такъв е бил Чърчил, за разлика на Обама, който е Нобелов лауреат за  мир 2009 - бел. Н.Т.) непрекъснато измисля и плагиатства. "Желязната завеса" например – фраза, приписвана на Чърчил, си има истински автор и това е Гьобелс, който я употребява за първи път в "Дас Райх" през 1942 година.

Сега ще разрушим още един мит за добрия алкохолик и любител на пурите евреинът чичко Чърчил. Ако трябва да му дадем някаква нашенска титла, тя би следвало да е "Пръв гробокопач на България".

"Правителството на Негово Величество никак не се счита за ангажирано за запазване на България като независима държава" -

пише той в меморандум от 13 август 1943 година до Рузвелт.

 

В края на август 1943 година агенти на "Сикрет сървиз", пуснали паяжините си в самия Кремъл, съобщават в Лондон:

"Според Сталин в България, някъде в Балкана, трябва да се оформи свободна зона и в нея – Отечественофронтовско правителство. Избран е и бъдещият премиер – Кимон Георгиев."

Явно са надушили Кимон Георгиев като избранник на "бащата на народите".

  image Уинстън Чърчил

Това се превръща в един от най-големите кошмари за любителя на уискито Уинстън Чърчил. Такова правителство, признато веднага от СССР, обезмисля всичките му борби и зачерква мечтите му по откриване Втори фронт на Балканите и влизане на Турция във войната. 

И най-сетне разпарчетосване на "конюшнята",

както той нарича България между победителите:

Гърция, Турция и Югославия.

Това е бил планът за България на разплутия от уиски Чълчил през 1943/44 г.

Едно такова правителство по силата на международните споразумения може да поиска военна помощ от Червената армия, а стъпването на съветския ботуш в България означава запазване на нейната цялост, преустановяване положението на война между България и Англия и Щатите и какво ли още не...

А тук наш"те казионни - съвсем мълчат.

Именно предотвратяване на създаването на Отечественофронтовско правителство в Балкана е лютата чорба, която забърква в кухнята си Чърчил. Вероятно в свръхтайната са посветени единствено суровият благородник Мостин Дейвис и суперменът Джон Уокър.

Мисията с най-високо ниво на секретност, е единствената възможна свободна зона, която може да бъде отвоювана единствено в района на Трънския отряд на Славчо Трънски и Денчо Знеполски и това е повече от ясно.

 

И така масонът-евреин Кимон Георгиев осъмва на 9.9.1944 министър-председател, за да прочете в 6.00 сутринта на  9ІХ прокламацията си, както твърди проф. Д.и.н. Искра Баева от СУ " Св. Климент Охридски".

 

За да започне трагедията на България, та до днес!

Пояснения

* СЮМЗ - Световното Юдео-Масонско Задкулисие

** по частични материали в Уикипедия и във в-к "Десант"

 

/

 За Плевен Онлайн Портал:

д-р инж. Никола Тодоров, доцент

 



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6472600
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!