Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2014 11:13 - Нарцизмът е психодиагноза със задължително озаптяване
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 1272 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 04.01.2014 12:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В своя труд "Въведение в нарцисизма", Фройд (S. Freud, On narcisisim, 1914, London, Hogarth Press, 1953), твърди (префразирам и подреждам), че:

 

1. Типичните прояви на мания за величие, нарцисизъм и невротизъм, са базирани всъщност на слабоумие, умело маскирано със старателно усвояване на обилно количество данни (разбира се не информация) и псевдоинтелектуални похвати.

2. Отклоненото им от реалните обекти либидо се насочва обратно към Аз-а и този рефлексивен поврат е източникът на манията за величие характерна за слабоумието им. Манията им за величие възниква за сметка на обектното либидо. Отдръпнатото им от външния свят либидо е прибавено към Аз-а така, че възниква тип поведение, което можем да наречем Нарцисизъм.

 

3. Самата мания за величие е задълбочаване и проявяване на едно състояние, съществувало още преди това. Следователно нарцисизмът, който възниква чрез пренасяне на либидото от обектите върху собственото Аз, е вторичен наслоен върху първичния Нарцисизъм, който е замъглен от различни влияния. Манията за величие изцяло може да се сравни с известното в нормалния любовен живот сексуално надценяване на обекта, в случая сексуалното надценяване на А-за.

 

4. Замяната на стремежа за получаване на удовлетворение от реалния обект на либидото с Аз-а е същината на Нарцисизма или иначе казано, възрастният индивид дарява собственото си тяло с всички нежности, които нормално насочва към външен сексуален обект. Той съзерцава, гали и милва тялото си със сексуално удоволствие, докато постигне пълно задоволяване. Горе описания автоеротизъм е сексуалната дейност на нарцистичния стадий от прилагане на либидото. В тази форма Нарцисизмът има значение на перверзия, която е погълнала цялостния сексуален живот на индивида. Това се изостря от факта, че те не познават нищо друго в сексуално отношение освен себе си.


5. Друга съществена характеристика на анализираните индивиди е техния невротизъм. Невротикът е неспособен за наслада, защото неговото либидо не е насочено към реален обект; той не е и креативен, защото трябва да изразходва голяма част от останалата си енергия, за да задържи либидото си в състояние на напор и да се защити от него. Той би оздравял, ако конфликтът между Аз-а и либидото се прекрати и Аз-ът отново получи възможността да се разпорежда със своето либидо. Къде се крие либидото на невротика ? Лесно можем да го открием - то е свързано със симптомите, които в момента му осигуряват единствено възможното ерзац-задоволяване - мастурбацията (физическа и епистоларна).


6. Като всички нарцистично болни, те много говорят за себе си, но не отговарят на въпроси, касаещи тях, които им задаваме
.

...

Вчера, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Facebook си, обяви:

"Аз си починах много добре около празниците, изпратих една година трудна за мен и в здравословен план, но вече се чувствам страхотно, в прекрасна форма съм. Искам на всички тези анализатори, които се упражняват по проекта на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, зам.-председатели и дори по моето оттегляне, да им кажа, че дълбоко не са познали, дълбоко грешат... От едно мое изказване, че годината е празна, и че чисто човешки съм се уморил и имам нужда да си почина, анализаторите, които обслужват политически интереси, се втурнаха да коментират, че се оттеглям. Виждам колко много ги е страх политическите ми опоненти, но ще им кажа да не бързат да се радват...",

.

Той е категоричен, че всички предложения и решения за бъдещето на партията ще дойдат лично от него самия, защото:

"Никой друг освен мен не е запознат с тези планове, за да се правят подобни анализи!".

 

А пък онзи ден, в интервю за агенция „Фокус“ уточни още, че се предвижда заместник-председателите на ГЕРБ да са трима. Досега единственият му заместник беше Цветан Цветанов.

"Преди четири или пет години в партията всички бяха непознати имена. Докато сега, ако се гледа рейтинга на политиците през годините, от ГЕРБ в първата десетка има винаги 5-6 души. Това означава, че партията е произвела вече своите кадри и имена, които могат да взимат и взимат добри решения. Защо да не се възползваме от повече ум? Хората са казали, че две глави мислят по-добре от една. А когато са 11, винаги е по-добре!

А и в края на краищата всеки има своя зенит, своя предел. Това са кадрите, които постепенно, след две-три или когато прецени партията, че трябва да има нов председател, оттам ще излезе и новият председател. Няма вечни хора или вечни имена. Все пак аз съм близо 15 години непрекъснато в устата на хората. Това ме и уморява, и в края на краищата води до..., това си е голямо напрежение"

 

И понеже "Няма вечни хора или вечни имена", с псевдоинтелектуални похвати, типични за наемниците, наричащи себе си "political scientists" - както твърди Фройд - той се кани да влезе в историята, опровергавайки Фройд.

 

/за Плевен Онлайн Портал:

 Д-р инж. Никола Тодоров, доцент

 


Тагове:   Бойко Борисов,   Фройд,   narcisisim,


Гласувай:
5


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6487162
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!