Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2014 12:26 - 2014! Европейският Съюз се превръща в СССР?
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 653 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 18.01.2014 12:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image


През 2014 г. ЕС, паникьосан от дефлацията и липса на растеж, може да наложи задължителен данък за всички спестявания над 100 000 евро. Така богатите ще поемат "справедлив дял" от финансовото бреме и ще се създаде буфер срещу кризата.Мярката обаче ще превърне ЕС в съюз от тоталитарен тип с ниско ниво на защита на частната собственост, какъвто бе случаят със СССР. Това е една от шокиращите прогнози, които експертите на датската Саксо банк правят в края на предходната година, съобщава БТА.

Банката е известна със сензационните си предвиждания. Те са умишлено скандални, за да стряскат. Направени са с чувство за хумор, но се базират на реални тенденции.Според анализаторите сегашната световна финансова система е толкова сложна, че би могла да се определи като пълен хаос. Което означава, че всички прогнози могат да се сбъднат, дори най-невероятните.Анализът съдържа общо 10 прогнози. Една засяга изборите за Европарламент догодина. След тях националистическите, евроскептичните и ксенофобските партии щели да имат най-много евродепутати. За председател на Европарламента ще бъде избран противник на ЕС, а лидерите от страните членки няма да се споразумеят кой да оглави Европейската комисия. Саксо банк пророкува още, че Германия ще изпадне в рецесия.


Сценарий 1: Данък богатство превръща ЕС в новия СССР

Икономиката на ЕС не нараства и започва дефлация. Европейската комисия се оказва принудена да действа и въвежда общоевропейски данък върху депозитите от над 100 000 евро, за да събере капитал за "борба с кризата". Доверието в частната собственост е загубено окончателно и е направена последната стъпка към един тоталитарен ЕС. Гражданите започват да действат в съветски стил: финансовите активи биват разпродавани и като платежни средства се приемат само "веществени стоки" като храни и недвижими имоти. 

Сценарий 2: ЕС изпада в политически хаос
При изборите за Европейски парламент печелят антиевропейските партии. Те избират евро-скептик за президент, а европейските страни не могат да се обединят за избора на председател на Европейската комисия. Европа изпада в политически и икономически хаос. 

Сценарий 3: Спуква се балонът на "дебелата петорка" 

Netflix, Amazon, Twitter, Pandora Media и Yelp са "дебелата петорка" в американския информационно-технологичен сектор, тъй като борсовата им стойност е с до 700 % над пазарната оценка. Този нов балон в интернет сектора може да се спука и да причини нов срив на борсите. 

Сценарий 4: Япония 

Възстановяването на световната икономика спира и привлекателността на акциите намалява. Инвеститорите продават рисковите активи и купуват йени. Курсът долар-йена спада под 80 йени за долар (спрямо около 103 йени сега). Bank of Japan се решава на последен удар и разпродава държавни активи. Прост ход с непредвидими последици. Третата по големина икономика в света става най-големият експеримент в световната икономика. 

Сценарий 5: Дефлация на долара

САЩ не успяват да ускорят икономиката си въпреки очакванията. Освен това през януари в Конгреса се разиграва трагикомедията "Как най-добре да бъде саботирана икономиката". Новото действие на драмата докарва инвеститорите, икономиката и потребителите до шок и тогава икономиката съвсем блокира. Инфлацията се понижава и централната банка трябва да търси начини за борба с дефлацията. 

Сценарий 6: УФР не се оттегля, а се намесва още по-силно 

Паричните инжекции на Управлението за федерален резерв (УФР) понижават лихвите и инвеститорите все по-често прибягват до рисковани инвестиции. Възниква измамното впечатление, че икономиката на САЩ се възстановява. Жилищният пазар най-вече е източник на тревоги и бива изкуствено подкрепян. Поради тази Комисията по отворения пазар на централната банка увеличава покупките на облигации на ипотечния пазар. Вместо да свие покупките на облигации, както се очаква, УФР увеличава програмата си до 100 милиарда долара. 


Сценарий 7: Цените на петрола рязко спадат 

Новите технологии допринасят за силно увеличаване на добива и Саудитска Арабия силно повишава производството си. На пазара се появява свръхпредлагане. Цената на петрола сорт Брент пада до 80 долара за барел. Браншът е изправен пред неочаквано предизвикателство: поевтиняване на петрола. 


Сценарий 8: Германия изпада в рецесия 

Прогнозите за германската икономика са положителни, но събитията биха могли да се развия и по друг начин. Въпреки очакванията възходящата тенденция може да спре и Германия да изпадне в рецесия. Високите реални заплати, скъпите рамкови условия за компаниите и изнасящите се от страната концерни биха могли да смачкат икономиката. 


Сценарий 9: Срив на френския фондов пазар

"Периодите на поскъпване на акциите са като парти - трябва да внимаваш да не си тръгнеш последен". Тази борсова мъдрост може да си спомнят изведнъж всички инвеститори и да забележат, че партито отдавна е свършило, втурвайки се едновременно да напускат фондовия пазар. Точно френският основен индекс ще бъде засегнат особено силно, тъй като френската икономика все още не се е възстановила. CAC 40 се срива с 40 %. 


Сценарий 10: Чупи се чупливото 

УФР намалява притока на пари, партито на финансовите пазари се насочва към края си. В резултат апетитът за поемане на рискове на инвеститорите намалява, което засяга особено силно страните с нарастващ търговски дефицит, които трябва да намалят силно стойността на валутата си спрямо долара. Такива страни са Бразилия, Индия, Република Южна Африка, Индонезия и Турция и поради това биват наричани "крехката петорка". Те изпадат в беда.

 

Свободен Народ, Понеделник, 30 Декември 2013

Редактор: Светломира Димитрова.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6498091
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!