Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2014 17:23 - "Смерть жидов", Киев, Майдана, 22 ян 2014
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 759 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Какво е до имаш глупак за президент Автор: vencivaleri1951 Категория: Политика   image
Прочетен: 462 Коментари: 27 Гласове:14
        Днес от пресцентъра на президента Плевнелиев "стреснаха" Украйна. Българският държавен глава отменя договорено свое посещение през май в Киев.
Мотивите са "нарушение на човешките права". Тоест полицията се противопоставя на мирни демонстранти въоръжени единствено с Катапулти , коктейли Молотов и сопи с метални накрайници и остриета. Полицията се опитва да разпръсне невинна вечеринка на Майдана украсена с портрети на Бандера и надписи " смерть жидов"/смърт на чифутите/
Това че украинската администрация се впечатлила от съобщението Плевнелиево точно толкова колкото във Вашингтон и Лондон когато обявихме в един и същи ден война на американци и англичани е ясно. Ясно е и, че това послание не е изпратено толкова към украинците , колкото  към Запада. Нещо от рода:
" Хей вижте ме...Ама как ги наплюх само..."


   Киев е в пламъци! В Киев гинат хора! Киев е пред Гражданска война! Всичко това се случва с един братски народ, в по голямата си част православен. Народ който не се поколеба в труден момент за нас българите да пролее от кръвта си за да имаме държава.Сам нямащ държава по това време!!!
Народ който е приютил десетки хиляди българи намерили убежище от турския ятаган и по късно от фашистките изтъпления на деветоюнци.
Украинците си имат държава едва от двадесетина години.Тоест нямат опит в държавността. Нямат опит как се ръководи самостоятелно държава. Хората са с изострена чувствителност към думичката суверенитет и всякакво шикалкавене и грешки от страна  на управляващи и опозиция ги изкарва на "Майдана"
Президентът Янукович направи непростима грешка. Три години преговаря с ЕС и уверяваше, че нещата вървят добре, и за две три седмици се врътна на 180 градуса . Да, условията на Европа бяха унизителни и икономически неприемливи. Да, Украйна няма финансовите възможности да изпълни тези условия без да фалира .Поискаха пари , отказаха им.  Да такива условия можеха да подпишат единствено български президент и правителство.Да, всичко това е вярно, но вярно е и друго. Не можеш еднолично и без да си си подсигурил подкрепа от опозицията да взимаш подобно решение, още повече че хиляди километри2 територия и милиони души в Украйна са в състава на страна по силата на военни договори, не всичките справедливи. Тоест по тясното обвързване с Европа е и обвързване с корените. От друга страна пък рязко скъсване с Русия/ а условията на ЕС водеха към това/ пък би наранило жестоко близо 20 млн украинци с руски корени. Откъдето и да погледнеш, каквото и да избереш, не би могло да стане без всенародно обсъждане и компромиси от двете страни. Без компромиси и от страна на Европейския съюз.
Опозицията пък изкара на улицата хората без да е в състояние да влияе на  действията им. Видяхме от показаните кадри как един  от лидерите на опозицията Кличко бе залят с пяна на пожарогасител от демонстрантите. До този момент световния шампион/ Кличко/ се изживяваше като бъдещ президент на Украйна. Може и да стане някой ден, но днес е господин "Никой" на Майдана.
Тоест положението в Киев е взривоопасно и ескалира с всеки изманл час.
Какво би трябвало да бъде поведението на българският президент в този момент относно бедата сполятяла този братски народ. Имаме както писах по горе и десетки хиляди наши хора там. Нима сърденето, заклеймяването е вярно действие към близки хора?
Естествено , че не.
Какво би било правилното решение?
И тримата предшественици на Плевнелиев са били "в окото" на подобни вълнения. И са горели сгради, и полиция и демонстранти са се били, и пукнати глави имаше. Слава богу, овладяваха се тези вълнения без да се достига до летален изход както в Украйна днес. И Желев, и Стоянов, и Първанов в критични моменти намериха верния тон, верния ход и до фатални ексцесии не се стигна. Този опит би бил неоценима помощ за украинците. Не през май, веднага трябваше да се отиде на посещение. Не сам, а с предшествениците си. И да се говори за и със сънародниците ни. Застрашени ли са, от какво имат нужда? Така се прави, така правят добрите държавници.
Позьорите в политиката обикновено са глупаци!



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6497156
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!