Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2014 21:52 - До кога ще търпим херсонско-еврейската клика Станишеви?
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 1269 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
САГАТА „КАРАДЕРЕ” НА ФАМИЛИЯ СТАНИШЕВИ ПРОБУДИ ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО

 

image „КАРАДЕРЕ“ ще повтори отново събитията ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ

По време на първата „тройна коалиция – ” БСП, НДСВ и ДПС  с премиер Станишев, според експертни оценки загубите за държавния бюджет от „Заменките“ се изчисляват на над 6.2 милиарда лева.

Общият обем на заменените държавни гори и земи е около 440 хиляди декара.

Заменят се гори и земи с атрактивни райони в страната – Черноморското крайбрежие, планински курорти, ловни стопанства и др. – срещу неизползваеми земи в изостанали и труднодостъпни планински райони.

image Всички по-мащабни Заменки са утвърждавани с решения на Министерския съвет, подписани персонално от Сергей Станишев в качеството му на премиер, или от Ивайло Калфин като вицепремиер. Те носят пряка отговорност за фрапиращата злоупотреба с държавни земи, мащабите и беззаконието на които са абсолютен прецедент в българската история и връщат страната ни в ерата на социализма.

Заменките се извършват преди всичко в полза на олигарси, приближени до БСП или до ДПС. Около 350 юридически и физически лица са се облагодeтелствали от тази корупционна практика.

Изключително много такива сделки има в общините с кметове от БСП –  Царево, Поморие, Несебър, Бяла, Шабла и др., или от ДПС – в Родопите, ловните стопанства и планинските курорти.

Заменките се превръщат в основен източник на партийно финансиране. 

Заради корупционната практика – „ЗАМЕНКИТЕ”, Европейският съюз (ЕС) завежда срещу България наказателна процедура и анализира 132 Заменки от 2007 до 2009 г.

image По вина на Станишев България отново е цитирана като най-корумпираната страна в ЕС. 

Средната цена на земята при Заменка е 8,09 лв. на кв. м., а реалната им цена е десетки пъти по-висока.

От Заменките са се възползвали близки до БСП крупни бизнесмени, като Красимир Гергов, брат му, Христо Ковачки, Тодор Батков, фирми, свързани с олигарсите Васил Божков, Гриша Ганчев и много други. 

Един от най-драстичните случаи на нарушение на Закона е Заменката на земи, включени в защитена местност „Камчийски пясъци“.

През 2006 г. Нихат Кабил, тогава министър на земеделието и горите в правителството на Сергей Станишев, заменя в полза на инвеститора „Рийс Интернешънъл“ 407 дка край брега, южно от устието на Камчия, в които влиза и част от защитената местност „Камчийски пясъци“, срещу 31 имота земеделски земи в общините Видин, Брегово и Макреш с обща площ от 650 дка.

При тази сделка терените на първа линия на плажа в Шкорпиловци са оценени на 55 673 лв., а нивите във Видинско – на 415 340 лв.

Сметката показва, че според държавата през 2006 г. един декар земя на морето струва близо 137 лв. или по-малко от 14 стотинки за квадратен метър.

По-късно повечето от тези земи са продадени по 200 евро на квъдратен метър –  на 2600 пъти по-висока цена.

image За Заменка на гори във вътрешността на страната от близо 1 900 дка. със златни парцели край морето, консултант по сделката е братът на Станишев архитект Георги Станишев.

Освен като консултант, архитектът Станишев е проектант на курортния комплекс, чието построяване се предвижда да бъде върху заменената територия.

Интересен е фактът, че проекта на Георги Станишев се води за реализиран и скъпо заплатен, но строежът още не бил започнал. Не е трудно човек да се досети колко голяма е далаверата от тази сделка!

Със 167 дка. до брега на Русалка срещу скромната сума от 8 лв. на кв. м. се е сдобил близкият приятел на Сергей Станишев – Николай Банев. Друг близък негов човек – Борислав Гигов е получил пет парцела на морето – в Несебър, Свети Влас и Царево – на най-ниската възможна цена – 6 лв. на кв. м.

Подобни са случаите със заменките на 1000 дка ., срещу комплекса „Тузлата”, на площ от 1048 дка от „Сребристия бряг” край Каварна – и много други такива случаи.

image КАРАДЕРЕ край Бяла е северната перла на българското Черноморие.

Според авторитетният британски ежедневник The Guardian,“там щяло да блести шест звезден огромен туристически комплекс“.

Зад проекта на КАРАДЕРЕ стояло името на директора на българското архитектурно бюро на Георги Станишев – братът на премиера Сергей Станишев“ – пише многотиражният вестник. 

КАРАДЕРЕ е голямо национално богатство, но то e пожертвано още през 2008 г. от премиера Станишев и неговия брат архитектът Станишев, гонейки големите пари!

Станишев – лидерът на БСП и председател на ПЕС, който играе ролята на „задкулисие” и заедно с Доган от ДПС дърпат конците в правителството, реши да прокара отново тази огромна сделка за повече от 100 млн.евро.

 За строителство й се заговори отново през май 2013 г. Станишев прецени, че сега е момента да прокара скъпият проект.

На 19 март – сряда т. г. послушното правителството на Орешарски, като последна точка от дневния ред, кабинета одобрява „Меморандум за разбирателство за изпълнението на приоритетен инвестиционен проект“, позовавайки се на Закона за насърчаване на инвестициите. Проектът предвижда изграждането на три хотелски структури и зони за обществено обслужване – част от голям комплекс с курортно предназначение в община Бяла. 

image  

Пропуснали са да споменат, че става дума за рестартиране на проекта на арх. Георги Станишев, за построяване на огромен комплекс в КАРАДЕРЕ, който беше представен още през 2007 г. Тогава проекта предизвика силна обществена реакция, защото строителството е в „защитена екозона”
.

КАРАДЕРЕ е в екомрежата „Натура 2000″ в защитена зона „Камчийска планина“ за опазване на дивите птици и защитената зона „Плаж Шкорпиловци“ за съхранение на природните местообитания, както и на дивата флора и фауна.

Станишев при своето управление, заради острата обществена реакция не посмя да прокара тази голяма далавера в нарушение на Закона и плановете трябваше да бъдат замразени.

imageСега обаче проекта отново се съживява. С помощта на братята Станишеви, намери се нов инвеститор, който изяви намеренията си да строи. Той каза, че проекта е значително намален и че ще се спазват всички законови изисквания.

Доколко е намален проекта се разбира от това, че той предвижда обща разгъната застроена площ за жилищната част при първите три фази е 210,000 кв.метра. Освен жилищната част, проектирани са 3 хотелски комлекса с категория 4 или 5 звезди.

А в зоните за обществено обслужване ще има:

Здравен център с поликлиника; Кино и концертна зала; Детска градина; Галерии;

СПА център с изглед към морето; Търговски център; Заведения за хранене и обществено обслужване.“

Проектът, представляван от НОРМАН ФОСТЪР се инвестира изцяло от чужденци, като не се знае кой точно стои зад инвеститора и защо собствеността е на офшорна фирма?

За много българи КАРАДЕРЕ се превърна в поредното беззаконие на БСП и на Сергей Станишев.

КАРАДЕРЕ  е символ на последната съхранена без строителство зона по брега на българското Черноморие и съобщението на кабинета „Орешарски“, че рестартира проект, коййто ще се строи в „защитена зона“ предизвика остра реакция и протест в София, Варна, Пловдив и други градове на България. 

КАРАДЕРЕ отново извади гражданите по улиците като при случая ПЕЕВСКИ! И със сигурност гражданите отново ще се наложат!

image

Posted by admin on мар 22, 2014 | razuznavane.com




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6475072
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!