Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2014 07:29 - Да-а, жълтият резерв на 5-та колона, обхванат от космическа тъга...
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 538 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 01.05.2014 07:56



Инцидентът в Розово е дремещ фашизъм
30.04.2014 ; Михаил Неделчев; 24часа

  image

 

Обхвана ме космическа тъга, докато слушах репортажите от Розово, в които жителите на селото не искат сирийските бежанци.

 

Наистина е много тъжно да наблюдаваш хора с такъв тип съзнание - хора, за които околният свят е враждебен, или поне така го въприемат. Или хора, на които това им създава самочувствие, че околният свят е враждебен и те са се устроили в своето спокойно и, както те се изразяват, чисто село. Това е нещо абсолютно недопустимо в ХХI век - недопустимо е не само развиването и заявяването на такъв вид съзнание, но и укрепването му.

 

Това ме кара да мисля, че, за съжаление, в българското общество са се развивали процеси, за които не всички са си давали сметка.

 

Няма да се изразя все още прекалено силно и да кажа, че това е фашизъм в чистия му вид, но това е дремещ фашизъм - съзнанието, че ние трябва да си живеем сред хора от една раса, в чисти от други раси общности. Това е агресия, която се проявява в меки форми.

 

Хората от това село не си дават сметка, че става дума за бежанци, които вече имат статут, които са проверени от българската държава, които очевидно са в състояние да си платят наема за къщата, която им е била предоставена.

Ние, българите, имаме огромни традиции в оказване на взаимопомощ тъкмо на бежанци, включително на бежанци от тези части на българската нация, които са останали извън границите на България - говоря за бежанците от Македония, Одринска Тракия, Беломорието, които на вълни са се спасявали в Княжество България. Да не говорим за други политически събития като т.нар. социалистическа революция, която също предизвика движение на маси от хора.


Никога няма да забравя разказите на мои близки, които са били изселени в далечна Добруджа, и сложните им взаимоотношения с местните хора и жестовете, които са били проявявани към тях, независимо че това е било в едни много тежки политически условия.

 

Но явно това, което днес наричаме възродителен процес - тоест прогонването на българските турци, отвори пътищата за този тип мислене, което наистина застрашава европейското настояще на България и нормалните форми на живот и взаимоотношения между българите помежду им и между българите и други хора, които биха потърсили място за живеене в България.

 

Странно е вплитането

и на украинската тема

 

в цялото това агресивно говорене. Един от протестиращите срещу заселилите се сирийци в Розово каза, че те биха приели бежанки от Украйна.

 

Очевидно прокремълската пропаганда е направила своето. В това изказване Украйна се провижда като място, където едва ли не битието на местните хора е застрашено. Но в този израз прозира и сексистко говорене. Този човек очевидно желае в тяхното село да дойдат млади и хубави жени от други националности, може би, за да подобрят расата.

 

Тези хора непрекъснато изразяват страх да не би сирийците да посегнат на жените и дъщерите им. Аз никога

 

не бих оставил жена си

или дъщеря си насаме с

човек с такова

сексистко мислене

 

За съжаление, този тип агресивно говорене срещу бежанците, които бяха наричани бегълци, разбойници, престъпници или какви ли още не, бе възпроизведено и тиражирано от някои електронни медии. За съжаление, негови изразители бяха и депутати от сегашното Народно събрание. Това агресивно говорене е породило и укрепило самосъзнанието на хората от Розово, които искат да прогонят сирийските бежанци, настанени в тяхното село.

Къщата, наета от сирийските бежанци, бе наречена частен бежански лагер за пари. Това също звучи изключително странно, когато става дума за едно прекрасно българско селище в подножието на една българска планина. Нека тези хора се вгледат в миналото на своите деди и в тяхната толерантност. Нека българското правителство направи необходимото езикът на омразата да не може да се разпространява в културното пространство на България. фашизъм.



или

Какво значи да не си българин!

или
Как се използва еврейския патент
"езикът на омразата"!


само няколко коментара в 24 часа

salaspils

30.04.2014 23:54:56

Браво на жителите и кметицата на Розово! Днес ще им доведат 15-на "бежанци",утре ще започнат да прииждат роднини,съседи,съплеменници,други ден ще им построим джамия с минаре и българите ще започнат да се изселват!И оттук до съдбата на Косово е една крачка! А иначе не е лошо да бъде въведено смъртно наказание за национално предателство и г-н Неделчев да бъде подведен под съдебна отговорност! Този субект от години служи на чужди интереси!

t@n@s

30.04.2014 23:34:56

Тоя таратончо го е обхванала космическа глупост, при това доста отдавна, а не някаква си тъга! През 20-ти век България преживя, при това доста тежко, няколко бежански вълни от Македония, Зап.Тракия, Изт.Тракия и прочие!! Половината днешни българи са наследници на бежанци! Разбира се и тогава е имало македонски и тракийски българи, които са бягали в Америка, Австралия и Зап.Европа в търсене на по-добър живот! Като цяло, обаче основната вълна се насочва към България! При това положение веднага възниква логичният въпрос: Какво правят тия талибани тука!? Ако изключим Израел, Сирия от всякъде е заобиколена с арабски и ислямски държави! Да не говорим, че някой от талибанските държави са и доста богати- ОАЕ, Катар, Кувейт, Саудитска Арабия и прочие! Как мога да съчувствам на сирийските талибанчета, като братчедите им от Катар или ОАЕ харчат милиарди за идиотизми!? Да не говорим, че болшинството от блежанците бягат от официалните власти в Сирия именно защото са талибани и ислямски терористи! Ама башар Асад бил диктатор! Е, айде някой да ми посочи арабски шейх или владетел, който да е диктатор или пък да е по-демократ от Асад!? Маймуните си спретват религиозни войни, плодът се като зайците на сред пустинята, а ния требе да им дишаме миризливите талибански лайна!


robin hood

30.04.2014 23:25:50

podkrepyam napilnno , mnogo e prav


kaka2012

30.04.2014 22:30:43

Сирийците си живееха добре, докато демократите от САЩ не се намесиха. Украйниците НЕ живееха добре, но имаше мир докато демократите от САЩ не се намесиха! Фалшивите и лицемерни двойни стандарти за демокрация на Западна Европа ни омръзнаха! Защо сирийските бежанци, голямата част от които са мюсюлмани прекосяват цяла Турция и не остават там? Защо Гърция, а и другите страни от ЕС ограничават броя на бежанците...Може би има тайни договорености и обещания на нашите политици за приемане на големи квоти бежанци???


first choice

30.04.2014 19:54:49

Може да е ксенофобия, но чак пък фашизъм???


шоп

30.04.2014 19:35:04

Другарю Неделчев. Преди да плюеш жителите на Розово, си представи, че някой тропа на вратата ти и като отвориш - гледаш едно мургаво семейство, което носи малко багаж, ама чердже за молитви към Алах има. Е, ще ги пуснеш ли да живеят в твоя апартамент? Ние българите изгонихме бавно,но много настоятелно 2,5 мил. млади свои съотечественици? Що не се обади тогава бе, свиньо тъпа? Защо не пита, кой направи тоя геноцид с младото, интелигентно, трудолюбиво българско население? Нееее! Страх те беше, нали? А сега се репчиш на група жители от Розово. Селището е тяхно! Тяхно! И те ще кажат дали искат тоя или оня, защото после те ще им сърбат чорбата, а не ти! И защо да не предпочитат украинки? Нали и сирийките са жени? Значи не е до секса, педерастче тъпо, а до това колко са ни близки! И аз да имам свободна стая бих я дал на свой роднина, а не на някой черен от Нигерия. Значи ли това, че съм фашист или расист? Твоите мисли си ги заври в панталона, може да ти стане приятно, но не обиждай моите събратя, защото ти не ги превъзхождаш с нищо, мършо!

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4058671



Тагове:   Михаил Неделчев,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6474225
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!