Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2014 00:42 - Чат ми нау или приказка за дуета пепеляшки "Ян Кум - Марк Зукърбърг" - еврейско четиво за гении в нета
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 845 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 03.05.2014 01:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Преди 2 месеца "Фейсбук" купи разработеното от украинеца Ян Кум софтуерно чат приложение "WhatsApp" за $ 19 млрд. На Кум, който притежава 45% от проекта, се падат $ 6,8 млрд.

Според в. "Ню Йорк таймс" неофициалните преговори между Марк Зукърбърг и Ян Кум започнали още през 2012 г.

 

Обявата:

On February 19, 2014, Facebook Inc. announced it is acquiring WhatsApp Inc. for US$19 billion. Facebook will pay $4 billion in cash, $12 billion in Facebook shares and $3 billion in restricted stock units to be granted to WhatsApp founders and employees that will vest over four years.

 

В превод:

На 19 февруари 2014 г. Facebook Инкорпорейтид обяви, че придобива WhatsApp Инкорпорейтид  за 19 милиарда щатски долара.  Facebook ще плати  4 милиарда щатски долара в брой, 12 милиарда щатски долара в акции и 3 милиарда щатски долара в ограничени фондови единици, които се отпускат на основателите и служителите на WhatsApp, и които ще бъдат придобити в продължение на четири години.


image image

Ян Кум обяснява приказката си (февр.2014)  Марк Зукърбърг на гей парад в Сан Франциско (авг. 2013)

Те продължили със серия от вечери, на които двамата обсъждали бъдещото си сътрудничество. На 9 февруари 2014 г. шефът на “Фейсбук” предложил сделката, а Кум поискал няколко дни да размисли. След това неочаквано се появил на 14 февруари в дома на Зукърбърг, точно на Св. Валънайн, катопровалил интимната вечеря със съпругата му Присила Чан. Договорката била постигната над чиния с ягоди, полети с шоколад.

Сделката включвала $ 4 млрд. кеш, $ 12 млрд. в обикновени акции на “Фейсбук” и още 3 млрд. в ограничени акции, които служителите на WhatsApp ще получат през следващите 4 г. Под споразумението сложиха подписи още вторият съосновател на приложението Браян Ектън и партньорът от фонда “Секвоя кепитъл” Джим Гец.

Ян Кум се ражда в малко село недалеч от Киев. Майка му е домакиня, а баща му - строител. Той е ашкенази евреин по майка, както и Зукърбърг. Донякъде именно произходът става причина Ян и майка му да емигрират през 1992 г., бягайки от антисемитските настроения в Украйна. Бащата не успява да стигне до САЩ, но майката и синът се преселват в калифорнийския град Маунтин Вю близо до Силициевата долина.

Когато стъпва в САЩ, Ян е на 16 г. На тръгване майката пълни куфарите с моливи, химикалки и 20 тетрадки, за да не харчат за училищни пособия. Тя работи спорадично като бавачка, а за да й помага, Ян мете магазини след часовете. После откриват, че жената е болна от рак, и живеят с помощите, които отпускат за инвалидност...

Ян, който е вече на 38 г., избра символично място да сключи сделката - в сградата, където някога получавал храна срещу купони.

Имигрантът бързо научава английски, но не успява да се интегрира. Спечелва си репутация на хулиган, докато на 18 г. не се увлича по програмирането. Обучава се сам от книги, които купува на старо. Присъединява се към хакерската група w00w00 и неведнъж разбива сървърите на големи компании. Със собствен компютър се сдобива, когато е на 19 г.

Като студент в университета в Сан Хосе започва работа в отдела по информационна сигурност на "Ърнст енд Янг". По това време се запознава с Браян Ектън, който му помага да започне да работи за "Яху". Там изучава интернет индустрията отвътре, запознава се с много хора, които по-късно стават инвеститори в WhatsApp...
Заради работата Ян напуска университета...

И так далее...

А за 2010 TIME Magazine обяви и германското ашкенази Марк Зукърбърг е на върхът!

 image Снимка: скрийншот от сайта на “Тайм”

Основателят на най-голямата в света социална мрежа Facebook 28 г.и  ашкенази евреин Марк Зукърбърг беше обявен за "Човек на годината 2010" от TIME Magazine. Изданието обяснява избора си, с това, че социалната мрежа достигна тази година към 600 млн. потребители и Марк Зукърбърг стои в центъра на много промени, настъпили в днешно време.
Миналата седмица пък бе съобщено, че акциите на "Фейсбук" се продават на частния сегмент на борсата при оценка от 42,4 милиарда долара.

Човек може да се чуди само, особено, ако е по-млад, къде остават холокостите на Хитлер (световните евреи не са ли знаели през 1937 г., че Хитлер ще избива в концлагери евреите, че за 1938 го правят и Него Person of  the Year - 1938 ???), къде е стария и новия световен ред на Буш (старши и младши), подготвен от Горбачов, къде се сплитат световната банка, ФЕД на Бернанке с евразийската доктрина на Путин ... и прочее, и всичко това, омотано днес от световната социална мрежа "Фейсбук" на 28 годишния милиардер Марк Зукърбърг?

Така върви, върви и сега Светът!

Chat me now!

:-):-):-):-):-):-):-)

Чат ми нау, чат ми нау,... и фейсбук ъгейн...


 

 

 

/за Плевен онлайн портал,

превод: д-р инж. Никола Тодоров, доцент



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6483518
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!