Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2014 13:38 - Oще един велик ляв евреин се самопопулязира за Украйна, ЕС и НАТО
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 3758 Коментари: 7 Гласове:
3

Последна промяна: 23.07.2014 13:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ЕС и НАТО объркаха всичко, което можеше да бъде объркано

  • 19 Март 2014
  • Грегор Гизи  
  • Най-слушаната реч за Украйна в мрежата

image 

Грегор Гизи в парламента. Снимка: от екрана

  • Речта на Грегор Гизи за Украйна се разпространява из YouTube, Фейсбук и блогове. Гизи е признат като един от най-добрите оратори в немския парламент, където той е избиран за депутат повече от 20 години, отначало от Партията на демократичния социализъм, а в момента от Левите (виж тук). У нас има читатели, които са против това да се публикуват мнения от представител на левите в Германия. Все едно те са забранени. Все пак, ако у нас е така, в Германия има демокрация, та там могат да се чуят мнения като това на Гизи, който задава съвсем логични въпроси.
  • Г-н президент, уважаеми дами и господа, Путин иска да реши цялата криза е Украйна с военни действия. Той не е осъзнал, че проблемите на човечеството не могат да бъдат решени нито с войници, нито с автомати. Тъкмо обратното.
    Проблемите на Русия също не могат да бъдат решени по този начин.
    Неговите мисли и действия са грешни и ние ги осъждаме категорично. Но това е същото мислене, което е преобладавало и преобладава на Запад в Югославия, Афганистан, Ирак и Либия. Вместо конфронтация със системата, на предна позиция се извежда конфликтът на интереси между САЩ и Русия. Студената война приключи, но такива конфликти на интереси могат да доведат до много сходни положения. САЩ цели да разшири влиянието си и да защити вече съществуващото и Русия иска също да разшири влиянието си и да защити вече съществуващото. Ще назова само няколко ключови думи - за Русия това са само Грузия, Сирия и Украйна. Въпреки че действията на Путин са осъдителни, трябва да се види, как се стигна до цялата ескалация и конфронтацията, и аз ще ви кажа и искам да бъда ясен: ЕС и НАТО объркаха всичко, което можеше да бъде объркано.
  • Ще започна с Горбачов. През 1990 година той предложи общ европейски дом, разпускане на НАТО, прекратяване на Варшавския договор и формирането на единни сили за сигурност с Русия. НАТО отхвърли предложението и заяви: „Варшавският договор може да бъде прекратен, това е окей, но НАТО остава”. И от съюз за отбрана, НАТО бе трансформиран в съюз за интервенции.
  • Втората грешка - при възстановяването на германското единство, министърът на външните работи на Америка, нашият бивш външен министър Геншер и други външни министри заявиха пред Горбачов, че няма да има източно разширяване на НАТО.
  • Това обещание не бе спазено.
    Извърши се яростно разширяване на НАТО в посока Русия. И бившият министър на отбраната на САЩ, Робърт Гейтс, определи прибързаното приемане на източноевропейските държави в НАТО като голяма грешка, а опитът на Запада да покани Украйна в НАТО, като сериозна провокация. Не аз, бившият министър на отбраната на Америка го заяви.
  • Трето, после бе приета резолюцията за разполагането на ракети в Полша и Чешката република. Руското правителство тогава обяви: „Това касае пряко нашата национална сигурност, не сме съгласни”. Западът обаче изобщо не го интересуваше . Въпреки това, резолюцията влезе в сила.
  • По-нататък НАТО наруши няколкократно и много сериозно международното право с войната в Югославия, нещо, което сподели дори бившият канцлер Шрьодер. Сърбия не беше нападнала никоя страна и нямаше решение на Съвета за сигурност на ООН, въпреки това страната беше бомбардирана – за първи път от 1945 г. насам с участието на Германия.
  • На жителите на Косово им бе позволено да решат с референдум за отцепването им от Сърбия. По онова време аз разкритикувах това
  • тежко нарушение на международното право
  • и ви казах при Косово: Отваряте кутията на Пандора, защото, ако това се разреши в Косово, трябва да се разреши и в други области. Вие ме наругахте, не ме взехте на сериозно, понеже вярвахте, че сме победили в Студената война и старите мащаби не важат за вас. Но нека ви кажа – баските питат, защо те не могат да проведат референдум, дали искат да принадлежат към Испания или не? Каталунците питат защо те не могат да проведат референдум, дали искат да са част от Испания или не? Разбира се, жителите на Крим също. Въз основа на обичайни нарушения на международното право, може да се създаде ново международно право, и това го знаете.
  • Отстоявам все пак твърдо мнението, че отцепването на Крим би било също толкова незаконно според международното право, колкото незаконно бе и отцепването на Косово.
    Знаех си, че Путин ще се позове на Косово, както впрочем и направи.
    И сега, г-жо канцлер заявявате, че ситуацията била съвсем различна. Може и така да е, но вие пренебрегвате факта, че нарушението на международното право си остава нарушение на международното право.
  • Уважаема г-жо Рот, попитайте един съдия, дали една кражба, извършена от по-благородни мотиви в сравнение с друга кражба, извършена от по-малко благородни мотиви престава да бъде кражба? Знаете ли какво ще ви отговори? Кражбата си е кражба! В това е проблемът.
  • И г-н Щрук заяви навремето, че Федералната република трябва да защити сигурността си в Хиндукуш, сега Путин заяви, че Русия е длъжна да защити сигурността си в Крим. Германия нямаше впрочем в Хиндукуш флота и се намира много по-далеч. Независимо от това , аз казвам – и двете твърдения са погрешни.
    Но има и нещо друго – когато много нарушители на международното право обвиняват нарушителя на международното право Русия, че нарушава международното право, това няма особен ефект и звучи неправдоподобно. Това са фактите, с които трябва да се противопоставим.
  • Обама говори също като вас, г-жо канцлер, за суверенитета и териториалната цялост на държавите, но тези два принципа бяха нарушени в Сърбия, в Ирак, в Либия. Западът сметна, че може да нарушава международното право, понеже Студената война е приключила. Руските и китайските интереси бяха грубо занижени, Русия начело с често подпийналия Елцин не беше взета на сериозно.
    Но ситуацията се промени. Късно е да се позовавате на принципите на международното право, създадени по време на Студената война. Аз съм изключително „за” те да се спазват отново, но от всички страни! Другояче не става.
  • След това се започна със свадата на ЕС и Русия за Украйна. Действията им бяха идентични. Барозу, председателят на Комисията на ЕС, каза:
  • “Или митнически съюз с Русия, или договори с нас”

    Той не каза може и двете. Или - или. И Путин заяви: “Или споразумения с ЕС, или с нас.” И двете страни разсъждават и действат ултимативно и това беше опустошителената грешка и на двете страни.
  • Нито един министър на външните работи на ЕС не се е опитал досега да говори с руското правителство и да се вземат под внимание законните национални интереси по сигурността на Русия.
    Русия се страхува обаче, че след ЕС, НАТО също ще се пренесе в Украйна , тя се чувства все по-обградена, но драскането за Украйна продължи.
    Външните министри от ЕС/НАТО пренебрегнаха напълно историята на Русия и Украйна. Те никога не разбраха значението на Крим за Русия. Украинското общество е силно разделено. Дори и това не бе взето под внимание. Това дълбоко разделение бе очевидно още по време на Втората световна война и може да се види и днес: Източна Украйна клони към Русия, Западна Украйна клони към Западна Европа. В момента няма нито една политическа фигура в Украйна, която би могла да представлява и двете части на обществото. Това е тъжната истина.
    Освен това са налице Съветът на Европа и Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, ОССЕ. В последно време много ги занемарихте, канцлер Меркел. Средствата за организациите перманентно се спираха, защото смятате, че не са важни, но това са единствените европейски организации , в които са организирани както Русия, така и Украйна.
  • Речта на Гизи в парламента без превод е гледана близо 200 000 пъти в YouTube, плюс варианти на речта и откъси с превод на разни езици, гледани общо повече

Източник 

 

/ за Плевен онлайн портал:
д-р инж. Никола Тодоров, доцент

Происхождение :

  • Отец Грегора Гизи — Клаус Гизи, родился в еврейской семье и был известным общественным и политическим деятелем ГДР, в частности, занимал посты министра культуры и председателя совета по церковным делам при Совете министров ГДР, был послом в Ватикане[3]. Мать Грегора Гизи — Ирене Гизи (урождён. Лессинг) родилась в Санкт-Петербурге в семье коммерсанта и переселилась с родителями в Германию после окончания Первой мировой войны. Благодаря тому, что брат матери Грегора Гизи, Готфрид Лессинг, в 19451949 годы состоял в браке с известной британской писательницей, лауреатом Нобелевской премии по литературе Дорис Лессинг, Грегор Гизи приходится писательнице племянником.
  • Сестра Габриэла бежала из ГДР в 1985 году, в настоящее время — главный режиссёр театра Фольксбюне в Берлине.

Грегор Гизи: Госпожо Меркел, Вие говорите с фашисти в Киев !



Тагове:   украйна,   нато,   Меркел,   ЕС,   грегор гизи,


Гласувай:
3


Вълнообразно


1. nikikm - Не го знам
23.07.2014 19:22
велик ли и или не,но речта му е абсолютно на място и.. Браво!
цитирай
2. fascindoo - Браво! - казваш. На кое?
23.07.2014 22:26
nikikm написа:
велик ли и или не,но речта му е абсолютно на място и.. Браво!


приятелю, изслушай видеото
Грегор Гизи: Госпожо Меркел, Вие говорите с фашисти в Киев !

и ми отговори (по-точно на себе си): кои са "фашисти в Киев"?

(Ако се затрудняваш
Виж и най-точния коментар към видеото
Bezo Brazie
преди 3 месеца
А защо се мълчи за фашистката хунта в Кремъл, начело с Путлер???
)
цитирай
3. nikikm - Виж сега,
24.07.2014 23:37
въпросът не е толкова прост.Ако питаш мене нито едните,нито другите са фашисти!Нема такова животно и не е имало дори при Хитлер.Фашисти е имало само при Мусолини,но е е било с изкуствения днешен смислов пълнеж!Общото,което ги обединява е тоталитаризмът и това е правилното название,но не звучи така страшно!В Украйна използването на ,хайде "фашистка" символика,не ги прави фашисти.Без да се самозалъгваме за Путин и олигарсите и там не може да се каже на 100%-фашизъм! Това,което ми импонира в речта на Гизи и ти си го цитирал по-гори,е че се е изказал,като представител на Запада критично към изродите управляващи Украйна!Останалите не го правят!
За Путин.Бледо копие на Хитлер и огъващ се пред запад!Стои,като виновно момченце и се оправдава!Но най-вярно е според мен,че е част от играта против Укройна и Русия!Нямам илюзии по отношение на него,знам доста,просто когато критикуваме Укройна,по-добре да сочим имената на управниците евреи и същото по отношение на Русия! Гениално и само в рамките на месеци,скараха и смразиха два братски народа!Само те умеят така! Но Путин можеше да ги спре още на мегдана и само за няколко часа.Не го направи и това го прави съучастник в тази братоубийствена война!
цитирай
4. fascindoo - Пишеш въпросът не е толкова прост... и Путин можеше да ги спре...
25.07.2014 08:54
Пишеш “Путин можеше да ги спре още на мегдана и само за няколко часа”. Да, можеше, но не стана..., за да може да ни импонира речта на Гизи, един световно неизвестен германски евреин, НО вече ИЗВЕСТЕН...

За мен
Путин-Обама-Меркел-Камерън са ГОЛЯМОТО ПОВТОРЕНИЕ на Хитлер-Сталин-Чърчил-Труман Английското правителство и до днес продължава да държи в секретност множество документи от времето на Втората Световна Война за съучастничеството на Чърчил и Рузвелт в Холокоста.
Това тогава!
А сега?
Сега - Мръсната газова конспирация Путин-Обама-Меркел-Камерън и Украйна – изкупителната жертва!!!
Това е една подготавка и предистория за шистовия газ, неговата "забрана”, европейския й фракинг по американски технологии и приамбюла беше с устроената Касапницата в Одеса на 2 май...
ЩОТО какво излиза: Хитлер и Сталин - полуевреи (по баща), а Чърчил, Труман, Путин, Обама, Меркел и Камерън - 100% евреи (по майка) според техния Талмуд!
цитирай
5. nikikm - Ако погледнеш,
25.07.2014 20:52
ще видиш,че нямаме чак толкова разногласия!Нито те опровергавам,нито ти мен.просто ми казваш известни неща,но си ги свързваш по свой начин.И не е важно,че са евреи,важно е,че действат съгласувано,конспиративно и в продължаващо време,против интересите на човечеството! Мисля,че таова изчерпва проблема.Ред е на правоохранителните органи,но...изненада-а-а,са под контрола на евреите! Та,така..
цитирай
6. fascindoo - Напротив, важно Е, че са евреи!
25.07.2014 23:37
Ако през вековете някой друг етнос е действал "съгласувано,конспиративно и в продължаващо време,против интересите на човечеството" - както пишеш, то този етнос или неюдейска група е бивал веднага елиминиран подмолно от евреи... (Наполеон-маршал Ней и лорд Уелингтън напр.)

Иначе нямаха да бъдат днешния як конгломерат "Путин-Обама-Меркел-Камерън"...
цитирай
7. apostapostoloff - В Берлин с Гизи бяхме съседи.
08.03.2015 07:06
По онова време беше дребен адвокат, който и тогава си беше много устат. Нямаше нищо общо с политиката, ама след промените видя възможност за кариера и забогатяване и стана политик. Взеха го само бившите комуняги, които сега се наричат Левите. И те, като нашите сега, са 19- та дупка на кавала.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6485686
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!