Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2014 22:08 - Дяконе, ръгни ги с калъчката, за да млъкнат! И без това БПЦ и световния Равинат не те канонизират за светец
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 751 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 30.07.2014 23:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Повече от един век и половина ние българите се прекланяме пред паметта и делото на Васил Левски, но дори за миг не се замисляме какво точно се е случило в София преди 141 години. Знаем от учебника по история – съд, присъда, обесване.

 

На 14 януари 1873 г. председателят на специалната следствена комисия (забележете – не Съд - бел.Н.Т.) в София Али Саиб паша праща телеграма до Министерския съвет в Цариград с кратко резюме на заключителния протокол от следствието.
Иска смърт за Апостола.

Целият протокол и документацията от следствието се изпраща по пощата. Разстоянието между София и Истанбул е 560 км. Преди 141 г. в Османската империя пощата се е пренасяла с каруца – това означава минимум 10-12 дни път. Само че турското правителство няма намерение да чака, явно и няма намерение да чете документацията по делото, и само на базата на кратката - 10 реда телеграма на Али Саиб паша 7 дни по-късно осъжда Васил Левски на смърт.

 

Така на 19 февруари присъдата се изпълнява.


А каруцата, турската пощенска каруца, с която се е пренасяла цялата документация от следствието срещу Васил Левски, може би още се е дрънкала по разбитите пътища на Османската империя и не е пристигнала в Истанбул.


Всъщност нито Топкапъ чарши (Министерския съвет), нито Великият везир, нито султанът са имали намерението да се запознават с фактите по делото срещу Левски. Тяхната цел е била раята в България да кротува и да продължава да носи покорно веригите на 500 годишното робство. А човекът, осмелил се да проповядва свобода и независима българска република, е трябвало да бъде унищожен и затова бива убит чрез един фарс, наподобяваш съдебен процес.


За смъртната присъда на 19 февруари обаче надделява - "Левски  е детеубиец".

 

Историческата истина:

«Апостолът и Вутьо Ветов от Видраре влизат по пладне в дома на Денчо Халачев да вземат пари за организацията. Той все обещавал да даде за делото, но се извъртал. Сега те са решени да го принудят да плати.

Облечени са като арнаути, а Вутьо носи пушка и “шестак”  или 6-заряден револвер. Вътре няма никого. Двамата трошат вратите и раклите да търсят пари, но намират само 1400 гроша. Затова решават да чакат Денчо (бел. Н.Т. - ловчански търговец Денчо Халача, станало на 14 авг. 1872г.) и да го притиснат за обещаната сума.

Но вместо чорбаджията влиза слугата (бел. Н.Т. – 24 годишния слуга Стойчо Гиргинов.), вижда Вутьо и надава вик: "Тичайте, хора!"

Двамата се сборват, Левски се спуска да помага и пада в суматохата, а слугата го хваща за гърлото.

Левски си дава сметка, че крясъците са привлекли хора около къщата, ще дойде и полиция. За да усмири слугата и да го сплаши с оръжие, той вади кама и го бодва с нея. Но онзи почва да крещи повече и да стиска Левски още по-здраво. Следва втори, вече силен удар с камата. Младежът отпуска ръце, Левски се откопчва и двамата с Вутьо изскачат навън. Левски крещи нещо на турски и размахва окървавената кама. Насъбралата се тълпа се пръска и те се укриват, като създават и първоначалното впечатление, че са турски разбойници

"... само го ръгнах... щото ни издаваше с виковете си...",
казва Дяконът пред
Али Саиб паша и х.Иванчо х.Пенчович.


А какво е днес, 141 години по-късно.

Днес, 30 юли 2014, Човечето-президент и държавна глава Росен Плевнелиев връчи проучвателния мандат за съставяне на правителство на председателя на ДПС Лютви Местан, като Гаджалът го върна веднага.

"Възможностите на 42-ото Народно събрание да излъчи друго правителство са изчерпани. Страната се нуждае от ново правителство. Върнах проучвателния мандат с отказ. После имахме разговор по другите актуални теми на деня, на първо място затова, че трябва да продължат усилията по отношение актуализацията на бюджета на НЗОК и на републиканския бюджет. Независимо от завените позиции на двете основни политически сили - на ГЕРБ и БСП, аз мисля, че до понеделник все още има време да се премисли тази позиция. Все пак да стигнем до решение за приемане на второ четене на двата закона, защото в противен случай ще се носи тежка отговорност, на първо място пред пациентите и лекарите, а и пред цялото българско общество... Не живеем във време разделно....”,

заяви лидерът на ДПС. 

 image

image

 

Пред образът на Дякона!

Какво кощунство, какво падение!
Във време неразделно...

 

В едно свое писмо от 12 дек.1872 г. до Ловчанския комитет, Дяконът казва:

"Който не изпълнява клетвата, в която се е клел пред Евангелието,  вярата и честта, (като християнин - бел. Н.Т.) той е най-ниския и гнуснавия човек на света. По-добре сто години мъки – честно, а нежели да тъпче вярата и честта си!"

 

12 дни преди Коледа 1872  и неговата Голгота!

 

/ За Плевен онлайн портал:

Д-р инж. Никола Тодоров, доцент

 

При разкопки, на 30 май 1956 г., архиолозите Стамен Михайлов и Георги Джингов с екип, откриват тленните останки на Апостола –скелет , вписан с индикация № 95, които в онова време  небрежно са откопани и пренесени с циментов чувал в хранилището на новооснования Софийски архиологичен музей, където и безследно изчезват... (как? -  е друг въпрос)




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6473685
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!