Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2014 20:48 - Корумпирана съдийка, бивша ЦИКаджийка, вече министърка, ще прави изборите
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 1280 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 08.08.2014 22:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Човечето-президент и държавна глава Росен Плевнелиев, с указа си от днес, 8 август, назначава бившия председател на ЦИК и настоящ съдия във Висшия съдебен съвет (ВСС) Красимира Медарова за служебен министър за организация на изборния процес.

Самата Красимира Медарова бе освободена от председателския пост в ЦИК тази пролет, когато в сила влезе новият Изборен кодекс, писан от Мая Манолова.

image

Макар, че служебният кабинет (пак с указ на Човечето-президент, но от 6 август) стартира своята работа без първоначално планирания министър, който да отговаря за изборите, в крайна сметка такъв вече има.

От ДНЕС!

Бившата председателка на Централната избирателна комисия от квотата на ГЕРБ се е съгласила да стане министър без портфейл и да отговаря за подготовката и провеждането на предсрочния вот на 5 октомври.

Днес следобед, съдийката е подала молба за освобождаване от поста й пред ВСС. След приключване на ангажиментите й в служебния кабинет тя ще може да се върне в Софийския градски съд.

Още преди официалното обявяване в началото на август на служебното правителство, запознати твърдяха, че в президентството са убедени в нуждата от подобен министър, който да координира работата на централната администрация, на МВР, на регионалното министерство и останалите ангажирани с изборите. Целта на Човечето-президент и неговите съветници била да се избегне нова ситуация като станалата известна с аферата “Костинброд“.

Първоначално за поста се сочеше политологът и преподавател в СУ “Св. Климент Охридски“, както и бивш член на ЦИК Димитър Димитров. В последния момент обаче по неизвестни причини той отпаднал от състава на кабинета.

За един ден от президентството не успели да организират заместник на Димитров, като за поста са обсъждани както експерти от неправителствения бранш, така и други преподаватели и бивши членове на ЦИК.

Според неофициална информация единствено Медарова е дала съгласие.

Професионалната биография на Медарова до избирането й в ЦИК от ГЕРБ е доста оскъдна. В нея пише само, че е завършила Английската гимназия във Варна, а след висшето си образование е била младши съдия в Софийски градски и в Софийски районен съд. 

Освен със зле проведените избори, в които имаше груби фалшификации, най-вече от страна на ГЕРБ, Медарова се прочу и с доста заможното си състояние от около 15 имота по българското Черноморие, очевидно натрупано покрай бизнеса на нейния съпруг, Николай Медаров, който също влезе в медийното внимание преди няколко години. Оказа се, че съпругът на бъдещата министърка в служебното правителство е любим бизнесмен на ГЕРБ, който печели най-различни поръчки на стойност стотици милиони левове. 

Според тогавашните публикации Николай Медаров е управляващ на регистрираната в София фирма "Сиенсис" АД, която е посочена като подизпълнител на "Сименс" в станалата печално известна обществена поръчка на МВР за изработването на лични документи с биометрични данни. Медаров и колегите му са доставяли хардуер.

През 2010 г. съпругът на съдия Красимира Медарова пък печели поръчка за новата версия на националния туристически сайт, финансирана от европейската програма "Регионално развитие" за 1,9 млн. лв. без ДДС. Тогава избухна скандал заради тази огромна цена само за един сайт. По-късно печели търгове за електронно правителство и най-разнообразни поръчки, че дори и такива, свързани с един от ръкавите на река Дунав. 

Покрай съпруга си и поръчките за МВР, Медарова се сближава с тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов, на което се дължи и бързото й кариерно израстване. От Софийски районен през Софийски градски до началник на Наказателното отделение на Софийски апелативен съд. 

Публична тайна е, че всички избори, проведени от ГЕРБ, бяха организирани под желязната ръка на Цветан Цветанов, а привидно създадения хаос бе само за камуфлаж за огромните фалшификации, извършвани от ГЕРБ, и то с помощта на полицията. Красимира Медарова трябваше да бъде параван за тези безобразия и в същото време човекът на Цветанов в ЦИК, който трябваше да бетонира фалшификациите. Тогава много неправителствени организации алармираха за сериозни нарушения, в които беше визирана поименно и председателката на ЦИК.

В една от тези организации членувал и днешният министър на правосъдието Христо Иванов, който миналата година бе сред протестиращите и написа небезизвестното си изречение, че Бойко Борисов и Цветан Цветанов също са част от мафията и е редно да се протестира и срещу тях. 

По ирония на съдбата в понеделник Христо Иванов ще председателства извънредното заседание на ВСС, което ще освободи Красимира Медарова временно от длъжност "съдия", за да може тя да стане министър в служебното правителство, оглавявано от Георги Близнашки с основна задача провеждането на предсрочни парламентарни избори. 

Христо Иванов, който вчера бе уличен от сайта "Гласове", че в момента е лишен от адвокатски права и има многобройни дисциплинарни нарушения от адвокатската колегия, ще трябва да съдейства за осъществяването на доста спорен според юристи, от гледна точка на правото, план: да се измени структурата на служебното правителство, без гласуване в Народното събрание, но по-голямият проблем, отново от морална гледна точка, е, че човек на Цветан Цветанов и Бойко Борисов, доказал своя непрофесионализъм в провеждането на избори, ще оглави предстоящото, новооткрито специално заради него министерство в служебния кабинет. 

Това представлява огледален случай на казуса "Пеевски",

заради когото бе променен законът, за да бъде избран за шеф на ДАНС. 

Заради Красимира Медарова се открива цял министерски пост и се прекратява ваканцията на ВСС, за да се събира той извънредно, защото по закон тя не може да участва в организацията на изборите, ако е действащ съдия. Тези промени влязоха в последния Избирателен кодекс на Мая Манолова. 

А през 2012  сигнал срещу нея подава и Слави Бинев.

Сигналът е подаден в деня, в който бяха отворени офертите за е-правителство и се оказа, че фирмата на съпруга на Медарова - "Сиенсис", взема лъвския пай, както пише Mediapool.bg, от електронното управление на страната (виж вдясно).

"Не може жена, която притежава имоти повече от Бил Гейтс, да смятаме, че просто няма да бъде използвана в цялата тази фалшификация и няма да бъде част от нея", каза евродепутатът Слави Бинев.

Той е занесъл в Инспектората всички участия във фирми на съпруга на съдийката, коити били "около 11". Дал и информация за имотите му, които са "колосално количество".

"Мъжът й има над 50 имота - те са скъпи дори и при тая рецесия. Съпругът й е един от хората, който печели конкурса за един от ръкавите на река Дунав. Не казвам, че е лошо, лошо е, когато нещо мирише. А  нещата, които миришат еднакво, между другото имат и еднакъв вкус", заключи евродепутатът.

Самата Красимира Медарова имала 15 имота, които "не са къщичка, барачка или нещо такова, а са по 40 декара примерно в Каварна или нещо такова".

Според Бинев, ако хората, които обичат "нашия министър-председател", видят "кои са тези, които се избутват на преден план да организират изборите", ще си променят мнението.  

През март 2014 името на Медарова беше замесено в друг скандал, след като подсъдим по делото за източване на САПАРД, известно като "Николов-Стойков", заяви, че има съмнения, че тя е поела политически ангажимент да потвърди осъдителната присъда на първата инстанция.

Въпреки че не бяха установени такива факти, съдийката си направи отвод и съдът го прие с мотива, че тези съмнения могат да станат причина за атака срещу съдебното решение.

Красимира Медарова се прочу и с това, че от "Господари на ефира" й връчиха "Златен скункс" за огромния хаос в изборния ден през 2011 г., когато се проведоха избори "две в едно" - за президент и за местна власт. 

ВСС ще се събере в понеделник,  на 11 август, председателстван от новия министър Христо Иванов, който до вчера протестираше срещу олигархията и нечестното произвеждане на избори, за да освободи временно Красимира Медарова като съдия, за да може тя да оглави създадено заради нея министерство.

ИЛИ,

тепърва специалисти по конституционно право ще трябва да се произнесат дали тези промени отговорят на основния закон.

Още повече, че основната функция на служебното правителство е да организира предсрочните избори.
Защо е необходимо да се създава и специален министерски пост за тази цел, ако не за да могат Цвъ Цвъ и Боко Тиквата да управляват изборния процес.

Няма друга логика!

вж. също: Как яко и подмолно се работи по Планът "Бойко Борисов Президент 2016"!


/ за Плевен онлайн портал:
д-р инж. Никола Тодоров, доцент






Гласувай:
4


Вълнообразно


1. ok3223 - мамицата им
09.08.2014 11:04
не спят тези ... Измамата изборана се подготвя отдалеко и прецизно с цяло министерство и министър, от КАЛИНКАТА ПЛЕВНЕЛИЕВ.
Пусто дърво неокастрено, само това ще вбие малко почтеност в главите на ГРОБАРИТЕ.
Дано българето го разберат най-после.
Теези, които накараха 7-на българи де се самозапалят и изгорят жизи ...
ПАК ДРАПАТ ЗА ВЛАСТ.
цитирай
2. fascindoo - И аз това казвам: Дано "българето го разберат най-после"
09.08.2014 14:22
ok3223 написа:
не спят тези ... Измамата изборана се подготвя отдалеко и прецизно с цяло министерство и министър, от КАЛИНКАТА ПЛЕВНЕЛИЕВ.
Пусто дърво неокастрено, само това ще вбие малко почтеност в главите на ГРОБАРИТЕ.
Дано българето го разберат най-после.
Теези, които накараха 7-на българи де се самозапалят и изгорят жизи ...
ПАК ДРАПАТ ЗА ВЛАСТ.


Или Стадото българско!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6485486
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!