Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2014 15:17 - Няма "Мишо Бирата", няма "Чакъра", има Боко Тиквата и Дебелата Цаца
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 675 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 21.08.2014 15:44


Прекратени са досъдебното производство срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и Ваньо Танов заради митническите проверки в бирената фабрика на Михаил Михайлов - Мишо Бирата, както и производството за смъртта на Тодор Димов - Чакъра по време на полицейска акция, ръководена от тогавашния главен секретар генерал-лейтенант Бойко Борисов.


image



От Главна прокуратура публикуват текстовете на постановленията за Чакъра и Танов в отговор на публикации в печата, че държавното обвинение „разчиства“ пътя на Борисов „преди изборите“, се казва в съобщение на прокуратурата до медиите.

- 18.03.2014 г.

Източник: НС

„Разговорът между Бойко Борисов и Ваньо Танов по случая "Мишо Бирата" е автентичен На днешното заседание изслушахме служителя на ДАНС, който е отговарял за СРС-тата, който е бил изслушван и от Постоянната подкомисия на 41-то Народно събрание относно контрола върху СРС-та. Информацията, която той е дал тогава на подкомисията, се потвърди и днес. Тя е класифицирана. Комисията продължава работата си в посока да установим какви са били действията на митницата по въпросния случай „Бирата”, какви щети е понесла държавата и хронологично какво се е случило преди и след въпросния разговор, който премиера е водел с Ваньо Танов. Разговорът е автентичен. Дори и премиерът не отрича разговора. Г-н Танов каза, че разговорът е сглобен от няколко разговора. Няма потвърждение на това, че е сглобен, има потвърждение на това, че е автентичен”,

Това каза пред журналисти Йордан Цонев, председател на Временната анкетна комисия за проверка и установяване на всички обстоятелства около публично огласения телефонен разговор между бившия министър-председател Бойко Борисов и бившия директор на Агенция „Митници” Ваньо Танов.

- 21.08.2014 г.

Източник: Прокуратура на Република България    

Държавното обвинение разпространи мотивите, с които са прекратени производството за смъртта на Тодор Димов - Чакъра по време на полицейска акция, ръководена от тогавашния главен секретар Бойко Борисов, както и разследването, започнало след изнесените записи на разговори между бившия премиер Борисов и шефа на Агенция „Митници“ Ваньо Танов, станали известни с „Ало, Ваньо“.

От прокуратурата публикуват текстовете на постановленията за Чакъра и Танов в отговор на публикации в печата, че държавното обвинение „разчиства“ пътя на Борисов „преди изборите“, се казва в съобщение на прокуратурата до медиите.

В постановлението за смъртта на Тодор Димов - Чакъра се посочва, че действията на командосите и полицейските служители при опита за задържане на Чакъра в края на 2003 г. са били

„общественонеобходими и всъщност единствените възможни“ съгласно разпоредбите на Закона за МВР.

Обвинителите констатират „съответствие между характера и степента на извършваното престъпление от Тодоров и предприеманите от полицията мерки“.

Нарежданията пък на тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов са били в съответствие със закона, след като Чакъра направил опит да убие полицаи.

Като причина за прекратяването на досъдебното производство срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и Ваньо Танов заради митническите проверки в бирената фабрика на Михаил Михайлов - Мишо Бирата през 2010 г. прокуратурата посочва

липсата на автентичния разговор между бившия премиер и тогавашния и настоящ шеф на митниците.

Анализът на записаните телефонни разговори не показва престъпление по чл. 357 от Наказателния кодекс, който се отнася за класифицираната информация.

 

image  image


Съобщение на пресцентъра на Прокуратурата на Р България

21.08.2014

Поради постъпили множество запитвания от представители на средствата за масова информация, както и по повод едностранчивото и невярно представяне на фактите и причините за прекратяването на две досъдебни производства от прокуратурата, отразени в публикация на електронното издание на вестник “Капитал“ от 20 август 2014 г., със заглавие: „Прокуратурата разчиства едно по едно делата около Борисов преди изборите. Тихомълком са прекратени разследванията за Мишо Бирата и Чакъра“, пресцентърът на прокуратурата публикува пълния текст на двете прокурорски постановления.

 

Постановление за прекратяване на наказателно производство - неизвестен извършител

Постановление за прекратяване на наказателно производство - Тодор Димов Тодоров - Чакъра



/ за Плевен онлайн портал:
д-р инж. Никола Тодоров
, доцент




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6498973
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!