Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2014 04:05 - Дора Апостолова: Путинова Русия и втори план "Ран Ът"
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 1022 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 24.08.2014 04:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


Комунистите наложиха своята идеология за държава и престанаха да говорят за другата Европа, само се говорше и учеше историята на СССР, а другата Европа се обявяваще за "загнилия капиталистически запад".
Те имаха политическа система, но не и социална. Понеже не бяха заложели в идеологиета си демокрация и не изградиха правова държава, на нейно място изградиха тоталитарна държава.

Комунистите също строяха социална държава по Кейнс, но не искаха да признаят това и извършиха големи извращения на теориите му - премахната пазарната икономика, малкия и среден бизнес и частната собственост в икономиката на малкия и среден предприемач и това стана първата причина те да не успяват да построят социална държава и да се провалят под навлезлия 80-те години от САЩ американски вариант на новия вид капитализъм - НЕОЛИБЕРАЛИЗМА, известен още с други имена - „глобализъм“, „олигархичен, финансов корпоративен капитализъм“.


Рейгън подкупи последните елити на единствен партии комунистическите да внесат неолиберализма. В Русия той бе внесен с плана "Дълес" от елита на Горбачов, наследника му Елцин и назначения от Елцин - Путин.

Последният стана майка и татко на олигарсите и ги бетонира в Русия.

У нас неолиберализма бе вкаран с плана „Ран Ът“, но през Русия, по модела на КПСС, като държавната собственост бе разграбена и подарена на последния комунистически елит на БСП- Луканов и сие.
Така от Русия комунистите ни докараха ново олигархично робство и хвърлила България в ръцете на руските олигарси, които по линията на глобалния пазар на неолиберализма, като по силните, заедно с българските олигарси, започнаха да изнася националните богатства и парите на българите в десетократен размер, заедно със небето, земята, слънцето водата и свободата им и да ги закарват в крайна сметка в американски банки. Това ограби и направи България най-бедната страна в Европа, носи на българите голяма бедност и мизерия.

Неолиберализмът и неговото ново олигархично робство след 1989 г отново ни изолира от Европа и на територията на на България бе извършен най- големия геноцид в най-новата история на Европа. Загубихме над 3 милиона човешки ресурси, нацията намаля от 9 милиона под 5 милиона станахме циганизираща се и умираща държава на доизживяване.

С лъжа и мириса на парите на олигарсите си Путин успя да създаде свои партии в България - всички олигархични партии БСП, ДПС, СДС, НДСВ са създадени под четката на Путин, също и лилипути ядещи от путинвата олигархична софра - АТАКА, НФСБ и други.
Сега олигарсите на най-големите партии и техните лилипути - слуги като Сидеров, В. Симеонов, Д. Хаджиев, мутрата Слави Бинев, намиращи се под диктовката на Путин се опитват да изкарат България от ЕС и да я вкарат Евразийския съюз на Путин и да ни наложат неговата политическа система, повтаряща рецидивите на старата сталинистка политическа система, добавила и чертите на възродения фашизъм, без един лост на демокрацията на Европа: свобода на словото, убежденията, политически плурализъм, правовата държава. И да върнат България с век назад!

В дена на победата 9 май отново изпълзяха старите комунисти -интернационалисти и запяха руски песни, величаейки Путинова Русия като нов избавител на Европа, без да видят нейните олигархични дрешки и олигархично робство донесено на българския народ. Нито виждат новите имперски амбиции на Путин да възстанови земите на старата Руска империя и да включи в тях балканските страни - България, Македония и Сърбия.

Бдете Българи, не позволявайте чужди външни и вътрешни врагове да унищожават вас и България!
Не позволявате втори план "Ран Ът"!
Не позволявайте България да бъде извадена за трети път в историята й от нейното естествено цивилизационно място - Европа!!!


Дора Апостолова
Материал на "Идея за България"


image
Визитка: Дора Апостолова е на 62 г. ,
PhD, историк, политолог, преподавател, учен и журналист, живееща във Финландия. Родена е в Поморие- България. В началото на 80-те години се омъжва за финландски гражданин и до сега повече от 30 години тя живее във Финландия. първо завършва специалност "история"( археология)в Софийски университет , а във Финландия завършва "Политическа история" в Хелзинския университет. Работила е като преподавател в Хелзинки университет, Института за популярни знания – Хелзинки, Мадридския университет, пише като политически анализатор в няколко местни и чужди медии. Специализирала е в университетите на Мичиган и Питсбърг- САЩ Автор е на 2 книги: "Неолиберализмът-злият дух на Америка броди из Европа" и "Реалната демокрация на европейската социална държава", които се издават на 4 езика-английски, финландски, шведски и испански.

/за Плевен онлайн портал
д-р инж. Никола Тодоров, доцент




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. fascindoo - анонимен, не ставай простак!
25.08.2014 22:00
анонимен написа:
таз дърта минжа ненаибана ли ще ми дава наклон на онази работа? Човек който не живее в България няма право да казва какво ще се случва тук. Никой който не живее в България няма правото да налага на живеещите тука своята гледна точка. Щото те гласуват примерно за ГЕРБ ама си седят отатък а ние го отнасяме!


Вероятно живееш в България...
Е, какво направи за България като живееш в България ... освен да си анонимен, глупако!
Аз също живея в България, но живеейки повече от 10 г. в САЩ и Германия, разбрах защо това се случва тук и сега, и какво "таз дърта минжа ненаибана" - както пишеш - иска да ти каже, Простако!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6485566
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!