Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2014 18:44 - Тиквата министър-председател е разрешил още през 2010 за шистовия газ в Добруджа, а Временният преподписва
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 599 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 05.09.2014 19:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Ето кой и кога е подписал разрешението за шистов газ в Добруджа

Автор: kostas
 

РЕШЕНИЕ № 718 ОТ 4 ОКТОМВРИ 2010 Г.

за издаване на разрешение за търсене и проучване на суров нефт и природен газ - подземни богатства по чл. 2, ал. 1, т. 3 от Закона за подземните богатства, в Блок 1-11 Вранино, разположен в област Добрич

На основание чл. 5, т. 2 и чл. 50, ал. 1, т. 2 от Закона за подземните богатства, Решение № 579 на Министерския съвет от 2009 г. за откриване на производство за издаване на разрешение за търсене и проучване на нефт и газ в Блок 1-11 Вранино, разположен в област Добрич, и за уведомление за предоставяне на разрешение чрез конкурс (ДВ, бр. 53 от 2009 г.) и мотивирано предложение на министъра на икономиката, енергетиката и туризма

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

РЕШИ:

1. Дава разрешение на „Парк Плейс Енерджи Корп“ - дружество, регистрирано съгласно законите на Невада, САЩ, под бизнес идентификация на Невада NV20041576904, с регистриран адрес: Апартамент 1220 - ул. Буррард 666, Ванкувър, ВС, V6С 2Х8 Канада, да извърши за своя сметка и на свой риск търсене и проучване на суров нефт и природен газ в Блок 1-11 Вранино с размер 397,42 km2, с координатни точки от № 1 до № 5 съгласно приложението.

2. Срокът на разрешението е 5 години от датата на сключване на договора за търсене и проучване на нефт и природен газ с право на продължения съгласно чл. 31, ал. 3 от Закона за подземните богатства и при условия и по ред, определени в сключения договор.

3. Правата и задълженията на титуляря на разрешението, както и условията и изискванията за осъществяване на търсенето и проучването по това разрешение се уреждат в договора за търсене и проучване на нефт и природен газ.

4.Търсещите и проучвателните работи, поети от титуляря на разрешението в конкурсното му предложение, са задължителни за изпълнение за срока на разрешението, така както е предвидено в договора за търсене и проучване на нефт и газ.

5. Упълномощава министъра на икономиката, енергетиката и туризма да сключи договор за търсене и проучване на нефт и природен газ в едномесечен срок от обнародването на решението в „Държавен вестник“.

6. Контролът по изпълнението на това разрешение и на сключения договор за търсене на нефт и природен газ се осъществява от министъра на икономиката, енергетиката и туризма.

7. Решението се обнародва в „Държавен вестник“ и се обявява в общините по месторазположение на обекта.

8. Решението може да се обжалва в 14-дневен срок от датата на обнародването му в „Държавен вестник“.

 

Министър-председател: Бойко Борисов

Главен секретар на Министерския съвет: Росен Желязков

 

И Добрич излиза на протест срещу добива на шистов и въглищен газ в Добруджа

Автор: Topnovini.bg

Петък, 05.09.2014 | 12:51

image 

Снимка: facebook

И в Добрич ще се проведе протест "Против проучвания и добиване на шистов и въглищен газ в България!". Той е насрочен за неделя от 19 часа пред храм „Свети Георги“. Организатор на протестите в цялата страна е общността в социалната мрежа „Да спасим България“.

Увеличават се и градовете, където българите ще се вдигнат, за да не допуснат отравянето на житницата на България.  Във Варна протестът ще е в неделя от 19 часа пред сградата на Общината, в Благоевград – от 18 часа на площад „Георги Измирлиев”, в София – от 18 часа на бул. „Мария Луиза” пред Министерството на околната среда и водите, в Пазарджик – от 18 ч. пред Часовника, в Бургас – от 18 часа пред областна управа, във Велико Търново ще е в 18 ч., в Стара Загора – в 16,30 ч. пред областна администрация, в Русе от 18 часа ще започне шествие от Халите до Общината, предвижда се протест да има и от 18 часа и пред Общината в Шумен.

Припомняме, че поводът за протестите е решението на министъра на околната среда и водите Светлана Жекова за съгласуване на цялостния проект – за периода 2014-2019 г., както и годишния работен проект за 2014 г. за търсене и проучване на нефт и природен газ  в границите на блок „1-11 Вранино”. Договор за лиценз за тази дейност подписа на 1 април американската компания „Парк Плейс Енерджи” въз основа на решение на Министерски съвет от 4 октомври 2010 г.

„Временният екоминистър Светлана Жекова е решила да плюе на здравето, поминъка и хляба на всички българи, издавайки Решение номер 28, с което се дава де факто разрешение на "Парк Плейс Енерджи Корп" да извърши проучванията в Блок 1-11 "Вранино".


Българи! Златна Добруджа е заплашена от унищожение! Време е за протест, време е за национална офанзива! Започваме организация за отпор срещу агресорите и за защита на националните ни интереси!”, заявяват организаторите. Те призовават българите от цялата страна да се включат и организират по места. „Нашите политици дружно продадоха и предадоха Родината! Време е да вземем нещата в наши ръце! Най-красивата част на Добруджа - Шабла, Каварна и Балчик, е застрашена от подземно изгаряне на въглищни пластове, намиращи се под водоносния хоризонт...”, заявяват още организаторите на събитието в социалната мрежа. Те напомнят, че „срокът за обжалване изтича на 10-ти септември. След това онези започват да взривяват утробата на Добруджа”. И алармират, че „въглищното възпламеняване - известно извън новините като "адът на земята" - е изключително опасен метод за добив на нискокалоричен газ от въглищните подземни слоеве.Сравнява се единствено с шистовия газ по поражения.”

Исканията, които протестиращите поставят са прекратяване и анулиране на договора за проучване и обработка, както и оставка и търсене на отговорност от Светлана Жекова.

- See more at: http://dobrich.topnovini.bg/node/537915#sthash.AMrGsD9s.dpuf

 


абе, Българи! В кавички  ли да ви поставя?
Знаете ли какво е шистов газ?
Германия и САЩ отдавна са го забранили...




Тагове:   Добруджа,   шистов газ,


Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6497716
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!