Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.10.2014 16:04 - САЩ крият месец(и) ядрена авария в Уестингхаус-ки реактор и гориво. Автор: gikotev
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 493 Коментари: 0 Гласове:
1



САЩ крият месец(и) ядрена авария в Уестингхаус-ки реактор и гориво  
Инцидента се е случил на 7-ми септември т.г., ядрения регулатор е бил уведомен на 17-ти, а на медиите е съобщено едва преди 2 дни, на 30-ти. Това съобщава в изключително постно и объркващо съобщение световната информационна агенция РОЙТЕРС, в следния материал: Dominion finds damaged fuel rods at Virginia nuclear plant

"(Компанията оператор - бел. Г.К.) Доминион е открила повредени горивни пръти в АЕЦ, в щата Вирджиния"

image

Компанията оператор е открила два повредени ядрено-горивни пръта в нейната АЕЦ "Северна Ана", на 140 километра югозападно от столицата Вашингтон, и тя е била спряна.

image

Фактите, обаче, са малко по-различни. Ние разполагаме с картина на натоварването на Блок №2 (тази "подробност" е пропусната в съобщението на Ройтерс), на въпросната АЕЦ "Северна Ана", която показва, че той е бил спрян още на 6-ти септември и едва на следващия ден са "открили" изтичането на ядрено гориво в топлоносителя. (Ядрения реактор на спрения блок е от същия тип, както и действащите у нас, на блокове 5 и 6, в АЕЦ "Козлодуй" - реактор с вода под налягане, но е с по-висока базова мощност от нашите, произведен и доставен от компанията Уестингхаус - бел. Г.К.)

image

От компанията оператор заявяват, че са открили повредените пръти по време на рутинна операция за презареждане на реактора с ядрено гориво, на 34-годишния стар реактор.

Това съобщение също не кореспондира с действителноста. Технологията на експлоатация на тези съоръжения/реактори изисква ежедневни проби на топлоносителя (водата, която отвежда топлината от реактора към парогенератора) за състава и количествата на радиоактивни изотопи в нея. Поради тази причина можем да сме на 100% сигурни, че част от персонала и ръководството на централата са знаели, че в реактора на Блок №2 има разхерметизирано ядрено гориво, много преди неговото спиране, но не са намерили за необходимо да го спрат предсрочно (преди планирания срок за презареждане), за да минимизират повредите.

Компанията е спряла блока/реактора на 7-ми септември и е уведомила Комисията за ядрено регулиране (аналог на родния регулатор АЯР) едва на 17-ти септември.

Поредна лъжа! Кому е нужно това? Няма начин ядрения регулатор да не е бил уведомен не само в деня на спирането на реактора, а даже много по-рано (вероятно седмици или месеци), когато водните проби са започнали да показват завишено количество на радиоактивните изотопи, доказващи наличието на разхерметизирано гориво в реактора.

Двата разрушени ядрени пръта са изпуснали във водата около 15 броя радиоактивни, ураниеви горивни таблетки. Радиоактивния материал не е напускал реакторната система и не е предизвикал въздействие върху околната среда, според компанията.

Верижна реакция от лъжи! В един горивен елемент (прът, както го наричат те) се съдържат между 250 и 300 уранови таблетки:

image

При два разрушени елемента, във водата (топлоносителя) да се изсипят само 15 броя от над 500 е малко вероятно, при налягане от 160 атмосфери и високата скорост на движение на водата в реактора. На фона на толкова много лъжи е повече от неприемливо точно сега да им повЕрваме?

Говорителя на централата отказа да каже, кога ще пуснат авариралия блок пак в експлоатация, позовавайки се на конкурентни причини.


Те не са кретени, а хладнокръвни убийци, и което е най-парадоксалното, самоубийци!

Този скромен анализ на едно от последните мощни престъпления на Съединените атомни щати - родина и покровителка на световната ядрена мафия няма да намерите или прочетете, в която и да е друга точка на света.

Да не забравя да отбележа, че "независимата и безпристрастна" агенция Ройтерс "небрежно" е пропуснала да спомене, че и ядрения реактор и горивото с което той се зарежда и сега е аварирало, са дело на същата компания, която сега се натиска да ни строи 7-ми блок в Козлодуй - Уестингхаус!!! Но да сме сигурни в това ние проверяваме визитната картичка на същата АЕЦ в Уикипедия.

За финал ще ви припомня за почти 1:1 аналогична ситуация, случила се преди около три и половина години на блок №5, в АЕЦ "Козлодуй", в деня в който се навършваха точно 25 години от трагедията в АЕЦ "Чернобил" - 26-ти април 2011 г. Случаят е подробно описан в няколка материала, в този блог, и който иска може да се запознае или да си припомни:


28.04.2011 10:53 - И тишинааа...
29.04.2011 09:34 - И тишината леее...ко се пропука.
02.09.2011 09:13 - АЕЦ „Козлодуй” крие истинските причинии за последният ядрен инцидент!
07.09.2011 09:22 - АЕЦ „Козлодуй” крие истинските причини за последният ядрен инцидент II !

Г. К.



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6489012
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!