Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2014 00:07 - Колко много и точен Е "Референдум"-дум-дум по БНТ1
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 560 Коментари: 0 Гласове:
0



“Референдум”-дум-дум от снощи в 21 ч. по БНТ1,

с участието само на Менда от ГЕРБ, на един отдавна забравен гном от 90-те на БСП - Румен Гечев и евреина-евродепутат Ивайло Калфин от АБВ (останалите пионки са за камуфлаж),
се убедих колко съм прав за тиквената Бългериъ!
Now!!!

За -след очертаното вчера тиквено правителство на мнозинството, смут сред Реформаторите днес!

Иначе, хронологично погледнато, чаровното герберско трио Цецка, Менда и Румяна,

image 

image 

image


след преговори с БСП в понеделник 13-ти октомври, проведоха, във вторник 14-ти октомври преговори за кабинет с ДПС, на 15-ти октомври с Реформаторския блок, на 16-ти октомври се срещнаха с Патриотичния фронт (НФСБ и ВМРО), на 17-ти октомврии с Бареков-Дудуковата ББЦ, но на 18-ти октомври болната Атака отказа, на 19-ти октомври и с Гоцевата АБВ, то вчера понеделник, 20-ти октомври,
Той е недоволенэ и надига гребен
отново
.

image

Преговорите продължават

ГЕРБ продължава преговорите за съставяне на правителство през тази седмица с БСП, Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ.
За кабинета е важна програмата, а не министерските постове

Въпреки заявката на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов той лично да участва във втория кръг от консултации, днес обяви, че на поредните срещи ще присъства само преговорният екип, а той ще се включи на по-късен етап, ако се стигне до разговор с лидерите.

„Решихме да проведем още едни консултации с четири партии през тази седмица. На първо място това са Реформаторите. Това са нашите партньори, независимо от проблемите, които има там“, заяви той след продължилото три часа разширеното заседание на новоизбраните депутати от ГЕРБ, местните лидери от цялата страна, евродепутатите, както и кметовете от партията.

Борисов анонсира, че ще ги събере отново следващия понеделник преди насроченото за 14 часа учредително събрание на 43-то Народно събрание.

„Така че дотогава поне за партията трябва да имаме изчистена концепция – дали ще предложа правителство на малцинство. Явно е, че само с ГЕРБ не може да стане, защото тогава само подкрепа на ДПС ще имаме, което е неприемливо“, заяви той.

Според него това, което повечето хора си мислят сега, е, че изборите са почти неизбежни, защото ако има нещо по-лошо от правителство на всяка цена, това е правителство без принципи.

„За съжаление, такива като БСП, СДС, НДСВ заминаха в историята именно поради погазване на принципи. Държавата е важна, но тя може да бъде управлявана само от стабилно, принципно правителство, което може да взима решения. Ние гледаме много отговорно на това. Не е честно през няколко месеца на президента Плевнелиев да му се вменява в дълг да прави служебно правителство и заради това политическите партии сме длъжни да излезем от кризата и да намерим решение“, настоя лидерът на ГЕРБ.

Макар че след срещата с РБ миналата седмица екипът на ГЕРБ в лицето на Менда Стоянова, Цецка Цачева и Румяна Бъчварова обявиха, че обединението не им изглежда като стабилен партньор, Борисов днес коментира, че те явно са единни.

„Аз съм склонен да приема това, което заявяват Реформаторите, че така са се явили на избори и са достатъчно стабилни, те в публичното пространство са заявили какви са и това е сбор от партии, които са дясноцентриски“, мотивира се той.

Освен това според него в над 90% им съвпадат програмите.

„На тези преговорите нашият екип се справи много добре, но ще включим и експертни групи от по двама-трима по темите и да се подготви един документ за подписване на споразумение или изцяло да се отхвърли възможността за такова“, обясни още Борисов.

Той е готов да се включи в разговори след това, тогава, когато има подготвено коалиционно споразумение и има детайли по него или компромис, който преговорният екип не е готов или оторизиран да направи, стана ясно още от думите на Борисов.

Като пример той посочи данъците и енергетиката.

И по време на втория кръг от преговори няма да се говори за министерски кресла, а това ще стане на лидерска среща, когато ще се разпределят постове и за заместник-министри и областни управители.

„Крайният срок за съставяне на правителство ще дойде, след като президентът ни връчи мандат и имаме една седмица срок да съставим правителство“, заключи Борисов.

Според него няма дори теоретична възможност ДПС да стане партньор на ГЕРБ.

„Те имат време да си отчетат грешките, защото всички партии поставят като незаобиколим фактор кой, защо, как. Те трябва да направят ревизия на своята политика, за да станат приемливи за другите партии. Тяхната практика, която имат сега, е неприемлива и за БСП, и за нас. Те имат прекрасно време сега, както ние, когато бяхме в опозиция, да си почистят къщичката“, настоя още той.

Но днес 21 октомври 2014,

Смут сред Реформаторите: Не е сериозно ГЕРБ да преговаря с БСП - каза Мартин Димитров: БСП и ДПС са виновни за проблемите в България...

image


В Реформаторския блок се чуват недоволни гласове срещу решението на ГЕРБ да води втори кръг преговори и с БСП. Това стана ясно от думите на бившия лидер на СДС и новоизбран депутат на Реформаторите Мартин Димитров.


Поканите, които ГЕРБ отправиха към БСП, са силно смущаващи“, каза Димитров пред БНР. Той обяви за много несериозно да поканиш на разговор за управление хората, които са виновни за всички сегашни проблеми в България.  „Кабинетът „Орешарски“ не дойде някъде извън земята, той беше с ясен мандат на БСП и с ясната подкрепа на ДПС“, припомни реформаторът.

Затова според него двете партии нямат никакво морално право да участват в следващото управление и разговори с тях не бива да бъдат водени. Иначе той призна, че не може да се забрани на никого да подкрепя в залата определени политики. „Но когато се правят консултации за управление, има знаци, които са важни – с кой се преговаря, с кой се преговаря два пъти“, каза още Мартин Димитров.

Бившият лидер на СДС беше категоричен, че България трябва да формира дясноцентристко правителство. „И някак мястото на БСП и ДПС не е там“, заключи той.

Димитров и други представители на Реформаторския блок ще имат среща днес със служебния финансов министър, за да обсъдят бюджета и предстоящата актуализация. Според  депутата е притеснително, че в подготвения от служебния кабинет ремонт на бюджета дефицитът, който ще се образува в края на годината, ще е 4%. „Това означава, че Европейската комисия ще започне процедура по свръхдефицит и че България ще бъде санкционирана“, каза Мартин Димитров.

Той обясни и че по време на срещата с финансовия министър ще се търси отговор как с бюджета догодина България да се върне към финансовата стабилност и ниските дефицити.

Димитров обяви и че по време на срещата ще бъде обсъдена ситуацията около КТБ. Реформаторите остават на непроменена позиция, че искат пълно разследване и отговорност. Те настояват и одитният доклад да бъде публикуван. По време на разговорите ще бъде обсъден и ангажиментът на министъра от ноември да започне изплащане на средства от КТБ. „Искаме да видим какво се случва с неговия план. Но и не трябва да се създават очаквания за неща, които няма да се случат“, каза Мартин Димитров.

Възможно е парламентарната група на Реформаторите да бъде оглавявана от съпредседатели по модела на Блока, стана ясно още от думите му. Окончателно решение обаче няма.

Идиотско, but a fact of life today.

    Но,
    В чест на 25-годишнината на 10 ноември 1989 се очертава най-после 91-я кабинет на България - Кабинет на мнозинството и с БСП!

 А fact of life today в тиквена Бългериъ!




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6485870
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!