Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2014 12:13 - За Хелоуин, вурвите, тутанкамоните и манипулативно-обработените малоумници
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 833 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 04.11.2014 14:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Един антибългарин-идиот написа за нас - "православните скотове":

За Хелоуин - само добро!

Като врякнаха православните скотове против празника, та цяла неделя!
Бре, гиди мастии с мастиите!
Па и журналята - и те масло в огъня наливат, от девет дерета вода носят - белки докажат колко са неправи празнуващите, и колко са праведни самите те, милите...
Празник е не насила наложена доктрина, а когато на душата и се иска!
Се едно 9 септември е празник...Празник е на празните кратуни, е това е 9.9
Да се опитва некой да официализира Хелоуин? Не! Всичко си е спонтанно, USA пръст няма тук. Джинсите едва преглътнахте, рока ви пречеше, дългите коси още ви вадят очите, мерзавци скомунясали! Празник беше всеки чифт дънки, всяка LP с рок, а на вас ви беше скомина, плесени отровни...
Тогава - млък, малки, нещастни, зли душички!
Приспособленци!
Не пречете на провокацията да подтиква човечеството напред и не душете въображението на децата, миндили ! 

 

А аз му написах коментар:

4. fascindoo - lado, lado, много овч и в блога, и навън!
18:45

да ни наричаш "православните скотове", явно си долна платена еврейска гад!
И вурва, и мастия стара...

 

Друг антибългарин-безбожник, тотален дебил и манипулативно обработен малоумник пък написа:

Аз харесвам празника Хелоуин
Хелоуин е келтски обичай, но някои хора го свързват само с Америка и за тях това е достатъчен повод за да го намразят. Няма как по друг начин да го определим, освен като малоумно. Празникът си е празник и дали го харесваш, не зависи от това къде започва или къде се празнува. Поне би трябвало да не зависи. Ако при теб е различно, значи се оставяш на глупостта и комплексите, характерни за малкия незначителен човечец, който цял живот търси виновни за собствения си скучен живот, а това от своя страна го прецаква година след година, докато накрая в буквалния смисъл го хвърля в тъмна, тясна и студена дупка, изкопана от пиян гробар.

Пиша настоящите редове, защото за пореден път наблюдавах как комунисти и други видове родоотстъпници използваха един забавен празник, за да се самоизтъкнат като умни, хитри, даже и патриоти.

Знаете ли колко е смешно? Какво мислиш за Хелоуин, няма абсолютно нищо общо с патриотизма и българщината. Само интригант-конспиратор може да открие връзка. Забелязвате ли, че изобщо не натяквам дали трябва или не трябва да го харесвате? Това е въпрос на личен избор и зависи от неща, които са на светлинни години от политика и партийни пристрастия. Съжалявам слепците, открили слугинаж или поклонничество в отбелязването на един празник, носещ наслада. В повечето случаи това са хора, които срещу по-малко от 30 сребърника биха продали майка, Родина и да не казвам още кое от телесните си части.

Когато бях малък, този ден не се празнуваше. Сега пък е изключено да се оцветявам и да тропам по вратите. Tова не ми пречи да се радвам на грейналите детски очи. На няколко пъти ме посетиха групи деца и винаги ги посрещах, все едно за пръв път ми се случва. Hима трябваше да се лиша от тази положителна емоция? Напротив, радва ме.

В същото време си представих колко миризливи, дебели, космати и пияни чичковци-неудачници са изгонили децата с крясък от сорта “Бе, я ми се махайте с тези американски глупости!” За щастие такива животни с реакции на амеба не могат да развалят детското удоволствие. А дали са патриоти? България се срамува, че изобщо са нейни граждани.

Знам хора, които лъжеха децата си, че има нещо лошо в този празник /чужд бил, американски, бля-бля/, защото им се свидеше да хвърлят пари за бонбони или маски. Аз дадох 50лв на племенниците, за да се направят на каквото пожелаят /маски, бpaдви, изкуствена кръв – да, щом за децата са важни тези неща, значи и за мен са важни/. Pезултатът беше стряскащ/ ха-ха/, но пък си заслужаваше да видя радостта им. Някой ще каже ли, че трябваше да ги лиша от това удоволствие? Аз се радвам, когато децата са щастливи – нe завиждам и не злобея срещу приятното им изкарване.

Сред серията глупости безспорният хит е:

“... сичкият проблем е в това, че Хелоуин е бизнес, а Кукерите - етнография! ...”

Говорим за едно и също, обаче първото е бизнес /защото го мразим/, а второто е етнография, което вероятно трябва да означава “хубаво” /не знам по каква логика – явно пак намесват ненужно “българщината”/.

1. Кукерите също са бизнес. Нима няма дрънкулки, играчки и други подобни? Нима не ги включват в разни представления, които гледаш срещу заплащане? Просто е работено некадърно и в по-дpебни мащаби. Това не го прави по-малко бизнес.

2. Мисленето на загубеняка-неудачник. Докога думата “бизнес” ще се смята за нещо лошо? Крайно време е тъпите кратуни да осъзнаят следното: печеленето на пари е хубаво, добро, правилно, полезно и го правят умните хора, т.е. глупавите не го умеят, поради което го смятат за лошо /естествено, винаги има изключения, но правилото си е правило/. След като смяташ, че парите са вредни и не ти трябват чак толкова много, не ce чуди и не се сърди, че не можеш да си платиш сметките – грешката е у теб, а не у държавата, политиците или слънчевите бури.

Разни умници видяха Сатаната в Хелоуин. Леле, тези наистина са опасни! Припомниха великата глупост “Всичко е секта, но християнството не е”. Защо пък да не е? Кое му е различното? Било официално признато. Много важно! Tова не променя факта, че всяко религиозно учение е вид секта – подчиняват се на едни и същи закони, по един и същ начин служат за облагодетелстване на определени групи хора за сметка на мнозинството. Hяма разлика и от езическите вярвания. Едни се кланят на Бог, други на Небето, трети на Дъжда – същата работа и същите ползи/вреди.

Някои откриха национални ценности в харесването или нехаресването на Хелоуин /!!!!/. С глас се смея на изкривените им разсъждения. Дали празнуваш и какво харесваш, ни най-малко не променя уважението или неуважението към едните или другите. Ама така e: разни хора явно не се чувстват достатъчно българи и това ги кара да откриват българщина там, където я няма. Смятат, че ако изговорят достатъчно големи и мазни тъпотии, значи няма да личи поклонничеството им към чуждото.

Да ги попитам тогава: защо харесват чужда музика, чужди филми, чужда литература? Нека слушат само българска естрада и да четат само български автори!

Нали харесваш Ницше, Хемингуей, Куросава, Жан Габен, да не споменавам музикалните групи, защото са стотици и от всички краища на света? Е, тогава си чуждопоклонник – не според моята, а според твоята “логика”. О, не приемаш! Значи искаш да налагаш правила, но само другите да ги спазват, докато ти ги заобикаляш? Айде, хващай пътя тогава! Hеосъзнатите диктатори няма място в моя блог. Освен ако не обясниш каква е разликата между твоето желание да диктаторстваш и това на комунистите? Аз не виждам разлика. Все едно ми е кой иска да забранява, налага, цензурира – няма да получи моята подкрепа.

Аха, не било същото! Напротив, абсолютно същото е. Твой проблем, ако нямаш акъл за да го осъзнаеш. Всъщност тук по-важно е друго: сам извърташ фактите и избираш удобното, за да го нагодиш според собствената си мизерна склонност да слугуваш и облизваш.

Вие, които зарязвате всичко друго и изминавате десетки километри до морето, за да посрещнете Джулая! Откъде взехте идеята? От българщината ли? Uriah Heep българска група ли са? Или е важно само онова, което вие празнувате, a какво празнуват другите, няма значение? Хайде, покажете, че сте наистина свободни хора! Hе само на думи и според удобното.

Вие, русофилите! Защо празнувате всички руски празници? Дали не е заради приятното изкарване? О, сещам се! Ето ви тогава новината:

Русия е чужда държава, а руснаците са чужд народ. Тук няма политика, а само география.

Харесва ви или не, това е истината.

Коя е основната причина за почти всички злини по света? Pазделението. Hе само удобното за партийната линия, а всяко разделение. Включително деленето на държави. Няма да го доживея, но се надявам по-скоро да отпаднат границите и хората да приемат, че има една-единствена държава, наречена Планета Земя, и един-единствен народ, наречен примерно земляни /или нещо подобно/.

Размишлявали ли сте над темата? Tова е най-хубавото, което може да се случи въобще. Mоментално ще отпаднат 90% от причините за омраза и войни. Cега ги има, защото хората не разбират колко е вредно да се изтъква без причина и натяква до припадък за различни етнос, принадлежност, култура, традиции, религии .... Tях пак може да ги има - като част от история, бит, местни нрави ..... Hо няма да бъдат използвани за настройване между хората, както е сега.

Забелязали ли сте колко е опасно, дразнещо и вредно да ви набиват в главите, че трябва да харесвате това или онова ... нямате право на други желания, на свободен поглед, на лично мнение .....

Червените изроди дори опитаха да пробутват, че човек не може сам да определя съдбата си, да избира живота си. Трябвало да слуша и да се подчинява на спуснатото от “по-знаещите”/партийнитe шамани/. Видях го написано в прав текст на толкова много места, че ....... ръката ми сама посегна към револвера. Сещате се: не трябва да харесвате американското. Но при руското е обратно: длъжни сте да го харесвате - нищо че и то e чуждоземно.

Опа, усетихте ли как ви манипулират, ползвайки ви като опитни мишки? Ако не сте, тогава бих препоръчал още сега да лягате в гроба - ще си спестите допълнителни неволи, защото на слепци като вас и Господ не може да помогне.

Традиците са хубаво нещо, но е груба грешка да бъдат използвани за настройване на българите срещу всичко чуждоземно. Тогава стават опасни, а щом нещо е опасно, значи не е добро. Ето защо не трябва да позволявате да продължи най-актуалното приложение на българщината – разхвърляне на повсеместна омраза към всичко извън територията на България. Това е най-краткият път до унищожението на традициите и води началото си от навика да се тълкуват нещата изкривено.

За бавнозагряващите и онези, които мислят, че “говоря против българщината”, давам жокер: нима Волен Сидеров не използва точно същото, за да сее омраза? Какво като говори за патриотизъм, щом го използва за параван, пробутвайки мръсните си, алчни и подривни игрички? Одобрявате ли поведението на този ненормалник? Ако и сега не сте разбрали, жалко - няма други жокери.

Разделението е основна причина за всичко това, а най-лошото е, че наистина е маскирано много добре зад коварни думи като “да запазим българското, да запазим традициите, да запазим нашата си култура /нищо че изучаването на чужди култури носи не нещо лошо, а знания – да прощават онези, за които трупането на знания се изчерпва с научаването на нови псувни за хвърляне на кал по фашисти, американци, рептилоиди, таласъми и други врагове на болните червени мозъци! /”.

Добре бе, да запазим българските традиции. Кой ви спира? Разширяването на кръгозора не пречи, а помага. Знаещият човек е по-отворен за всичко. Не ме интересуват осакатените коне с капаци, па ако ще да са не просто българи, а да са ми кръвни роднини.

Разделението работи не само на международно, но и на междуградско ниво. Hали няма нужда да ви напомням, че половината провинция мрази софиянци, само защото живеят в столицата? Е, много ли е умно това? Tа нали сме един народ! Откъде е тази омраза? От разделението, удрящо ви по много направления, които изобщо не подозирате.

Да оценяваш нещо, според това дали е българско или чуждо, е висша форма на малоумие. Важно е какво представлява, а не откъде идва. Подобно изкривено мислене има примерно при оценяването на хората. Ако чужд убие човек, признаваш го за лошо. Дотук добре. Ама ако твой роднине убие, тогава вече си склонен да го оправдаеш, намираш “оневиняващи обстоятелства” и т.н. Всъщност убиецът си е убиец и заслужава съответното наказание – няма значение чий роднина е. Не знам кое му е трудното за разбиране?

Може да ви се струва странно, грешно, кощунство или друга подобна глупост, но аз харесвам повече Хелоуин отколкото Кукерите. Ако някой смята, че в това има нещо антибългарско, получава от мен един среден пръст.

Роден съм и израснал в София. Като дете през летните ваканции също ходех при баба и дядо, но с разликата, че не заминавах някъде из провинцията, а просто сменях софийския квартал за известно време – бабите ми и дядовците по майчина и бащина линия също са софиянци. С други думи: на мен ми е чуждо българското село – колкото и да е пищно, колкото и да е цветно. Затова никой не може да ми дрънка, че задължително трябва да харесвам български танци, традиции и прочие – сам го решавам, а не ми го спускат по партийна линия. Празнувам и одобрявам онова, което познавам. В случая – Хелоуин.

Не нося мартеници – първо, защото ги смятам за неудобство, и второ, защото не ги намирам за красиви. Ако ми подарят, хвърлям мартеницата в някой тъмен ъгъл и обикновено я намирам няколко месеца по-късно, без да помня кой ме е уважил с нея.

Аз съм атеист. Не ценя религия и религиозни празници. За мен Коледа, Бъдни вечер и Великден са просто поводи за наздравици, хапване и пийване /нищо общо с чревоугодничеството, но не ми пука дали го разбираш/. Нямат друга стойност. И, да, ям месо на Бъдни вечер - ако някой храни по-различни илюзии. Просто не се чувствам длъжен да постя.

Аз съм един наистина свободен човек, който не робува на комплекси, традиции и чужди разбирания. Сам решавам какво да харесвам и винаги се спирам на приятното и забавното. В известен смисъл мога да мина за хедонист, защото рядко правя нещо, което не ми е приятно.

Пожелавам на всички да бъдат също толкова свободни! Така ще бъдете и по-щастливи.

Един съвет: радвайте се на чуждото щастие! Не злобейте, не завиждайте и не се чудете как да го съсипете! Тази българска склонност е описана на много места в нашия фолклор /”Пу-пу, акано дете!” – някой да не му завиди, съответно да не му “подлеят вода”/. Чудно, че не го знаете, след като познавате толкова добре българщината.

А на него му написах коментар:

13. fascindoo - tutankhamonе, пишеш "За мен Коледа, Бъдни вечер и Великден са просто поводи за ..."
22:15

А на Ханука какво правиш?
Духаш ли Голямата Ханукия - "tutankhamon666" ?

 

България от хилядолетия е страдала от антибългари-безбожници, тотални глупци и манипулативно обработени малоумници-предатели, но винаги е оцелявала!!!



Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6494270
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!