Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2014 19:45 - На казионните ни историци и до сега им е наложено едно генерално табу “Нищо извън рамките на Иречек"
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 1416 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 27.11.2014 20:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

До този извод , след повече от 30 г., стигам за нашите казионни историци, че на тях и до ден днешен им е наложено табуто "нищо извън рамките на Иречек" - чешкия евреин Константин Йозеф Иречек, доведен след Освобождението и наложен даже за министър на Народното Просвещение у нас, роден във Виена, а по майчина еврейска линия - Шафарик.

Или,

как се наложи

Еврейската школа за фалшифициране на Българската История: Началото

 

Българското Възраждане през 17 и 18 век, както и наричания от енциклопедистите и историците18 век - Век на Просвещението, е накарало Германската, Австро-унгарската и Руската исторически школи да започнат подбрано "енциклопедично" изопачаване на история на Европа, и в частност и нашата – хилядолетната българска история, като за НАЧАЛО да създадат митът за тюркския произход на българите. 

През 1759 г. Волтер, един евреин, масон и член на елитният парижки таен кръг "Темпъл" публикува новелата "Кандид", където пише, че някога е съществувал силен и военнолюбив народ от българи, който е водил битки с аварите и келти, и пред когото франки, германци и тевтонци са скланяли глава.

image 

А малко преди това, през 1745 г., Волтер е възбудил научна завист сред енциклопедистите на Европа, съобщавайки, че ползва сведения от някакъв неизвестен средновековен книжовник Бабук, който не е арабин или персиец, а е от "Горна Азия". В типичният си полулегален стил Волтер подхвърля, че Бабук се е ползвал в дарбите си от един "добър дух", който отговарял за тази част на света...   
Но:
Родоначалник на митовете, които в последствие се превръщат в наша официална история, водят началото си от Август Людвиг Шльоцер
(August Ludwig von Schlцzer), който в своята история от 1771 г. пише, че българите сме турци, дошли на Балканите от поречието на Волга. Той е един от най-старите известни автори, защитаващи такава теза.

image 

"Днешните българи СА БЕЗ СЪМНЕНИЕ "СЛАВЯНИ", но старите, които дойдоха от Волга, без съмнение НЕ СА СЛАВЯНИ, а твърде вероятно турски народ...",

буквално пише той, малко по-късно - през 1798 г. като професор в университета Гьоттинген.

Идиотско, но факт - "турски народ "! – така го е написал Шльоцер, още през 1771 г.

Германски евреин с хазарски корени, Шльоцер учи в университетите във Виттенберг и Гьоттинген.
В 1761 г. идва в Русия. В 1761-67 г. работи в Императорската Академия на науките, като става:

  • Почетен член на Петербурската Академия (1765)
  • Член на Обществото по история на древните руси (1804).

Върнал се в Германия, Шльоцер става професор в университета Гьоттинген и е преподавал история и статистика.

Той постави началото, но е необходимо да видим последователите му преди и след Освобождението, както и днешните шльоцерианци...

Първопредците като автори на фалшификации в българската история са Август Людвиг Шльоцер, Константин Йосиф Иречек, Павел Йосиф Шафарик, Геза Фехер, братя Шкорпил и Васил Златарски. В българските научни среди митът се налага от Константин Йосиф Иречек (племенник на Павел Йосиф Шафарик) с дейното участие на Васил Златарски.

Как се създава еврейската Златарска школа у нас: Продължението

ЧУЖДИЯТ ПРОИЗХОД НА ОФИЦИАЛНАТА ИСТОРИЧЕСКА ШКОЛА В БЪЛГАРИЯ

В българските научни среди митът се налага от Константин Йосиф Иречек (внук на Павел Йосиф Шафарик) с дейното участие на  Васил Златарски. Чужди учени разработват мита, който с помощта на наши „историци” се налага като история на България.

За доказването на тази теория се правят куп фалшификации - както изкривявания на преводи от латински и гръцки исторически извори, така и игнориране на извори, които противоречат на тази теория.

"Няма диво племе по света, което да не е посочвано от тогова или оногова като прадядо на българите. Според Шафарик, българите са уралски чуди или фини, които са живели покрай Уралските планини.

...

В Британския музей се намери в съчиненията на Св. Иеронима една карта, която е съставена от Евсевия (270 - 338 г.) и в която се споменава България, от което ясно се вижда, че българите са живели тук още в трети век."

Това пише професора от Берлинския университет д-р Ганчо Ценов (Ценов д-р Г, "Произходът на българите", София, Печ." П. Глушков ", 1910 г.).

От Освобождението до днес официалната българска историография върви по пътя на своя на основател Васил Златарски (1866-1935), наричан "Баща на българската история". Същият от 1897 до смъртта си преподава българска история в Софийския университет. През 1913–1914 и 1924–1925 е ректор на Университета. Председател (1921–1926) на Историко- филологическия клон на БАН. От 1921 до смъртта си е заместник- председател на БАН.

Как се създава еврейската школа на Васил Златарски?

        Началото на българската историческа школа полагат един унгарски евреин и един чешки евреин. Двама роднини:

        Павел Йосиф Шафарик - унгарски евреин, министър на просвещението в Сърбия, дядо на Иречек и

        Константин Йосиф Иречек - чешки евреин,  внук на Шафарик,(син на дъщеря му), министър на просвещението в България.

 "Нещастие за България е, че 25-годишният току-що проходил чешки историк Иречек й написа историята. И то така, че я смаза. От огромна и величава, я направи незначителна ! А българския народ представи като дребна чергарска орда, дошла през 681 г. по тези земи. За траките - този най-древен народ не само на Балканите, но и в света - нито дума. Иречек се задоволи да препише безкритично византийските хронисти, които не бяха историци, а интенданти на военачалниците, и бяха на другата страна на барикадата в хилядолетния двубой между България и Византия.",

пише Здравко Даскалов.

Петко Перинов цитира директно Шафарик:

„НАХЛУВАНИЯТА, които са били ужас за Европа, СА БИЛИ НАХЛУВАНИЯ НА БЪЛГАРИТЕ, хуните, аварите, хазарите, унгарците и печенегите, които са прииждали на орди от Азия... ТОВА БЯХА НАРОДИ С МОНГОЛСКО-ТЮРКСКО-ФИНСКО ПОТЕКЛО...

Внукът на Шафарик - Иречек, заемайки поста на министър на българската просвета, въвежда като научна догма казаното от дядо му.”

Проницателният Г. С. Раковски още през 1865 год. пише:

“Както старите гърци са ни хвърляли в скитская яма, тии днешни европейски
учени ни съпричисляват с фински и черменски и не знам йоще какви племена и
качват ни по уралските диви и пусти гори!”

(Г. С. Раковски, Ключ българскаго язика, Съчинения, том IV, София, 1988, с.194)

Чешките евреи - братя Шкорпил - според едни - основатели на българската археология, според други - основатели на организираното криминално иманярство в България и австро-унгарски агенти. Паметникът на Аспарух във Варна - и всички познати ни рисунки, правени по негово подобие - е по "отломка от статуетка, която бил намерил Карел Шкорпил":

През май 1935 г. на въпроса на в. "Варненска поща" бр. 5364 - дали каменният образ, намерен от г-н Шкорпил и използван за прототип за бюста на хан Аспарух е автентичен, г-н Карел Шкорпил, който по това време бил директор на Археологическия музей и чехословашки почетен консул във Варна, отговорил:

"Образът, според който е направен бюстът на цар Аспаруха върху Аспаруховия вал край Варна, е намерен на в. "Джанавар тепе" и е даден на г. Георгиев като образ на Аспаруха. От кого е той и кого точно изобразява, не можем да потвърдим с положителност."  

На същия този връх в тази местност Джанавара, където ровел Шкорпил, има "манастирски комплекс" датиран в 4-6 век (всички антични християнски сгради у нас археолозите имат обичай да датират винаги в 4-6 в.).

ОБРАЗЪТ НА АСПАРУХ: MADE IN ШКОРПИЛ.

Унгарският евреин Геза Фехер  пък е нанесъл непоправими щети на българската историография

Известни са две основни негови престъпления:
1. Унищожава и фалшифицира надписите около Мадарския конник.
2. Унищожава каменна плоча с надпис, открита при разкопки , които той ръководи на така наречената Омуртакова могила до Исперих.

ИМА И ДРУГИ АБСУРДНИ ЩУРОТИИ

Рьослер „доказва”, че българите сме самоеди (людоеди) от Сибир.

Краковският проф. Коперницки обявява за български един череп, намерен в Букурещ (на някой си Никола Насиу). След различни проучвания на черепа екипът от антрополози на Вирхов стигнал до извода, че българите сме сродни с австралийските аборигени.

Още по-интересни са заключенията на някакъв си професор Obedenare - от формата на черепа заключил, че българите сме говорили едно наречие близко до това на самоедите и тунгузите.

Нещо повече – те ни накараха Да забравим Г. С. Раковски – историкът!

 

Георги Стойков Раковски е един от най-големите изследователи на българската история и един от истинските й бащи.

Раковски е жив съвременник, наблюдател, творец и разпространител на новата модерна версия за историята ни още от 40-те години на 19-ти век.

"Европейски някои си учени даром мъдруват, че тии българи (дошавши уж чак в 502 год. подир Христа в днешна България) били татаро-унгарскаго племени, но като дошли в България, найшли тамо седем народа славяни, смесили се с тях и се пославянчили до шуш за твърде малко време! Но тии учени не ни показват отде и кога са били дошли тии седем народа славянски в България и някаква си най-мъничка татаро-унгорска остатка в езика ни?! Нам е познат коренно татаро-турский език и със сичките старания, които сме положили няколко години да открийме такова нещо, за святата истина повестности, нищичко не сме найшли... 

Чудни са европейските някои си учени, които тъй даром се впущат в работи, които не познават !"

(БЪЛГАРСКА СТАРИНА, МЕСЕЦ ЧЕРВЕН (ЮЛИЕ) 1-И, БУКУРЕЩ, 1865 г.)

"Колко смешни са историците и любословците, между коим и много славяни зовими, а в очи коим тая реч е била като трън татарщина, и от того заключавали и решили, че дошавший ... от Волжанските страни Кубрат с едно отделение бил татарин... А от мечтаний татарски язик никаква остатка не е останала, но слял се уж и се изгубил в мечтаний от тях славянский. Чудно приключение и хубава легенда."

(Георги Раковски. Съчинения Т.4 – С., 1988, стр. 265)

"Както старите гърци са ни хвърляли в скитская яма, тии днешни европейски учени ни съпричисляват с фински и черменски и не знам йоще какви племена и качват ни по уралските диви и пусти гори !"

(Г. С. Раковски, Ключ българскаго язика, Съчинения, том IV, София, 1988, стр.194)

Но

и до ден днешен Раковски е омразен (или премълчаван) за официалната (казионната) ни историческа школа, която всячески се стреми да омаловажи трудовете му и изобщо отрича, че той е историк.

Един старт, даден още от Константин Йосиф Иречек (1854-1918) и от т. наричания все още "Баща на българската история", Васил Златарски (1866-1935).

А днес

Съвременни последователи - Божидар Димитров, Андрей Пантев, Явор Кавада, Пламен Цветков, Иван Илчев, Н. Проданов, Светлозар Елдъров и тeм подобни, и прочее от новата плеада...



Допьлнение:

Евреинът доц. Пламен С. Цветков говори, напр. за „санстефанската измама"...

Евреинът проф. Явор Кавада говори, напр. за грешки в българската история

Как проф. Божидар Димитров чете "Библията...

НАКРАТКО ЗА СЛАВЯНИТЕ и измамата "славянство..."
Институт по история при БАН - Теза:тюрко-славяни, идват от Северното причерноморие, от Кавказ и от Фанагория
П. Добрев - Теза:иранец, идва от Памир и от Хиндукуш
"Само лъжи за древните българи" - Теза:идват от Балхара (Афганистан)
http://bgsviat.narod.ru/drevnobulgarskaistoria/zlatarska_6kola.htm

Пълна версия: ПРЕСТЪПНИЦИТЕ от НЕбългарски произход, които Фалшифицираха Българската История

За Докубратова България да не говорим!




/за Плевен онлайн портал:
д-р инж. Никола Тодоров, доцент










Гласувай:
3


Вълнообразно


1. nikikm - Поздравления!
27.11.2014 22:00
Поздравления за материала!
цитирай
2. nadzambunata - Благодаря!
09.11.2016 22:12
Чудесен материал! Много нагледен!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6487396
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!