Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2014 18:41 - Неопределеността, Квантите, Неутриното, Пространството, НЛО и Нищото
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 542 Коментари: 0 Гласове:
0



Защо Пространството може лесно да се изкривява и да позволава на НЛО-та да Го преодоляват без ограничението на скоростта на светлината?

1. Защото Пространството е и този Неопределеност, която позволява още много неща.

Или

2. Защото НЛО не съществува.

 

Съгласно Общата теория на относителността (ОТО), масата (енергията) е фактор, изкривяващ Пространството.

Защо масата (енергията)?

Ами защото гениалният крадец на формули е извел знаменитата ОТО формула Е = mc2, т.е., енергията е равна на масата по скоростта на светлината на квадрат.

 

И защото:

Шменти-капели 1: Учени доказаха гениалността на Айнщайн

Да, гениален е, ... но гениален крадец на формули!

През 1910-та великият Жул-Анри Поанкаре го съди в Парижки съд за  плагиатство на знаменитите му формули през 1906, но не би..., умира през 1912 г.

На 8 окт 2013 г. в-к "Дейли телеграф", позовавайки се на китайски учени, твърди:

"Геният на Айнщайн се дължи на необичайно добрите връзки между лявото и дясното полукълбо на мозъка му.

Трудовете, които Айнщайн публикува на 26 години (2 г. след пуликациите на Поанкаре - бел.  Н.Т.), допринасят значително за съвременната физика и променят представата за космоса, времето, масата и енергията. За тази изключителна интелигентност вероятно са допринесли връзките в мозъка му.

Ръководителят на изследването Вейвей Мън от катедрата по физика в Източнокитайския университет разработва нов метод за изследване на мозъка, която разкрива в детайли голям сноп влакна, свързващи двете полукълба на мозъка на Айнщайн. С нея той измерва къде нервите преминават от едната страна в другата и тяхната дебелина. Това показва колко свързани са двете полукълба в конкретни райони, което улеснява различни функции в зависимост от това къде преминават влакната.

Движението на ръцете например е представено към предната част, а смятането на ум към задната. С новия метод учените сравняват показателите на Айнщайн с тези на 15 възрастни мъже и на 52-а млади мъже. Резултатите показват, че Айнщайн е имал много по-развити връзки между някои части на мозъчните полукълба в сравнение както с младата, така и с възрастната контролна група.

"Това изследване дава "вътрешен поглед" към мозъка на Айнщайн. Нещо, което предишните изследвания не са постигали",

каза д-р Дийн Фолк.

 Мън работи със снимките с висока резолюция, публикувани от Фолк и други учени през 2012 г. на вътрешните повърхности на двете полукълба на мозъка на Айнщайн ..."

През 1904 великият гений Поанкаре изказва принципа на относителността, въвежда термините "преобразувания на Лоренц" и "групи на Лоренц ", като показва, че е невъзможно да се констатира абсолютно движение, като се изхожда от представите за етера и уравненията на Максуел - Лоренц. 

Така Поанкаре прави решаващата крачка към създаването на теорията на относителността. Той дава изходните принципи на новата теория, дошла да смени класическата механика и наложила преразглеждане на физичните представи за пространството и времето. 

Шменти-капели 2: Неутриното изпревари скоростта на светлината

"Има частици, които се движат по-бързо от светлината. Такива са резултатите, които са получили физици при работа с Големия адронен колайдер на ЦЕРН, съобщават световните агенции.“,

предаде бТВ през септ 2011 г., цитирайки Ройтерс.

Оказва се, че някои субатомни частици са преминали скоростта на светлината. Частици неутрино, изпратени от колайдера към лабораторията Гран Сасо, намираща се на повече от 700 километра, изглежда са пристигнали до дестинацията си няколко милиардни от секундата преди очакваното.

Поток от неутрино успял да преодолее 732 км разстояние само за 2.4 милисекунди, което означава, че се е движил по-бързо от светлината. Първоначално учените решили, че става дума за някаква грешка. След това повторили опита цели 15 000 пъти и за тяхно изумление всеки път резултатът бил един и същ. .

Ако резултатите получат потвърждение, това ще преобърне представите от цял един век на развитие във физиката.

С това ЦЕРН призна поражението на  гениаления крадец на формули Алберт Айнщайн.

Скоростта на светлината е най-високата скорост във Вселената, като цялата модерна физика, формирана от теорията на относителността на Албърт Айнщайн, зависи от постулата, че нищо не може да се движи с по-висока скорост.

Шменти-капели 3: Скапан фиброкабел избутал неутриното пред светлината

Пак от ЖЕНЕВА - Физиците, които шокираха научния свят миналия септември с твърдението, че субатомни частици неутрино се движат по-бързо от светлината, признаха, че са допуснали грешка, предаде пак Ройтерс през 2012 г.

Говорителят на центъра за ядрени изследвания ЦЕРН Джеймс Гилис обясни, че грешният резултат от експеримента може да се дължи на неизправност във фиброоптичния кабел, осигуряващ връзка между Джи Пи Ес устройството за синхронизиране на атомните часовници в краищата на лъча от частици неутрино. Много вероятно е същата повреда да е довела до потвърждаването на твърденията през декември м.г.

При двата теста учените от ЦЕРН установиха, че частици неутрино са изминали разстоянието от 732 км между синхротрон на ЦЕРН в района на Женева - един от елементите на Големия адронен колайдер, до подземната лаборатория Гран Сасо в Италия с 60 наносекунди (60 милиардни от секундата) по-бързо от скоростта на светлината (300 000 км в секунда). Това откритие предизвика талази от скептицизъм в научния свят, тъй като противоречи на един от фундаменталните принципи на съвременната физика.

Според Специалната теория на относителността, предложена от Алберт Айнщайн през 1905 г., нищо не може да пътува по-бързо от скоростта на светлината във вакуум.

А за НЛО-та, които преодоляват Простроанството без ограничението на скоростта на светлината, оставям всеки да мисли поотделно.

 

 

ИЗВЪНЗЕМНИ НЯМА - сами сме във вселената!

Автор: djem 


ИЗВЪНЗЕМНИ  НЯМА.  НИЕ СМЕ САМИ ВЪВ ВСЕЛЕНАТА!
Браян Кокс

Биологичният процес, който е довел до възникването на разумен живот на Земята, е станал по щастлива случайност.

Професор Брайън Кокс смята, че подобно нещо едва ли може да се повтори още някъде във Вселената.

Английският физик нарича чудо появата на човечеството в резултат на сливането на две клетки в една.

„В тази галактика съществува само една технологично развита цивилизация – нашата. Ние сме уникални. Невероятно е. Съществуват милиарди други планети, на които може да се зароди живот. Но ние трябва да сме внимателни, тъй като историята на нашата планета показва, че периодът от едноклетъчна форма на живот към по-сложна вероятно не е бил неизбежен“, цитира думите на учения Daily Mail.

Думите му прозвучали в един от епизодите на филма Human Universe на ВВС. Втора случайност Кокс нарича падането на метеорит на Земята, който е унищожил динозаврите и е позволил на бозайниците и в крайна сметка – на човека, да доминират на планетата.

Ние с всички сили се опитваме да разберем как се е случило това.

В същото време учените от Принстънския университет твърдят, че хората имат повече шансове да открият не извънземни животни, а растения. Те съветват да се търсят на екзопланетите следи от хлорофил, който помага на растенията да преобразуват слънчевата светлина в енергия. По думите им това може да бъде направено с помощта на бъдещ телескоп на НАСА за изучаване на обитаемостта на екзопланети.

Астрофизиците казват, че хората имат шанс да открият следи от вода, кислород и хлорофил на чужди планети. По данни на НАСА нашата галактика съдържа около сто милиарда свята, на които потенциално може да съществува живот. Американската космическа агенция дори се надява да го открие в близките 20 години.

И
всички планети се побират в пронстранството между Земята и Луната.

Заради тази причина по време на слънчевите или лунни затъмнения виждаме планетите които правят това затъмнение в различни периоди (време),но НАСА не казва подробностите.

Средното разстояние от Земята до Луната е 384 400 километра. Тоест нашият естествен спътник не е чак толкова далече.

Интригуваща илюстрация в Reddit е „натъпкала“ на това място останалите планети от Слънчевата система.

Учудващо те се побират там почти точно.

ЕТО  ги средните диаметри на планетите в километри:
Меркурий – 4879,
Венера – 12 104,
Марс – 6671,
Юпитер – 139 822,
Сатурн – 116 464,
Уран – 50 724,
Нептун – 49244.

Събираме и получаваме 380 008 километра. Остават 4392 километра и можем да присъединим Плутон, нищо че науката от 2006 година не го смята за пълноценна планета. И пак ни остават 2092 километра, където можем да поместим още една планета джудже (не Ерида обаче, твърде е голяма).

Но в тази хипотетична Слънчева система, в която всички планети са наредени като наниз, какво ще стане с всеки свят?

„Тази прекрасна гледка скоро ще се изроди в една свръхпланета – казва проф. Майкъл Смит от Школата за физични науки към университета в Кент. – Първо скалистите планети (Меркурий, Венера, Земята и Марс) ще бъдат канибализирани от Юпитер.

Тогава газовите гиганти (Сатурн, Уран и Нептун) ще попаднат в мрачните дълбини на Юпитер, където ще създадат огромни колебания и ще бъдат изхвърлени огромни количества материал.


image

Миналата година астрохудожникът Рон Милър представи как би изглеждало нощното небе, ако Луната бъде заменена от другите планети в Слънчевата система. Тук виждаме колко голям ще изглежда Юпитер, ако е в позицията на нашия естествен спътник.

Д-р Джон Бриджис от Катедрата по физика и астрономия на Лестърския университет казва за MailOnline, че макар подобен сценарий да изглежда абсурден, той „не е 100 процента луд“.

Ученият обяснява, че в други планетни системи екзопланетите може да са мигрирали във вътрешните райони и макар не толкова екстремно като сценария на проф. Смит, те биха могли да са образували гигантски планети, известни като горещи Юпитери.

„Сблъсъци между планетни ембриони със сигурност са се случвали по време на формирането на екзопланетните системи, както са се случвали в нашата собствена. Въпреки това такъв сценарий не може да се случи по крайния начин, както е показано на изображението“, допълва Бриджис.
сп. "Наука"


Пояснение по ескперимента в ЦЕРН:

150 000 000 км за 8 мин и 30 сек = 294 118 км в секунда (от Слънцето до Земята - по-точно е 299 792.5 км в секунда или във вакуум 300 000 км в секунда)
732 км за 2.4 микросекунди =305 000 км в секунда (или с 5 000 км за секунда над скоростта на светлината експериментално)

Какъв "скапан" фиброкабел има тук???
Какво "избутано" неутрино???
А 15 000 повторения на експеримента, нямат значение!!!

/за Плевен Онлайн Портал:
д-р инж. Никола Тодоров, доцент



Тагове:   НЛО,   Айнщайн,   ЦЕРН,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6474758
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!