Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2015 16:24 - "Айде, пушка пукна в зелена гора..." - така е пял народът през турско
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 2026 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 13.02.2015 16:27


Масовото изсичане на горите у нас провокира масовото недоволство сред българите, откакто Тиквата дойде на власт...

Продължава и сега, но...,
сега  - ни пушка, ни гора!
*

image

image

image

image

image

image

image


А Тиквата от 2009 е на власт
2 пъти с помоща на циганите и Доган-Местон!

image

...

image


    Половината гори изсечени до корен от фирми на Доган От незаконна сеч всеки ден изчезват по 3 декара гори, което прави 1100 декара годишно

Екип в. АТАКА

Половината от българската гора е изсечена незаконно, твърди доклад на международната природозащитна организация WWF, изнесени по повод започналата у нас Седмица на гората (2-8 април). Добиването на 45 на сто от цялата дървесина в България е извършено от така наречената дървена мафия, която необезпокоявана от властите унищожава националното богатство. Всеки ден у нас изчезват по 3 декара гори или това прави 1100 декара годишно, по данни на националната статистика. Държавните институции напълно са абдикирали от спазването на каквато и да е законност в българската гора. Местните власти и в частност поземлените комисии допускат защитени и исторически местности да попадат в ръцете на частни лица и да бъдат разграбвани и унищожавани.
Фирми от обръча на Доган секат поголовно в Ихтиманско, Пернишко, Силистренско, Търговище и т. н., твърди депутатът от АТАКА Борислав Ноев. Най-често използваната схема е да се измисли някаква болест по дърветата в определен район. Така избраната фирма много лесно получава разрешително за санитарна сеч. Взела веднъж разрешение обаче, фирмата започва безконтролно изсичане на гората в района. В област Силистра гората се сече от фирма "Гелиг". Неин собственик е Гюнай Сефер, председател на областната управа на ДПС, сочи проверка на Борислав Ноев. Хората го определят като страшилището в силистренско.
Друг близък до партията на Доган - Хасан Хасанов сече горите в Търговищка област. Фирмата му "Алтея" се смята за една от основните от обръча на Ахмед Доган. Хасанов вилнее в горите на Омуртаг, Попово и целия Върбишки проход.
Бос на дървената мафия в Пернишка област пък е друг виден активист на ДПС - циганинът  Найден Димитров. Фирмата му "Кракра лес" посича дърветата в Ковачевци, Брезник, Трън и Земен, пояснява Ноев. За циганина се носи легенда, че там където сече, след това и трева не никне.
Няколко фирми с различни модификации на името "Еледжик" секат горите в Ихтиманско. Според запознати, освен на ДПС те са близки и на коалиционните им партньори от БСП. В момента една от тези фирми "Еледжик" дори сече в парк "Витоша", който според законодателството ни е защитена територия. Разрешение отново е взето уж за санитарни цели, твърди Борислав Ноев. 

Нелегално отсечената дървесина се изнася масово в Турция и Гърция. Така, близки до Доган фирми, трупат огромни печалби за сметка на националното ни богатство. Само за миналата година от страната ни са изнесени 10 милиона кубика дървесина, според официалните данни. В тази статистика обаче, не се включва дървесината, която отива на вътрешния пазар, като дърва за огрев например.
Горите могат да се възстановят при изсечени максимално 4 милиона кубични метра дървесина годишно, твърдят лесовъди. Това показва, че у нас 2,5 пъти се превишава нормата за възстановяване на отсеченото. 33% е горският фонд от общата територия на страната. Това нарежда България на 9-то място след страни като Швеция, Испания, Франция, Германия.
Общата горска площ на страната ни възлиза на 4,1 млн. хектара, от които 3,4 млн. хектара са покрити с гори. На много места обаче горите са подложени на гола сеч. Особено това важи за най-красивите местности, каквито са Родопите. За година-две хълмовете на планината са се оголили, като дори след 500 години заради ерозията там няма да има и трева, твърдят лесовъдите.
За екокатастрофа в Националния парк Пирин, ако не се спре незаконното строителство, предупредиха представители на екологичното сдружение "За Земята" и международната природозащитна организация WWF.
В района са изсечени между 250 и 300 хектара вековни гори, като се посяга и на защитени видове, сред които е бялата мура. Дървесината се изнася извън страната, а държавните институции на практика не правят нищо, алармираха природозащитниците. 
Фирмата "Юлен", концесионер на терени в Банско, строи ски съоръжения в нарушение на законовите норми. В оголените от гори пространства има ерозия и свлачища, но  никой не предприема мерки за спирането на разрушителните процеси.
По оценка на експерти около 60 на сто от горите на Родопите и Предбалкана и 70 на сто от Лудогорието са оголени, подложени на ерозионни процеси. Земеделското министерство обаче не предприема никакви мерки, за да спаси това национално богатство. Ако бездействието продължи, най-красивите гори на България ще бъдат унищожени.

* Идиотското днес - ни пушка, ни гора!




Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6483680
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!