Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2015 09:11 - Боко: Молете се на Бог да спре свлачищата! Автор hristiqni.com
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 1133 Коментари: 2 Гласове:
0



Борисов към църквата: Молете се на Бог да спре свлачищата!

Четвъртък, 19 Февруари 2015 12:52

image

По време на днешното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов е изразил мнението си, че Господ е отправил предупреждение с активизиралите се свлачища в страната.

Той на два пъти е казал пред министрите си, че свлачищата са били предупреждение, става ясно от стенограмата на днешното заседание на Министерски съвет.

"Става въпрос, че е огромен рискът да паднат върху минаваща кола тези канари. Има канари от по 10 тона, които са нападали. Този път Господ ни прави предупреждение. Колкото и да струва, ще се прави, защото там пътуват все туристи, хора с деца – пази, Боже!", казва премиерът по повод опасното свлачище край Кричим.

"За колегите да кажа. Както е пътят, това са огромни скали, а отдолу минава реката, ако падне масата в реката, ще направим нов язовир над Кричим. А в същото време – канари големи, ако имаш шапка, като погледнеш, ще ти падне шапката. Същото е и на долния път за Пампорово. Максимум бързо да се работи, да се освободят светофарите", обяснява премиерът на министрите си.

Освен това премиерът се разпорежда да се прибегне и до Божията помощ в борбата си с природните бедствия у нас. Това се случва, след като той съобщава за искане на Светия синод делегация да пътува до Йерусалим на Велика Събота за пренасяне на благодатния огън.

„Някой против? Пиша „да“. Московски, да се осигури транспортът и там да се помолят да спрат тези свлачища, наводнения и бедствия…, макар че този път Господ ни предупреди – нямаше жертви с тези свлачища”, казва премиерът.

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, от своя страна, изразява опасенията си, че проблемът със свлачищата ще се задълбочи през тази година. Тя съобщава, че само от началото на годината са се активизирали 26 нови свлачища.

"За пример – за последните години средногодишно максималният брой на новосформирани свлачища е бил до 20. Ние само за месец и половина на тази година имаме нови свлачища 26 при обилни валежи на дъжд, но при снеготопене, което тепърва предстои, очакваме активизация на много свлачища пролетта и лятото на годината, когато нещата ще се задълбочат", предупреждава Павлова.

Тя е на мнение, че преди всичко трябва да се работи по превенция на свлачищата:

"Ситуацията по-скоро наистина я виждам така: разбира се, че трябва да се молим и на Господа, но трябва да направим и да предприемем необходимите мерки за превенция на тези свлачища и с европейски фондове, което го правим".

Премиерът от своя страна заявява, че трябва да се предприемат всички възможни мерки за предотвратяването на възможни бедствия.

Ето какво пише в стенограмата от днешното заседание:

БОЙКО БОРИСОВ: Областният управител на Смолян да ни каже две думи за свлачищата.
Вчера взривихте ли над Девин? Не задръстихте реката?

ЛИЛЯНА ПАВЛОВА: Не, не я задръстихме. На два пъти взривяване, днес продължава взривяването на скалната маса, защото ще го правим поетапно.

БОЙКО БОРИСОВ: За колегите да кажа. Както е пътят, това са огромни скали, а отдолу минава реката, ако падне масата в реката, ще направим нов язовир над Кричим. А в същото време – канари големи, ако имаш шапка, като погледнеш, ще ти падне шапката. Същото е и на долния път за Пампорово. Максимум бързо да се работи, да се освободят светофарите.

ЛИЛЯНА ПАВЛОВА: Продължава взривяването, продължават дейностите, защото трябва цялата скална маса с тежка техника да бъде извозена, защото е огромно количество, за да не задръстим включително и реката. След това вече започват дейностите по укрепването на ската.

БОЙКО БОРИСОВ: Там искаха… аз съм говорил с Владислав Горанов, тук е и Кирил Ананиев – ще струва пари.

ЛИЛЯНА ПАВЛОВА: Много.

БОЙКО БОРИСОВ: Колкото струва, но се правят едни джобове, в мрежи се поставят камъни – габиони се казват тези неща.

ЛИЛЯНА ПАВЛОВА: Не е задължително. Имаме една нова технология, която се опитваме в момента да внедряваме – има едни местещи се основи.

БОЙКО БОРИСОВ: Опитвайте се. Става въпрос, че е огромен рискът да паднат върху минаваща кола тези канари. Има канари от по 10 тона, които са нападали. Този път Господ ни прави предупреждение. Колкото и да струва, ще се прави, защото там пътуват все туристи, хора с деца – пази, Боже!

ЛИЛЯНА ПАВЛОВА: Това е пътят, по който бихме откъснали иначе и населени места.

БОЙКО БОРИСОВ: Така че – навсякъде.
Слушам областния управител на Смолян.

НЕДЯЛКО СЛАВОВ: Уважаеми господин министър-председател, госпожи и господа министри, аз действително съм притеснен от последствията от бедственото положение, преди всичко със свлачища, срутища, подкопаване на пътища и Ви благодаря за бързата и навременна реакция специално за тези свлачища. Въпреки че те са на територията на Пловдивска област, на практика 90% от трафика, който минава по тези пътни отсечки, е от Смолян – жители, туристи на Девин и Смолян, така че решението идва изключително навреме.

Но тук искам да отворя една скоба и предвид притесненията, които изказах. Пораженията и по общинската пътна инфраструктура са сериозни след последните бедствия и изразявам опасенията си, че през комисията по бедствия и аварии с този бюджет, който е наличен, едва ли ще можем да възстановим ситуацията от преди бедственото положение. Тук не говорим за превенция, която е изключително необходима, тъй като изводите от бедственото положение сега, от 1 февруари, показаха, че там, където има изградена защитна инфраструктура, тя е изпълнила предназначението си и проблемите дойдоха там, където липсват такива подпорни стени, укрепвания на свлачища. И предвид планинския регион и предвид на това, че автомобилният транспорт е единственият възможен за Смолянска област, притесненията ми са сериозни.
Виждам усилията да се мобилизират и европейски средства по фонд „Солидарност“, по „Околна среда“, но има някои места, за които изключително бързо трябва да се решават проблемите. Споменавам и подпорните стени при Тешел, които се срутиха, има и опасност пътят Девин – Доспат да остане откъснат. Това са въпроси, които спешно трябва да ги разрешаваме.

БОЙКО БОРИСОВ: И аз бях, и министърката беше и с Горанов и Ананиев сме провели всичките тези разговори. За съжаление, всичко това струва много пари. Затова – поетапно. Неотложните са основните пътни артерии и затова, виждате, че полагаме огромни усилия. Както се казва, аз давах зор събота и неделя да взривяваме, само че си има законови изисквания. Трябва да се събере комисия, алпинисти, взривове – в смисъл, не може да ги пришпориш да стане по-бързо, защото може да стане друга беля. И с пълното разбиране за трудностите, които налагаме на хората не само в тези региони – и във Врачанския регион, и навсякъде така ще действаме.

НЕДЯЛКО СЛАВОВ: Благодаря Ви още веднъж.

БОЙКО БОРИСОВ: Щях накрая да го прочета, но понеже веднъж вече писаха по тези теми:
„Всяка година по великата Божия милост на живоносния гроб Господен в Светия град Йерусалим, Светата Живоначална Троица изпраща на човешкия род предпасхална радост от светлината на Възкресението Христово чрез слизането на благодатния огън на Великата Събота, което е изключително чудо – проявление на Божията любов към всички нас.
Светият Синод на заседанието си на 12.02.2015 г., Протокол №3, в пълен състав реши да се обърне към вас“… (към всички нас има предвид)… „с учтива молба да разрешите официалната българска църковно-правителствена делегация да ползва безвъзмездно правителствения самолет и да й се окаже безвъзмездна помощ при осъществяването на пътуването до Светия град Йерусалим на Великата Събота – 11 април 2015 година, за пренасяне на благодатния огън за благословение на православния български народ.
Патриарх Български Неофит“
Някой против?

Пиша „да“. Московски, да се осигури транспортът и там да се помолят да спрат тези свлачища, наводнения и бедствия…, макар че този път Господ ни предупреди – нямаше жертви с тези свлачища.

ЛИЛЯНА ПАВЛОВА:Господин премиер, проблемът със свлачищата ще се задълбочи през тази година, тъй като анализът, който правят и геозащитите ни по места показва, че освен съществуващите 1851 свлачища на територията на страната, само за месец януари и половината на февруари имаме новообразувани 26 свлачища. Това е огромен брой нови, новообразувани свлачища, които довеждат до свличания на пътища, къщи, земна маса, затваряне на пътища. За пример – за последните години средногодишно максималният брой на новосформирани свлачища е бил до 20. Ние само за месец и половина на тази година имаме нови свлачища 26 при обилни валежи на дъжд, но при снеготопене, което тепърва предстои, очакваме активизация на много свлачища пролетта и лятото на годината, когато нещата ще се задълбочат. Така че ситуацията по-скоро наистина я виждам така: разбира се, че трябва да се молим и на Господа, но трябва да направим и да предприемем необходимите мерки за превенция на тези свлачища и с европейски фондове, което го правим.

БОЙКО БОРИСОВ: Предприемете всичко, което е необходимо.

http://offnews.bg/


Източник: http://www.hristiqni.com/novini/ot-balgariya/3047-borisov-kam-tzarkvata-molete-se-na-bog-da-spre-svlachishtata#ixzz3Se6wmGjn

 

 

Иначе,

отдавна Бок(о) е Господ!

 image шарж: zlatko1.blog.bg





Гласувай:
0


Вълнообразно


1. bgman13 - Хубаво е че Боко се е сетил да работи ...
24.02.2015 10:12
Хубаво е че Боко се е сетил да работи съвместно с Бога. До сега той работеше съвместно само с " ЕС и САЩ-Цар далеко"; а от сега вече почва съвместна работа и с "Бог високо".
цитирай
2. bgman13 - цитат:"БОЙКО БОРИСОВ: Щях ...
24.02.2015 10:24
цитат:"БОЙКО БОРИСОВ: Щях накрая да го прочета, но понеже веднъж вече писаха по тези теми:
„Всяка година по великата Божия милост на живоносния гроб Господен в Светия град Йерусалим, Светата Живоначална Троица изпраща на човешкия род предпасхална радост от светлината на Възкресението Христово чрез слизането на благодатния огън на Великата Събота, което е изключително чудо – проявление на Божията любов към всички нас."

Боже Господи - как го каза само!

цитат:"„с учтива молба да разрешите официалната българска църковно-правителствена делегация да ползва безвъзмездно правителствения самолет и да й се окаже безвъзмездна помощ при осъществяването на пътуването до Светия град Йерусалим"

А! За Фалкона ли става въпрос? Бойко иска да ги пусне тия, като летци изпитатели с божията помощ, та да види, дали нема да стане некоя авария.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6474157
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!