Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2015 21:49 - Свлачища, свлачища, свлачища... Днес! Сечища, сечища, сечища... Преди и сега!!!
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 2171 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 29.03.2015 22:18


Всичко започна от Ептем Ебем, пардон Емел Етем...Помните ли я!

И продължи при ПЕСдерастът Станишев, Боко Тиквата, Орешарски и пак Тиквата...

Масовото изсичане на горите у нас провокира масовото недоволство сред българите,
откакто Тиквата дойде ПАК на власт...

Продължава и сега,

но...
чакаме 43-то му НС за някакъв мораторум за Масовото изсичане и износ на дървесина за Турция, разбираш ли ма!

 
image

image

image

image

image


image

image


А Тиквата от 2009 е на власт 2 пъти с помоща на баш циганите, дръндарския циганин Доган и гювендиата Местан!

image13.09.2014, двореца Чанкая, Анкара, " Машаала бе, гювенди" !!!;

image
Тиквата от 2009 е на власт 2 пъти

image

Половината гори изсечени до корен от фирми на Доган

От незаконна сеч всеки ден изчезват по 3 декара гори, което прави 1100 декара годишно

Екип в. АТАКА

Половината от българската гора е изсечена незаконно, твърди доклад на международната природозащитна организация WWF, изнесени по повод започналата у нас Седмица на гората (2-8 април). Добиването на 45 на сто от цялата дървесина в България е извършено от така наречената дървена мафия, която необезпокоявана от властите унищожава националното богатство. Всеки ден у нас изчезват по 3 декара гори или това прави 1100 декара годишно, по данни на националната статистика. Държавните институции напълно са абдикирали от спазването на каквато и да е законност в българската гора. Местните власти и в частност поземлените комисии допускат защитени и исторически местности да попадат в ръцете на частни лица и да бъдат разграбвани и унищожавани.
Фирми от обръча на Доган секат поголовно в Ихтиманско, Пернишко, Силистренско, Търговище и т. н., твърди депутатът от АТАКА Борислав Ноев. Най-често използваната схема е да се измисли някаква болест по дърветата в определен район. Така избраната фирма много лесно получава разрешително за санитарна сеч. Взела веднъж разрешение обаче, фирмата започва безконтролно изсичане на гората в района. В област Силистра гората се сече от фирма "Гелиг". Неин собственик е Гюнай Сефер, председател на областната управа на ДПС, сочи проверка на Борислав Ноев. Хората го определят като страшилището в силистренско.
Друг близък до партията на Доган - Хасан Хасанов сече горите в Търговищка област. Фирмата му "Алтея" се смята за една от основните от обръча на Ахмед Доган. Хасанов вилнее в горите на Омуртаг, Попово и целия Върбишки проход.
Бос на дървената мафия в Пернишка област пък е друг виден активист на ДПС - циганинът
  Найден Димитров. Фирмата му "Кракра лес" посича дърветата в Ковачевци, Брезник, Трън и Земен, пояснява Ноев. За циганина се носи легенда, че там където сече, след това и трева не никне.
Няколко фирми с различни модификации на името "Еледжик" секат горите в Ихтиманско. Според запознати, освен на ДПС те са близки и на коалиционните им партньори от БСП. В момента една от тези фирми "Еледжик" дори сече в парк "Витоша", който според законодателството ни е защитена територия. Разрешение отново е взето уж за санитарни цели, твърди Борислав Ноев.
 

Нелегално отсечената дървесина се изнася масово в Турция и Гърция. Така, близки до Доган фирми, трупат огромни печалби за сметка на националното ни богатство. Само за миналата година от страната ни са изнесени 10 милиона кубика дървесина, според официалните данни. В тази статистика обаче, не се включва дървесината, която отива на вътрешния пазар, като дърва за огрев например.
Горите могат да се възстановят при изсечени максимално 4 милиона кубични метра дървесина годишно, твърдят лесовъди. Това показва, че у нас 2,5 пъти се превишава нормата за възстановяване на отсеченото. 33% е горският фонд от общата територия на страната. Това нарежда България на 9-то място след страни като Швеция, Испания, Франция, Германия.
Общата горска площ на страната ни възлиза на 4,1 млн. хектара, от които 3,4 млн. хектара са покрити с гори. На много места обаче горите са подложени на гола сеч. Особено това важи за най-красивите местности, каквито са Родопите. За година-две хълмовете на планината са се оголили, като дори след 500 години заради ерозията там няма да има и трева, твърдят лесовъдите.
За екокатастрофа в Националния парк Пирин, ако не се спре незаконното строителство, предупредиха представители на екологичното сдружение "За Земята" и международната природозащитна организация
WWF.
В района са изсечени между 250 и 300 хектара вековни гори, като се посяга и на защитени видове, сред които е бялата мура. Дървесината се изнася извън страната, а държавните институции на практика не правят нищо, алармираха природозащитниците.
 
Фирмата "Юлен", концесионер на терени в Банско, строи ски съоръжения в нарушение на законовите норми. В оголените от гори пространства има ерозия и свлачища, но
  никой не предприема мерки за спирането на разрушителните процеси.
По оценка на експерти около 60 на сто от горите на Родопите и Предбалкана и 70 на сто от Лудогорието са оголени, подложени на ерозионни процеси. Земеделското министерство обаче не предприема никакви мерки, за да спаси това национално богатство. Ако бездействието продължи, най-красивите гори на България ще бъдат унищожени.

 

Но Тиквата пак е на власт, а беше и през 2009…

СПАСЕТЕ ГОРИТЕ ОТ СЕЧТА НА ТУРСКИТЕ ФИРМИ!!! Автор: planinitenabulgaria 02.11.2010

                       Господа Борисов, Цветанов, Попова,                     

                      СПАСЕТЕ ГОРИТЕ ОТ СЕЧТА НА ТУРСКИТЕ ФИРМИ!!!

       Аз отдавна изнесох в моите писания,че под шапката на Доган някогашният кмет на Своге и днешен областен управител на София-област,Емил Иванов, /ОТ ДПС!/ продава гори на турски фирми.Целта на продажбите е след като те паднат от власт горите да са техни и да продължават да ги секат.В раздела гора е включено и едно село с три махали,Добърчин,на което услужливите съдии от Свогенския съд,/също зависими ОТ ДПС!/ са продали имотите на хората на някакав фиктивен собственик на таксита в София,Ашраф.Разговарял съм с хора,на които са отнели имота.Те така са нахъсени срещу съда в Своге,че ако им падне в близост до имотите им съдия,отнел бащинията им в полза на циганина Ашраф,бушон на Доган,ще го делят на молекули докато умре.Да се мъчи по-дълго!Продадени са също горите около Раниславци,ведно с микроязовира,като хората твърдят,че са продадени персонално на Доган.Сега се оказва,че са продадени и горите под връх Чукава над село Буковец,тези над селата Зимнишки дол,Еленов дол и Медов дол.Тези гори са все по южни скатове на Балкана.Известно е,че буките по южните скатове са най-качествени за мебелната и дървообработващата промишленост,но също и за горене.А сега се посича гората само продажба като дърва за огрев.

       Съжалявам,че освен аз още сигурно само няколко души знаят за какви вековни букови гори става въпрос.Нанася се смъртоносен удар,съсредоточен по горите в една област,Чукавско-Кознишкия алпийски дял на Балкана.От него водят началото си две реки,Оградишка и Габровница,като се осича гората при изворите им.

       Първото сечище,което видях,над село Буковец в ляво от поляната Тътрива обхваща изворчетата и поточетата на река Оградишка.Това е доста голяма река,която в Батулия се събира с още две реки,Кръстешка и Свиньовска и те заедно се вливат в река Батулийска.

Буките в този район никога не са били сечени,но са били разреждани от собствениците им преди Деветото.Между Деветото и Десетото там е извършвана сеч само от бракониери,незначителна,за да промени равновесието в гората.Тогава имаше страх пред милицията.Пълно е с изворчета и диви животни: сърни,прасета,в последно време-чакали.

       Аз съм писал за този район в пространното ми писание Искърски пролом 150.Най-критичната ми ситуация бе една зима,когато на връх Чукава се оказах обграден от сърни,а те били подгонени от ловните кучета на бракониери,на които с присъствието си попречих да стрелят по тях.Убедих се после,че не само бракониерите,но самите ловци са изроди.

      След поляната Тътрива в ляво сега се сече.Фургони,цигани с моторни резачки,мутрата с джипа си,бракувани военни камиони-гробници с висока проходимост.След тях-един разбит път.А после-една осушена планина с пропъдени от нея животни.И удар срещу природната среда,срещу поминъка на хората,още едно рамо на глобалното затопляне.

      А какво ще стане с река Оградишка?Тя дава вода на Буковец,на Оградище,на животните в този район.И без това водата й през лятото е критично малко.

     Следващите две сечища са над селата Медов и Еленов дол.След Деветото отровиха водата им поради химичния способ за добиване на медна руда от планината над тях,сега осичат гората им.Планината в този дял,Ржана,е карстова,поради което вода се задържа само горе в почвения слой на гората.Надолу скалата е като швейцарско сирене.Съсипват едно равновесие в природата от милиони години,последствията не могат да се предвидят.Аз ли трябва да го кажа това?

      Най-ужасяваща сеч обаче се извършва над махалата Зимнишки дол,принадлежаща към село Осеновлак.Тук по южните скатове на връх Козница буковата гора има равна на себе си само Рогачевата гора под връх Ботев,или горите на Амбарица,днес осечени в по-голямата си част.Къщите достигат надморска височина 1400 м. и са на завет на поляни с южно изложение между огромни буки.След буките следват алпийските пасища за стоката.Всяка бука е с обем колкото една къща на 4 етажа и поне 100 кв.м.на етаж.Тези буки,между които е протичал трудния живот на хората и домашните им животни хилядолетия,чията възраст не е по-малко от 200 години,сега се секат.Стават плячка на дървената мафия.Хората казват,че всяка вечер много късно,даже рано,защото камионите пътуват и след 0 ч.минават по 10 лодки /така тук наричат тировете/,всеки натоварен с по 50 куб.м.дърва за горене.И отиват на някъде в нощта.На хората им се плаче,казват,за всичко е виновен Емил Иванов,той продаде гората ни на турците,опустошават ни Балкана.И разказват,как горите им са заменени насила или след убеждаване,че ако останат техни,никаква полза няма да имат след връщането им,дори да си отсекат едно дърво.И им платили по 50-100 лв.на декар букова гора,която сега се изсича от турския дървен мафиот.

     Село Зимнишки дол е конкурент на Лескова махала по височинност.Къщите там са разположени до изворчета изпод буки,давали най-важното за живота на хората и стоката им.Ще завърша този зов за помощ,ако някой има сила,да накара тези тримата министри да анулират продажбите и да спрат сечта.Каквото и да прави новото провителство,ако по време на неговия мандат така се руши природната среда,оценката му ще бъде лоша.По времето на царо и Доган продадоха горите,защо сега не ги опазите от сеч,господа министри?Анулирайте прадажбите,вкарайте в кауша Станишката,царо и Догано!

      Завършвам с един спомен от Зимнишки дол.Беше през пролетта,аз се придвижвах от с.Оселна към хижа Лескова.Тревата я нямаше още,навсякъде имаше цветя,преобладаваха жълтите.Спускам се от Козница малко в ляво,за да туширам стръмнината и изведнаж – попадам на полянка с къща.Зимата-преминала,но тук вечер става много студено,човекът се бе приготвил да цепи дърва с железни клинове.Имаше един голям чук на поляната-двор и набор от железни клинове с различна дължина и големина.През ума ми мина да свия един малък клин,но се засрамих от тази своя мисъл.Как можа да ми мине това през ума?Как ще си намери човекът друг клин тука,за какво ми е на мен,тази грозна мисъл не мога да си простя до днес.

      А грабежът,планиран,нескончаем,вече достига същия този човек.Изчезват му природната среда!Ще дойдат мутри,ще му открият къщата за ветровете и това ще е краят на хилядолетното присъствие на хора тук.В тази пазва на рая,където глад и нужди тук са гости чести./Дядо Вазов/ Ще дойде тук вечното и безизбродно нищо./Гьоте/

Свлачища, свлачища, свлачища...

Сатовча, Варна, Смолян, Девин и так далее...

 image

image

image

image

 ... и так далее...

Идиотска Природа, нали!




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6475043
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!