Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2015 03:17 - Бившият министър на МЗ д-р Божидар Нанев: "Получаването на един алографт струва между 7 000 и 50 000 долара"
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 1404 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Алографтите...

Търговия с трупове във варненските болници и хосписи!

Звучи страшно, но е така. Да ви пази Господ, ако ваш близък  е починал в някоя от болниците на Варна или някой хоспис. Очакват ви безумни преживявания и невероятни ситуации, в които ще участвате като потърпевши. С мъката ви ще се гаврят портиери, санитари, моргаджийки, медицински сестри, че даже и лекари. Членовете на тази глутница в бяло нямат нахранване, нито пък задръжки или скрупули. В сътрудничеството си с Траурна агенция „Реквием” са готови на всичко. Една сестра от една коремна хирургия се хвалела, че не пада под 6 000 лв.!/шест хиляди – правилно виждате/ хонорар на месец, с които плащала издръжката на сина си в Англия. Парите не миришат.

Тези пари се избиват от гърба на опечалените и идват от раздутите цени на Траурна агенция „Реквием”, в които ви предстои да бъдете удавени.

Из Варна даже има разлепена брошура, в която Агенция „Реквием” публично приканва неосведомените болнични служители да се включат в „рекламната кампания”?!

Как изглежда схемата във вече зарибените болнични заведения във Варна като Онкоболницата „Д-р Марко Марков” в жк. Аспарухово, с началник д-р Кобаков?

Получавайки скръбната вест, вие хуквате през глава към болницата. Там ще ви посрещне една намахана медицинска сестра /образът е събирателен/, готова да погребе даже и вас, и която тържествено ще ви заяви, че болницата имала „договор” с Траурна агенция „Реквием”, че документите са във фирмата,  че тя вече работи по случая, и че никоя друга фирма не би могла да го поеме.

Каква трогателна експедитивност!

Вие обаче казвате, че току-що сте възложили обслужването на една друга, предпочитана от вас погребална агенция. Чувайки това сестрата в бяло изведнъж става сестра в черно!

В черно, не защото се е натъжила, а защото е побесняла, че изтърва безсрамното хонорарче. Опиянена от собствената си злоба тя ще се нахвърли върху вас, като ще ви залее с всякакви небивалици, заплахи и обиди в този труден за вас момент като:  „ще ви влачат трупа с чувал по коридорите”, „вие луди ли сте, че я ползвате” /избраната от вас агенция/,

„ако не ползвате „Реквием”, няма да ви дам документите, нито трупа”, и всякакви други маймунджилъци и опити да бъдете вкарани в „правия път”. За съболезнования и чисто човешко отношение към вас, не може да става и дума.

Ако случайно се поинтересувате за името на сестрата в черно и потърсите сметка за нейното грубо отношение към вас, то няма да получите никакъв отговор.

Естествено д-р Кобаков нито е виждал, нито е чувал за тези ежедневни процеси в неговата болница. И доколкото имаме наблюдение не проявява особен интерес към тяхното разкриване и разобличаване, макар че те могат да бъдат лесно установими.

За да не си помислите, че написаното до тук е плод на художествена измислица, сега ще цитираме конкретни случаи, които са напълно проверими.

На 02.06.2012 г. в онкоболницата „Д-р Марко Марков” почива Диана Димитрова Ангелова. Нейните близки се обръщат към желана от тях траурна агенция, която изпраща двама агенти в онкобоницата, за да вземат съобщението за смърт и тялото на покойната.

Да, ама не!

Там ги посреща сестрата в черно и борбата за трупа на Диана започва. След разразилия се скандал и след едно дълго разиграване, агентите успяват да довършат работата си.

Подобна история се разиграва и с опечалената Иванка Караджова, съпруга на починалия на 08.06.2012 г. Тонко Танев Караджов, в която нашата сестра в черно грубо се нахвърля върху вдовицата с думите: „Изгонете ги, ние си имаме агенция, с която работим”.

Бихме могли да цитираме десетки такива случаи, защото тази порочна практика е ежедневие и в другите болници.

В „Св. Анна” нмапример, с началник д-р Веселин Николов, информацията с имената на починалите и телефоните на техните близки се предава директно на агентите на „Реквием”, които причакват опечалените из коридорите на болницата и пред Регистратура, или направо си стоят в отделенията, представяйки се за траурни агенти към болницата.

В съревнованието за усвоявване на смъртните случаи, отличници са медицинските сестри от хирургиите, реанимация и препараторките от съдебна медицина и патоанатомия. Въпреки, че д-р Веселин Николов е информиран не веднъж, не са предприети никакви мерки за прекратяване на тази порочна практика.

В „Св. Марина”, с началник д-р Георгиева, положението е същото, въпреки формалната й заповед за недопускане на траурни агенции на територията на болницата „без работа”.

В хосписите, където са настанени  по-заможни пациенти, „постморталното”  обслужване е желязно. Техните управители гушкат твърдо по 300 лева на екзитус, като на опечалените въобще не им остава време да преценят дали искат да ползват услугите на натресената им погребална агенция – „Реквием”.

Един управител даже изрази мнението, че хосписа е частна фирма и тя може да си избира с коя погребална агенция да има „отношения”, въпреки че задължението на хосписа по договор с пациентите са не е да ги погребат, а да се грижат за тях.

Що се отнася до избора на погребална фирма, това е свято право на опечаленото семейство.

Успеваемостта при „продажбата на трупове” при хосписите е най-висок, защото хосписа се обажда първо на погребална агенция „Реквием”, която веднага получава документите и изнася тялото, и след това се съобщава на близките скръбната вест, и че нещата им вече са уредени!?

Ред е на МВР, ГДБОП да си мръднат задниците и да се заровят в бизнеса с трупове.

Afera.bg 

Зловещо! България на първо място в света по износ на човешки тъкани!

От Пею Благов на 03.06.2013

Ако роднини не направят писмено възражение за донорство до 5 часа, може и да не погребат близкия си цял

Зловещи тайни са на път да скандализират обществото ни. Оказва се, че страната ни е първенец по износ на човешко месо за разлика от съседните държави, където тази класация се оглавява от свинското и телешкото.

Черната статистика сочи, че годишно близо 2000 трупа на хора – безследно изчезнали или непотърсени от роднини, биват разфасовани и разпродадени в далечна Америка. Според специалистите калкулираните печалби са огромни и – възлизат на над 2 милиарда евро.

При минимална цена за кубичен сантиметър алографски материал -преработена костна тъкан от 100 евро, продажната цена на костния материал от един труп стига до внушителните 100 000 евро. Умножено по две хиляди, колкото е средният брой на труповете, водещи се в графа „в неизвестност“, в джоба на една фирма и американска благотворителна организация се изсипват над 2 милиарда евро годишно.

Бакалските сметки показват, че себестойността на килограм човешко е само 30 стотинки, по-малко от чаша кафе.

През 2005 г. фирма „Остеотек“ декларира рекордната за страната ни печалба от 60 милиона евро и така привлече вниманието на специалистите от ДАНС. Тръгнаха куп проверки, които в крайна сметка стигнаха до под кривата круша.

Историята започва две лета по-рано – през 2002 г., когато американската „Остеотек“ сключва договор с българо-американската неправителствена организация „Евроатлантически трансплант алианс“. По силата на контракта янките имат право да получават безвъзмездно дарените тъкани на български болници.

„Въпреки многото скандали по темата и уволнението на здравния министър Божидар Ненов договорът продължава да действа. Нещо повече – той се подновява автоматично през годините. Събират се предимно лични данни и кръв от хора, които не са образовани, както се сещате – от малцинствен произход. После се чудим защо изчезват възрастни баби и деца. Грозно е, но е факт, че човешките трупове отдавана са се превърнали в средство за изкарване на пари.

Апелирам към хората, които попаднат на специалисти, искащи да им вземат безплатни кръвни проби, веднага да алармират в полицията. Такива лица обикаляха на територията на Смолян и околните села, после се прехвърлиха в Кърджалийско. Изследват кръвта на наивниците. Ако се окаже, че хората са здрави и нямат някакви сериозни заболявания, веднага почват проучвания сами ли живеят, къде са децата им, какво е финансовото им положение. Минава време и нещо се случва. Човекът внезапно решава да замине на някъде, разбирате ме какво искам да кажа… Заминава и не се връща повече, въпреки че има ангажименти…“, разказва пред репортер, посветен в заверата източник.

Търговията с човешки части буквално процъфтява в последните 3-4 години. Десетки са пациентите, които биха платили мило и драго, за да получат желания здрав орган. Ако се вярва на все още неофициалните данни, страната ни е изнесла около 20 тона човешка плът.

Източникът разказва, че споменатата фирма предпочита да търгува с тъкани вместо с органи. Причината е, че тези органи се да бъдат присадени да бъдат присадени почти веднага на реципиента, докато тъканите – сухожилия, кости, фасции, кожа и очна роговица би могло да се вземат дори денонощие след смъртта.

Според запознати в договора съществува потресаваща клауза, която гласяла, че ако роднините на починалия не направят писмено несъгласие за донорство 5 часа след смъртта на човека, то органите му могат да бъдат ползвани. Според Закона за трансплантацията на човешки органи, тъкани и клетки не могат да представляват предмет на такава възмездна сделка. Обаче никой не спазва това. Годни наред за употреба се ползват бедрените, раменните кости, тазовите кости и двете подбедрици. Те са изключително ценни за „търговците“.

С подписването на скандалния договор „Остеотек“ се получават изключителни права върху всички тъкани в България, като нито едно от болничните заведения няма разрешение да извършва експлантации, освен единствено за нуждите на американската фирма.

Ако се вярва на клюката, отделни договори са били сключвани със съдебните лекари и хора от техните екипи, в това число медицински сестри, санитари, шофьори. Раздавани са били служебни мобилни телефони. Зловещо звучи, но е истина.

Когато постъпи труп в отделение по съдебна медицина, екипите се биват събирани спешно и започва експлантацията. Уточнявам, че за тези екипи никой не говори официално. Сякаш те не съществуват и сякаш са сценарии от холивудски филм. Но ви уверявам, че са реални.

Извадените кости се събират в чувал който впоследствие се доставя на адреса на фирмата. „Стоката“ се държи в хладилни камери, а след това се транспортира извън страната. Всички, участвали в експлантацията, имат индивидуални граждански договори, които съдържат поверителни клаузи, забраняващи им да разпространяват каквато и да било информация.

В договорите е предвидено заплащането на медиците да надвишава стотачка за труп, а при повече от пет трупа месечното възнаграждение скача на 200 лв. за бройка. Заплаща се не само на персонала. Пари се дават и на роднините. Обикновено разплащането става под формата на разходи за опело. Плащанията не се извършват от фирмата, а от фондация, създадена специално за целта. Когато трупът е облечен и в ковчега, никой не се сеща да разрови и да види как са крайниците, липсва ли нещо. Обикновено сме погълнати от болката по загубата и не мислим реално. Пък и откъде накъде можем да допуснем, че някой ще злоупотреби с доверието ни“, разправя нашият източник.

senzacia.net

 

България | ДАНС проверява "Остеотек" заради Божидар ...

15.01.2010 г. - ДАНС проверява компанията за биологични транспланти "Остеотек" заради Божидар Нанев и Лъчезар Иванов, съобщи премиерът ...

Истината за договора "Остеотек" - Плевен Онлайн Портал

15.01.2010 г. - Преди да кажем как американската фирма “Остеотек” е придобил монополни права над костите на починалите български граждани ...

СЕГА - Предубедени сте към "Остеотек"

17.07.2002 г. - Предубедени сте към "Остеотек". Договорът на компанията с "Бултрансплант" ще развие българската медицина. Румен Хичев ...

Лъчезар Иванов готов за проверка за „Остеотек" - News.bg

20.01.2010 г. - Нямам никакви притеснения от една проверка по отношение на командировката и на отношенията с „Остеотек". Това заяви ...

От ДСБ искат Гайдарски да прекрати договор с фирма ...

25.08.2006 г. - Здравният министър Радослав Гайдарски да прекрати договор с фирма "Остеотек", а прокуратурата да провери дейността на две ...

АФЕРА.БГ | Скандален бизнесмен, свързан с ... - Afera.bg

14.12.2009 г. - Преди да кажем как американската фирма “Остеотек” е придобил монополни права над костите на починалите български граждани ...

Остеотек | Сензация - здраве и красота

3.06.2013 г. - ... МАМА · ЛАЙФСТАЙЛ · СКАНДАЛНО · ИНТЕРВЮ · КРИМИНАЛЕ · ЛЮБОПИТНО · РЕТРО · СЪДБИ · Главна»Статии с етикет »Остеотек ...



СКАНДАЛНИЯТ ДОГОВОР С “ОСТЕОТЕК”

Националният център по трансплантация "Бултрансплант" е сключил договор с американската частна фирма "Остеотек". Според споразумението ...


 image

 



Гласувай:
3


Вълнообразно


1. olivie - Мир на праха му - той почина в средата на миналата година
14.12.2015 10:32
"Въпреки, че д-р Веселин Николов е информиран не веднъж, не са предприети никакви мерки за прекратяване на тази порочна практика."
КАКТО СЕ КАЗВА "ОПЛАЧЕТЕ СЕ НА АРМЕНСКИЯ ПОП"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6486051
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!