Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2015 12:48 - Русия отваряла вратите на ООН за Ирина Бокова, но Кристалина(Сталинка) Георгиева какво ще я правим?
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 1099 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 15.12.2015 12:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Русия отваря вратите на ООН за Ирина Бокова
Газета.ru: Тя е специалист от висока класа, истински дипломат
15 дек 2015 12:00

image

Постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин заяви, че ако за нов ръководител на ООН за първи път бъде избрана жена, в Русия ще се отнесат положително към това. В избора за нов генерален секретар на ООН участват няколко жени – държавни дейци от страни от Източна Европа. Русия не изразява открито своите предпочитания, но във външнополитическите среди посочват като възможен фаворит в надпреварата за поста генерален секретар българката Ирина Бокова, пише Газета.ru.

Пълният списък на претендентите за поста шеф на ООН ще бъде сформиран през пролетта, но имената на евентуалните кандидати вече са известни. Очаква се новият генерален секретар на ООН да бъде представител на Източна Европа, посочва руското издание.

То отбелязва любопитния факт, че за първи път мнозинството от претендентите за генерален секретар на ООН са жени. Според различни източници за поста ще се съревновават външният министър на Хърватия Весна Пусич, от Литва - президентът Даля Грибаускайте, от Аржентина — бившият президент Мишел Бачелет, от Канада — администраторът на програмата за развитие на ООН Хелън Кларк, от Дания — премиерът Хелле Торнинг-Шмит.

В списъка са и две представителки на България – международният дипломат Кристалина Георгиева, в момента еврокомисар, и генералният секретар на ЮНЕСКО Ирина Бокова.

Русия няма да издига свой кандидат за поста, но по косвени признаци в страната вече са избрали своя фаворит – това е Ирина Бокова.

В интервю за ТАСС през септември постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин каза, че Русия подкрепя представителите на "източноевропейската група", като при това внимателно отдели именно Бокова.

"По мое мнение това са много достойни хора, които могат да оглавят организацията – каза Чуркин. - Сред тях има и жена – Ирина Бокова. Съдейки по всичко, ще се появят още жени кандидати, така че мисля, в крайна сметка всички ще бъдат доволни".

Интересът към кандидатурата на Бокова от страна на руските официални лица е напълно обясним. Дипломат от кариерата, работила в международни организации още по времето на социалистическа България, тя се познава добре с мнозина в Русия, завършила е Московския държавен институт за международни отношения - главната ковачница на руската дипломация.

"Тя е специалист от висока класа, истински дипломат, има биография на човек, който не е вчерашен", казва бившият заместник шеф на ООН Сергей Орджоникидзе. Той отбелязва безупречното й владеене на руски език.

"Тя говори руски така, че не веднага можеш да разбереш, че не е рускиня. Всеки, който е учил в Русия, не може да бъде равнодушен към нашата страна".

Известно е, че и еврокомисарят Кристалина Георгиева иска да си осигури подкрепата на Русия при издигането на своята кандидатура за генерален секретар на ООН. От руските политически среди обаче отбелязват, че Георгиева не е дипломат, а икономист.

В Русия също така се отнасят крайно негативно към факта, че Георгиева подкрепи антируските санкции. Освен това тя е тясно свързана с Джордж Сорос, поддържа приятелски отношения с него. По информация на Газета.ru всички тези съображения са били сведени от руските дипломати до сведението на българското ръководство.


А Сталинка кво ще я правим?

image

Само ден след като Европейската комисия съобщи, че тя е информирала председателя ѝ Жан-Клод Юнкер, че обмисля да се кандидатира за генерален секретар на ООН, сп. "Политико" посвещава обширна статия на българката Кристалина Георгиева , която ще се бори за генсек на ООН
3 ное 2015 12:10  

Позовавайки се на американския си кореспондент, изданието пише, че името
ѝ се споменава като възможен наследник на Бан Ки Мун, както и че тя се ползва от подкрепата на групи, борещи се за равенството на жените. Настоящата ѝ визита в САЩ ѝ дава добър шанс да се представи пред влиятелни американски представители като стабилен и компетентен кандидат.




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6486972
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!