Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2016 15:28 - Какви гърци, каква "гръцка история"? Мизите, пеласгите и фригите са трaкийските корени на българите, както и на етруските в древността
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 2577 Коментари: 6 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


"Гърците са нашественици в днешните си земи и идват от Африка."

Херодот (История, VI- 53).

Есхил описва гърците като тъмнокожи и идвайки от Африка,

предавайки думите на пеласгийския цар към данаидите

 

Пеласгите или белазгите са тракийско племе.

Пеласги

от Уикито, свободната енциклопедия, четем:

image 

Равнините на днешна Тесалия, планина Пинд на Запад и река Пеней – територия за която се смята че е обитавана от пеласгите в древността

Пеласгите са палеобалкански племена, най-старите жители на южните Балкани, които според древногръцките автори са народът, обитавал и териториите на преди елините. Пеласгите се споменават за първи път в "Илиада" “, където са представени като съюзници на Троя, изброени между тракийски племена, т.е. считани са за близки с траките.

Херодот и Тукидид разказват, че през V век пр.Хр. все още има пеласгийско говорещи анклави сред елинското население. Херодот споделя мнението си, че елините са заели от пеласгите повечето от боговете си, и дава пример за почитането на итифалическия Хермес (Хермес с изправен полов орган) в култа на Самотракийските Кабири. Лемноската стела с надписи на пеласгите е датирана към VII – VI век пр. Хр.

 

Фригите или бригите са тракийско племе.

Фриги

от Уикито, свободната енциклопедия, четем:

Фригите са старо тракийско племе, което до 1200 г. пр. Хр. се преселва в Мала Азия, където образува Царство Фригия. В западните територии на древна Тракия те са известни с наименованието бриги, а на изток ги наричат мушки. Според Херодот арменците, които са се придвижвали в района на езерото Ван около 7 век пр. Хр., са фригийски колонисти.

Съгласно гръцката митология фригите, предвождани от Асканиус и Форкис – синове на Аретаон, са участвали в Троянската война.

Фригия

от Уикито, свободната енциклопедия, четем:

Фригия е историческа област в централната част на Мала Азия, от север граничи с река Сакария, а от юг с река Меандър. Съгласно трудовете на Херодот и Страбон фригите са тракийско племе, което преди това се е наричало бриги. Предполага се че фригите се преселват в тази област от бреговете на река Струма в Македония в 1100 г.пр. Хр. Столицата на Фригия е град Гордий. До наши дни са се съхранили сведения за двама фригийски царе, Мидас и баща му Гордий.

Родоначалникът  на римляните, героят от Троя е фригиец-  Еней!

Понякога в Енеидата се спестява името му и го назовават фригиец Коментирано е, че в етруски град са намерени много плочки , изобразяващи Еней, носещ на гръб немощния си баща Анхиз

Следователно линията е фриги-етруски-латини, що се отнася до италианците

 

За етруските от Уикито, свободната енциклопедия, четем:

Етруски

Етруските (или туски - на латински Etrusci, Tusci; на гръцки Τυρσηνοί, Τυρρηνοί (тирсени, тирени), които се самоназовавали расени (Rasenna) или расни (Rasna), алтернативен термин използван в научната литература на български е етрури), са древни племена, населявали през първото хилядолетие преди н.е. северозападната част на Апенинския полуостров (област — древна Етрурия, съвременна Тоскана), създали развита цивилизация, предшествала римската и оказала върху нея голямо влияние.

Произходът на етруските не е изяснен (според Херодот, етруските дошли от Мала Азия). Също като гърците, етруските не образуват единна нация, но просъществуват като множество градове-държави, със собствено управление. За разлика от римляните, етруските никога не достигат до изграждането на империя. Векове наред, етруските са били считани за упадъчни, кръвождани и настроени към пиратство, суеверие и магия. По данни от вазовата им живопис са практикували човешкото жертвоприношение. Но като цяло образът за тях идва модифициран от гръцките и римските източници.

image Карта на разпространението на етруската цивилизация  

В края на VII век пр. н. е. се обединили в съюз на 12 градове-държави. Около средата на 6 век пр.н.е. те овладели Кампания. През 5 - 3 век пр. Хр.  били покорени от Рим. От етруските римляните възприели уменията да изграждат сгради, да отводняват, създават напоителни системи, както и да гадаят.

С етруските са свързани ред географски названия. Тиренско море било наречено така от древните гърци, тъй като го владеели „тирените“ (гръцкото название на етруските). Адриатическо море било наречено в чест на етруския град-пристанище Адрия, контролиращ северната част на морето. В Рим етруските били наричани «туски», което по-късно се отразило в наименованието на административната област на Италия Тоскана.

В древен Рим те съставяли триба, наричана Луцери.

 

Апропо:  Кои са гърците?

или:  Гърците - тъмнокожото малцинство в държавата на пеласгите (протобългарите) 

1.               - Херодот казва, че гърците са нашественици в днешните си земи и, че гърците идват от Африка ( История, VI- 53).

2.               - пак Херодот - погребалните гръцки обичаи са като на африканските номади (История -IV-190).

3.               - пак Херодот - типичната гръцка дреха е от африкански произход (История -IV-189).

4.               - Плиний Стари и Страбон също са на мнение, че гърците идват от Африка (Плиний, Естествена История- VII. LVI.195-198, Страбон, География -VII, 7. 1).

5.               - Есхил описва гърците като тъмнокожи и идвайки от Африка предавайки думите на пеласгийския цар към данаидите

6.               - "Вие не приличате на хората от нашата земя, а по-скоро сте като либийките, или даже като хората живеещи край река Нил." (http://classics.mit.edu/Aeschylus/suppliant.html).

7.               - Генетично изследване на различни учени доказа, че гърците са роднини на африканците (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11260506).

8.               - Гърците напускат Египет когато Ахмозе изгонва хиксите -1550 пр.Хр.

9.               - Пеласгите нападат Египет през 1150 пр. Хр.

10.          - Херодот още твърди, че ахейците не са гърци и, че ахейците са местно население, а дорийците-данайци са нашественици...( История, VIII-73 ).

11.          - Херодот е йониец, а според него самия, йонийците са гърцизирани пелазги, такива са Левкип и Анаксагор.

12.          - Орфей, дал музика на гърците е тракиец.

13.          - Линей е също тракиец.

14.          - Тамир е също тракиец.

15.          - Клеофон е от тракийски произход.

16.          - Хермий Атарнейски е тракиец.

17.          - Дионисий Тракиец е този, който създава първата гръцка граматика.

18.          - художникът Бригос е тракиец.

19.          - Хегел казва, че до Питагор сред гърците науката била непозната и последният бил почнал да я въвежда. Интересното е, че Питагор всъщност пренася египетски знания и идеи и ги присажда сред гърците

20.          - Аристотел е "метек", тоест атиняните са го имали "втора ръка" елин.

21.          - Платон изразява отношението на гърците към труда. За гърка труда е робска работа. Той не знае от коя страна се сади житото и от коя се жъне, знае само да граби и убива, а после да философства.

22.          - Гърците считат, че около V век пр.Хр., всичко важно гърците вече са го написали и направили.

23.          - Елини и гърци не са едно и също.

24.          - Предгръцките селища от Крит като Гординия (Гортиния), Пергам, Даво, Кносос са само варианти на тракийските Гордиум, Пергам, Дава, Книшава.


A
kои са
пеласгите, прототраките и траките? – от ХII-то хил. пр.Хр. (преди Неолита) до VI век сл.Хр.

1.               - пак Херодот свидетелства, че земята наречена по негово време Гърция в миналото е наричана Пеласгия.

2.               - Страбон твърди, че в древността цяла Гърция е била населена с пеласги.

3.               - Плиний Стари пише, че Пелопонес е носил името Пеласгия, а Хемония е наричана Пеласгийски Аргос.

4.               - Пеласгите в Аркадия са наречени от Аристотел - хората отпреди месечината - Пра-Селени (Proselenes, proselenoi) - Селене е богинята на месечината.

5.               - Пеласгите са посочени в Библията под името филистимляни!

6.               - Платон пише: "У траките се намирали много книги... Купища книги от Орфей и Музей".

7.               - Ксенофонт също съобщава, че: "У траките се намирали и много книги."

8.               - Еврипид: "На тракийски таблички е записано Орфеевото слово".

9.               - За подобни таблички пишат и Платон, и Питагор, и Хераклид.




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. bulgarskaistoriq - ПОЗДРАВЛЕНИЯ
07.02.2016 16:09
Много добре. Само си забравил да напишеш преди името македония да напишеш ОБЛАСТ. Тъй като в момента имаме едно подобие на държавичка Фуром - БЮРМ създадена от русиа след руската окупация на Царство България 1944 , която се назовава за македония и за македонска нация.
цитирай
2. fascindoo - македония е ясна!
07.02.2016 20:49
bulgarskaistoriq написа:
Много добре. Само си забравил да напишеш преди името македония да напишеш ОБЛАСТ. Тъй като в момента имаме едно подобие на държавичка Фуром - БЮРМ създадена от русиа след руската окупация на Царство България 1944 , която се назовава за македония и за македонска нация.

А и "македонците" си го казват вече ЯСНО!
Пък и они си знаят...
(ходя често там и си хортуваме, айде - говорим си)

Иначе,
Македония в 1100 г. пр. Хр. и със столицата на Фригия град Гордий е друга тема.
И до наши дни са се съхранили сведения за двама фригийски царе - Мидас и баща му Гордий.
цитирай
3. nikikm - Поздравления!
07.02.2016 22:25
Целиш много точно и много болезнена, за гърците тема! Не ходи скоро там..макар..
Но материалът е великолепен! Истината блести повече от злато! Жив и здрав!
цитирай
4. fascindoo - тенк ю, приятелю,
08.02.2016 08:26
nikikm написа:
Целиш много точно и много болезнена, за гърците тема! Не ходи скоро там..макар..
Но материалът е великолепен! Истината блести повече от злато! Жив и здрав!

нема страшно!
В гръцко ходя с брониран джип!!!
[:-))
цитирай
5. fascindoo - ама да се разберем,
08.02.2016 09:56
болезнената за гърците тема не е моя...
От 1 до 24 и от 1 до 9 по-горе не са мои тези!
Това са Херодот, Есхил, Еврипид, Платон, Хегел и т.н.

цитирай
6. danailvdimitrov - какви ти "пелазги"- те са всъщност БЕЛАСЦИ т.е бели, светлокожи хора
12.02.2016 15:51
но гърците не могат да го произнесат и казват "пелазги".

Те живеят между планината Беласица и Белопонец (Пелопонес-по гръцки) и главния им град се казва Бела (Пела по гръцки)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6498329
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!