Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2016 13:29 - 3 в 1 на еврейката..., а Боко да мисли
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 1409 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 16.02.2016 13:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Българската еврейка Татяна Ваксберг* от DW (Дойче Веле) преди дни публикува там един неин дълбокосмислен анализ:

След конфуза в Лондон: колко струва един точен въпрос?

Анализ на Татяна Ваксберг

Кабинетът май е намерил най-оригиналния начин да шантажира медиите. Напоследък сякаш им казва: ако ме закачате, ще ви издам, че сте като мен. Реакциите след срещата на Борисов с българи в Лондон са най-пресният пример.

Въпрос, уцелил десятката, може да струва три и половина милиона лева. Примерът е буквален: след като в Лондон вдигнаха кръвното на Борисов с един неприятен за него въпрос, а медиите в София подкрепиха правото на такъв въпрос, премиерът реши да напомни колко пари предоставя кабинетът на българските медии. Тоест, да каже колко много биха загубили водещите телевизии и радиа, ако продължават да подкрепят хора с въпроси като този в Лондон.

Според справки, публикувани в единния информационен портал за структурните фондове на ЕС, различни български министерства са предоставили на БНТ, БиТиВи, Нова телевизия, България Он Еър, БНР, Дарик Радио, Радио Фокус и други медии общо 3 586 777 лева. Всички тези пари са раздадени без търг, защото Законът за обществените поръчки не предвижда такова изискване. Разпределянето на тези средства се извършва по преценка на ръководството на съответното министерство. Както уточнява ClubZ, който пръв съобщи новината, през август 2015 правителството е спряло да публикува справки за парите, раздадени на медии по оперативните програми, но сега изглежда е решило наведнъж да предостави липсващата информация за последните месеци.

"Г-н Борисов, кого виждате в огледалото?"

Новината идва на фона на лек медиен дискомфорт за премиера Борисов. Миналата седмица на среща с българската общност в Лондон той беше попитан дали когато се погледне в огледалото, не вижда Делян Пеевски - депутата от ДПС, чието име се използва метонимично за обозначаване на загадъчно забогатяване, търговия с влияние и срастване на политиката с престъпността. Премиерът не можа да отговори на този въпрос и затова изброи успехите на правителството в борбата срещу контрабандата. Записите от срещата вече бяха качени в Ютюб и бяха събрали над 200 000 гледания, когато екипът на Борисов окачестви този и други неудобни въпроси от събитието в Лондон като провокация, сценарий на партийни активисти и дело на “компроматната машина” на ДС от учебниците на КГБ.

Правителствените оценки се радикализираха още повече, след като традиционните медии също започнаха да обсъждат конфузната за Борисов ситуация, при това с неприкрита симпатия към българите, задали въпросите. В интервю за Нова телевизия медийният съветник на премиера Севдалина Арнаудова попита “кого виждат в огледалото собствениците на БиТиВи и Нова след среща с Пеевски” - намек, че ръководствата на двете медии са също толкова компрометирани от контактите си с въпросния бизнесмен, колкото и министър-председателят. И че при това равновесие в размера на дискредитирането едва ли е уместно телевизиите да се солидаризират с човека, задал въпроса в лондонската зала, вместо с по-близкия им в морално и материално отношение премиер.

Инцестната връзка между власт и медии

Публикуването на справките за парите е част от същия този правителствен отговор към медиите, само че доразвит: внимавайте с кого се закачате, за да не ви оставим без пари. Предупреждение, което и без друго не може да бъде забравено. Не и откакто медиите доброволно влязоха в бизнес-отношения с изпълнителната власт, вместо да заложат на доверието в пазарните механизми и професионалната етика.

Правителството на Орешарски беше първото, което използва за политически цели справките за изплатените на медиите пари. През юли 2013, в разгара на протестите срещу назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, кабинетът публикува първите такива данни. Тогава се оказа, че от 2007 до 2013 година правителствени източници са предоставили на медиите над 66 милиона лева по комуникационните планове на различни европейски програми. Това беше и първото документно доказателство за инцестна връзка между власт и медии. Публикациите играеха двойната роля на предупреждение към медиите (няма да получите и лев, ако подкрепяте протестите) и на дискредитиране на политическия предшественик (медиите пишат добре за Борисов не защото той има харизма, а защото си плаща). Имаше и трета, далеч по-важна за тогавашното време цел - да се отклони вниманието от кабинета, който се дискредитира с Пеевски още преди да е започнал да работи. И който - нека напомним - продължи да финансира медиите точно така, както го беше правил и първият кабинет на Борисов. И както сега прави и вторият. И както ще прави всеки следващ, ако европейските фондове продължат да съществуват и да се присъждат на тъмно, вместо с конкурс. Дотогава всяко възмущение на българин от чужбина ще прилича много повече на журналистика, отколкото въпросите на професионален журналист, зададени на премиера в някое скъпо софийско студио.

© 2016 Дойче Веле

(курсивът в червено – мой)

 

Или:

Една еврейска следа ли,

манипулация ли, приспиване ли или симптом?!!

Или:

3 в 1 на еврейката, а Боко да мисли!!!

Лично за мен е загадка защо прави този анализ ...

Д
али не са преброени дните на Боко Тиквата



* моя бел.: Татяна Ваксберг от DW е българска еврейка, дъщеря е на Аркадий Ваксберг от ЦК на БКП по байТошово време, бил е член на КПСС и работил в КГБ. Тя е типичен представител на петата колона на четвъртата власт у нас – преди, а днес и от Германия.




Гласувай:
3


Вълнообразно


1. fascindoo - или
16.02.2016 14:49
указания към наште журналя
(4 в 1)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6483653
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!