Трансмазнини
Не се заблуждавайте – трансмазнините не са само в месото и месните продукти – салами, колбаси и прочее.
Те са вече и в рибата, посните храни от магазини и ресторанти. Трансмазнините (или транс мастни киселини) са изкуствено създадени чрез промишлен процес продукти, имат химически променена структура и са непознати за нашият организъм. Другото име на трансмазнините е “частично хидрогенирани масла“.
Храните, богати на трансмазнини, са висококалорични и са сериозна заплаха за здравето като причинители на рак на млечната жлеза и дебелото черво. Трансмазнините запушват артериите . Повечето от транс-мазнините на пазара за хранителни продукти се намират в недомашно приготвените печени изделия като бисквити, кексове, пасти, салами, колбаси ...
А защо и в рибата?
Ами трансмазнините просто се имплантират в рибата, особено в замразените рибни продукти.
Аспартам
НУТРАСУИТ или Аспартам (Е 951) – основен причинител на рак на щитовидната жлеза
Аспартамът е вещество, което се използва за изготвянето на диетични продукти като нискокалорични десерти, смесени и газирани напитки. Използва се като подсладител вместо обикновена захар. Представлява комбинация от две аминокиселини и метанол. Стотици научни изследвания доказват, че аспартамът не е вреден. Но някои експерти се осланят на две изследвания върху експериментални животни през 1970 и 2007 г., които намират връзка между него и появата на рак. Аспартамът може да се окаже вреден за някои групи хора, особено за болните от фенилкетонурия, тъй като в състава му влиза веществото фенилаланин.
Напоследък ми направи впечатление, в колко много сладкиши и напитки се съдържа отровното вещество Аспартам. С него се подслаждат както кисели млека и дъвки, така и мултивитамини. Въпреки, че този подсладител е забранен по света защото се знае че е карцерогенен, в България едва ли не всяка втора сладка храна съдържа Аспартам.
Ето какво пише в Уикипедия за аспартама- Е951:
Открит през 1965 г. От Джеймс Шлатер, изкуствено получен подсладител, източник на фенилаланин, 200 пъти по-сладък от захарта. Аспартамът е известен още като нутрасуит. Въпреки, че през 1980 г. Public Board of Inquiry гласува единодушно да отхвърли употребата на аспартама, с идването на власт на Роналд Рейгън, директорът на Агенцията за храните и лекарствата Артър Хейс разрешава употребата на Нутрасуит. Аспартама никак не е безопасен за човешкият организъм. При преработката на подсладителя в човешкото тяло, той отделя метилов алкохол. Освен това високите нива на съдържащият се в него фенилаланин предразполага към образуването на мозъчни тумори. Аспартамът се състои от аминокиселините аспартат и фенилаланин и метанол. След попадането в човешкия организъм, той се всмуква в тънките черва, а освободеният метанол се отделя от аспартама при температура 30 градуса и се превръща в смъртоносния формалдехид.
Ако през 2005 г. аспартамът се е използвал в повече от 6 хиляди продукта, то представете си в колко още нови продукти се използва в момента. Посочен е като съдържание дори върху флаконите с мултивитамини.
Дали на някой е направило впечатление, че все повече млади хора се разболяват от рак. Малко ровене из темите за Аспартама показва, че той може да докара не само онкологични, но и неврологични заболявания, Алцхаймер, хронична умора, аутизъм, множествена склероза...
Тагове:
Утигури, ултинзури и прозвището на бълга...
ТРАКИТЕ СА БЪЛГАРИ! инж. Емил Живков (Zi...
Някой ще възрази, че нямало безвредни заместители за захарта. Има, има и веднага се сещам за 2 - стевия (от едноименното растение) и ксилитол(екстракт от дребни горски плодове, зеленчуци, царевични кочани, брезова кора и гъби.. Дневна доза - до 50г),
Интересното е, че има спечелено дело за вреда от аспартам в САЩ, но нашите учени ( а и не само те) се правят на ударени и твърдят, че нямало доказателства за вредно въздействие.
Защо ли?
Дали защото аспартамът е тестват от вонните в САЩ и е доказан подтискащ ефект на волята? Какво по-хубаво от стадо без воля?
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!