Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2016 22:45 - Като "черен турчин" Ердоган си избра белия джагал Местан за прислужник в България
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 1125 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 29.04.2016 22:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Журналистката Чикдем Акюл*:

Като "черен турчин" Ердоган бил предвиден за слуга на елита. Той гледа само напред, иска да натрупа още повече власт

Навремето в Турция никой не си е представял, че човек като Реджеп Ердоган може да направи такава кариера. "Черните турци" като него са били предвидени за прислуги на елита,

казва в интервю за Дойче веле журналистката Чикдем Акюл.

Съветниците, които има президентът на Турция Реджеп Ердоган, са негови послушници. Ердоган си изгради система, в която е обкръжен само от покорни лакеи. Те не му противоречат и изпълняват всичко, което им заповяда той като президент, казва журналистката.

По-рано имаше критици - дори и в "Партията на справедливостта и развитието". С течение на времето обаче те бяха прогонени. Междувременно сред неговите последователи вътре в партията цари страх. Те знаят много добре какво ги очаква, ако му се противопоставят или го критикуват, казва Акюл.

Тази черта в характера на Ердоган е свързана с неговото минало. Той е израснал в беден квартал. Минавал е за т.нар. "черен турчин", тъй като произхожда от нисшите слоеве. С много упорит труд Ердоган направи впечатляваща кариера. Той се наложи срещу кемалистката система, въобще срещу всяка съпротива и разви в себе си амбиция, характерна за всеки един аутсайдер. Точно тази амбиция се превърна в негова характерна черта, която не му позволява да оценява трезво нещата, разказва журналистката.

Ердоган гледа само напред. Той иска да натрупа още повече власт. Иска да създаде президентска система с обхватни правомощия. Той е безпощаден и не търпи никаква критика. Сега е насочил всичките си усилия към 2023 година, когато се навършват 100 години от основаването на Турция. Ердоган иска сам да си вдигне паметник и да продължи да бъде президент. А това е напълно възможно. Ако действително стане така, то той ще застане на едно стъпало с основателя на републиката Мустафа Кемал Ататюрк, казва Акюл.

Според нея не е било възможно да се предвиди навлизането на човек като Ердоган в турската политическа система.

Десетилетия наред никой изобщо не можеше да си представи човек като него във властта. Подобни лица по–скоро бяха предвидени за прислужници, които чистят къщите на елита, на "белите турци". Никой не предвиждаше навремето, че такъв човек някога ще е във властта. Затова може да се каже, че неговата кариера е историческа, оценява журналистката.

Според нея сега той си отмъщава на старите елити - това е отмъщение срещу истаблишмънта и същевременно компенсация за всички унижения, които е трябвало да изтърпи.

Ердоган действаше много хитро. За първи път той беше избран за премиер през 2003 година. И направи нещо, което другите пропускаха да сторят десетилетия наред. Той се обърна към голямата част от населението, към т.нар. "черни турци". Държеше се с тях като равен с равен. Ердоган им внуши, че той като човек от народа най–сетне им дава думата. И това допринесе за създаването на мита Ердоган: "човекът от низините", който е стигнал до върха. И мнозина си казваха: "След като той е успял, защо да не успея и аз?", обяснява Акюл.

В началото на неговия мандат може и да е било вярно, че Ердоган е внушил на хората, че е човек от народа. Междувременно той няма нищо общо с народа. Достатъчно е да погледнем двореца му в Анкара с 1.100 стаи и ще видим, че това няма нищо общо с близостта до народа, казва журналистката.

Ердоган беше поп-звезда в Турция. Той беше носител на надежда. Той проведе и много реформи. Нещо, което не се отбелязва в Германия. Той поведе Турция по пътя към ЕС, той разшири свободата на пресата, нещо, което днес не можем да си представим. Той реформира здравеопазването и социалната система. Всички предишни правителства се провалиха в това отношение. Затова хората го величаеха. Междувременно обаче митът Ердоган избледня. Въпреки това в страната няма друг политик, който може да се мери с него. Просто няма алтернатива, оценява Акюл.

Много германски турци са дълбоко свързани с Турция. Те се идентифицират по–силно с Турция, отколкото с Германия. Десетилетия наред те живееха с усещането, че "турците" не са добре дошли в Германия. И тогава се появи този харизматичен човек, който най–сетне им възвърна националната гордост. Това не е за подценяване. Национализмът е много сериозна движеща сила в Турция. Ердоган се обърна към тези хора и им каза: "Вие сте мои братя! И не бива да се срамувате!". По този начин естествено се печелят доверие и гласове, казва Акюл.

*Журналистката Чикдем Акюл от години се занимава с темата за живота и кариерата на Реджеп Ердоган. Наскоро тя издаде биографична книга за турския президент.

по: Елка Василева, 29 апр 2016 20:16
 

А у нас един бял джагал като Лютви Местан, уж "сринат" от Доган и "извергнат" от сараите в Бояна, но отскчи до Анкара и кариерата му придоби нов цвят в резиденцията на този "черен турчин" Реджеп Ердоган.

image
 10 апр 2016, Лютви Местан при учредяването на новата му партия "ДОСТ",  сн.: Булфото

 

Още на 1 апр 2016, Местан и Давутоглу обсъдиха предварително несъздадената още "ДОСТ"!
А официалната визита в Република Турция на делегацията на учредяващата се партия "ДОСТ" завърши със среща с лидера на управляващата турска Партия на справедливостта и развитието (ПСР), министър-председателя и президента на Републиката.


image
 сн.: "ДОСТ" 

Турция посрещна Местан с почетен караул... и фанфари...



Тагове:   ДОСТ,   ердоган местан,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6465089
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!