Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2016 08:19 - Почему нет? Да ЕВРЕИзираме европейската и евразийската интеграция по подобие на США!
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 929 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 27.05.2016 09:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Пред гръцкия вестнк "Катимерини" Путин обявява:

Да хармонизираме европейската и евразийската интеграция. Русия е готова да участва в търгове за пристанище Солун и гръцките жп линии. Неконструктивни действия на Еврокомисията спряха "Южен поток"

И ето, днес, петък, 27 май 2016, той пристига в Гърция:

Путин обявява "Южен поток 2" в Атина в петък

Руският президент води и най-големите фирми, които имат интерес към железници и пристанища в Гърция

image

Ципрас и Путин се срещнаха миналата пролет в Москва, но тогава Кремъл не пожела да помогне финансово на Гърция. Снимка EPA/БГНЕС

Атина - Енергетиката ще бъде една от основните теми по време на предстоящото посещение на руския президент Владимир Путин в Гърция. Според гръцки медии плановете на руския президент са да представи нов алтернативен път за пренасянето на руски природен газ към южната част на Европа. Като първа стъпка в тази посока се определя меморандумът за разбирателство за възстановяването на гръцко-италианския газопровод, който подписаха компаниите „Edison”, „Газпром” и гръцката държавна компания за природен газ „DEPA” преди два месеца в Италия.

Според публикации в гръцкия печат името на газопровода, който се очаква да предложи Путин, е „Южен поток 2” (South Stream II). Той идва да замести "Турски поток", плановете за изграждането на който отпаднаха след влошаването на отношенията между Москва и Анкара.

„Южен поток 2” се предвижда да преминава през Черно море и България, за да стигне до Гърция. Според плановете началото му ще се намира в анексирания от Русия миналата година Крим и това е основната причина той да бъде отхвърлен от Европейския съюз и САЩ. Гръцки медии посочват, че въпреки това Русия иска да „подгрее” алтернативните проекти във връзка с газопровода „TAP”, който ще пренася природен газ от Азербайджан към Европа. Началото на неговото изграждане бе поставено на официална церемония в Солун на 17 май.

ОТКРИХА СТРОЕЖА НА ТРАНСАДРИАТИЧЕСКИЯ ГАЗОПРОВОД

Руският президент ще пристигне в Атина на 27 май и ще се срещне с гръцкия премиер Алексис Ципрас. По-късно през същия ден неговият гръцки колега Прокопис Павлопулос ще организира официална вечеря в негова чест. На 28 май Путин се очаква да посети руския манастир „Свети Пантелеймон” на Атон. Миналата седмица философът Александър Дугин трябваше да посети манастира като част от подготовката, но санкциите на ЕС му попречиха.

ИДЕОЛОГЪТ НА ЕВРАЗИЯ НЕ БЕ ДОПУСНАТ В ГЪРЦИЯ

По време на първото си посещение в Атина след цели 10 години, Владимир Путин ще бъде придружен от поне 170 представители на големи руски компании, сред които и директорите на „Газпром” Алексей Милер и на руските железници RZD Олег Белозеров.

Гръцки медии коментират, че въпреки оттеглянето на интереса си за приватизацията на гръцките железници „TRAINOSE” и солунското пристанище миналата година, сега руската компания се завръща в играта. Според анализатори миналогодишното решение е било продиктувано от задействането на процеса по изграждането на интерконектора за природен газ между Гърция и България (IGB).

Чрез придобиването на гръцките железници, руската компания ще е в състояние да изгради железопътна мрежа, която ще свързва Тихия океан и Азия с Европа, пише гръцкото издание „Етнос”. За да завърши създаването на връзка между двата континента, Русия би желала да се сдобие и с пристанището в Солун, което ще им предостави излаз на Средиземно море. В същото време се смята за почти сигурно, че ще прояви интерес и към пристанището в Александруполис.

По време на посещението на Владимир Путин в Атина се очаква да се подпише споразумение за търговско сътрудничество между гръцката петролна компания и руската „Роснефт”. В него се предвижда, че „Hellenic Petroleum” ще купува суров петрол и ще изпраща обратно рафинирана продукция.

От Москва определят посещението на Владимир Путин като „работно” и подчертават символичния му характер, тъй като ще се проведе в рамките на посветената на приятелството между двете страни 2016 г. Тя съвпада и с отбелязването на хилядолетното присъствие на руско монашество на Атон, както се посочва в официалния анонс на визитата в сайта на Кремъл. Източници посочват, че по време на посещението си на Света гора руският президент ще бъде придружен от руския патриарх Кирил.

Анна-Мария Петрова

Наш кореспондент

 

Или:

Да ЕВРЕИзираме европейската и евразийската интеграция по подобие на США !

А пАчему нйет !?

 



Тагове:   САЩ,   Русия,   Гърция,   путин,


Гласувай:
3


Вълнообразно


1. nadzambunata - Аман 'начи
27.05.2016 08:54
Аз незнам докога тия всичките ще продължават да изнудват хората. Моето мнение е, че най-неотложното действие поне в европейски машаб е осветяването на произхода на капиталите. По-точно: накъде отидоха окрадените пари от съветския съюз и източна европа? На кого принадлежат тези пари сега? Ще си признае ли западната икономика, че в голямата си част работи с откраднати пари (такова подозрение имам) и че се е забъркала в трудна игра. Ще си признаят ли, че в лакомията си за завземане на пазари и евтини ресурси влязоха в задънената улица заради собствената си политическа импотентност? Та разчепка ли се дейността на комунтерна то няма да се наложи толко да се занимаваме с тия тръби и евроазий.
И не ми казвайте, че не е верно, защото западът нямаше да се прави на ударен да преговаря с расия. Западът доброволно се направи зависим, ама не смеят да кажат.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6496970
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!