Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2016 12:07 - Браво Боко, браво Фандъкова! Аман от дупки!
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 675 Коментари: 0 Гласове:
-1

Последна промяна: 08.08.2016 12:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Пълнят ямите в София с 26 млн. лева Изцяло нови ще са 7 ключови булеварда и трасета в столицата
 
image Снимка: Булфото, архив

Асфалт се лее по дупките на всяка трета улица в София през тази година. С 26 млн. лв. общината е планирала да запълни ямите по 850 шосета от общо над 2500 в града, пише "Монитор".

Главните булеварди и улици в столицата се поддържат по абонамент от четири фирми. За останалите пък следят районните кметове, които пращат машините да пълнят траповете.

През тази година 10 млн. лв. ще отидат за цялостен ремонт на кварталните улици, обясниха от "Московска 33". Досега машини и майстори са обновили изцяло 35 – "Ангиста, "Флора Кънева", "Студен кладенец", "Жеко войвода", "Равногор", "Янко Забунов", "Русалийски проход", "Искър", "А. Ронкали", "Огоста", "Бел камък", "Подкрепа", "Войводово", "Атанас Цветанов", "Поп Богомил", "Цар Симеон", "Св. Кирил и Методий", "Шумако", "Майстор Димитър Софиянлията", "Петър Манджийски", както и такива в Люлин, село Балша и Банкя.

До септември като стъкло ще са и улиците "Малуша", "Зелено дърво" и ще приключи първият етап по "Атанас Узунов", "Бачо Киро", "Княз Борис I". Ремонтът на "Цар Асен" пък ще продължи до 26 октомври.

Изцяло нови ще са и 7 ключови булеварда и трасета в столицата. Един от най-големите обекти е бул. "Владимир Вазов", където заедно с обновяването на 10 моста ще има нови пътни платна, тротоари и улично осветление. Майсторите трябва да приключат първия етап там през септември.

До първия звънец пък ще е готов и участъкът за 2 млн. лв от бул. "Ботевградско шосе" между улиците "Летоструй" и "Витиня" . Тогава е срокът за завършването и на "Витоша". През есента майсторите ще останат да довършат "Козлодуй", "Богатица", "Обиколна" и бул. "Черни връх".

Ремонтите на централни булеварди са парализирали и Пловдив. В момента под тепетата едновременно се ремонтират части от "Руски" и "Шести септември", което води до километрични задръствания и изнервя шофьорите. Един от най-важните обекти е и "Коматевско шосе", където се подменя настилката и се работи по изграждането на нова канализация. Продължава ремонтът и на отсечка от големия булевард "Васил Априлов", който стартира преди седем месеца.

В списъка с обновяване попада и ул. "Гладстон" в участъка от кръстовището с бул. "Руски" по посока "Васил Априлов". Срокът за ремонта е 70 дни, а паветата ще бъдат заменени от асфалт. Единственият отложен засега ремонт по 30-милионния заем е за бул. "Северен", заради отчуждителни процедури.

През есента трябва да започне и реконструкция на улица "Крайезерна" в Бургас, която ще сложи край на кошмарния трафик. Изграждането на четирилентовия път ще струва 14,7 млн. лв. Това е един от най-ключовите инфраструктурни проекти в региона, защото в момента целият автомобилен поток за Южното Черноморие минава през Бургас, а това създава сериозни проблеми с трафика в града. Изграждането на кръгово движение на "Трапезица" донякъде облекчи задръстванията, но реализирането на проекта за четирилентов път изцяло ще разреши този проблем. Това един от доводите на общинския съветник Живко Табаков, който предлага бъде проведена информационна и разяснителна кампания, която да покаже на пътуващите към Южното Черноморие новите обходни пътища около Бургас.

Това лято в Плевен ще бъдат ремонтирани 11 улици. На 6 от участъците ще бъде подменен и водопроводът. Ремонтът по бул. "Русе" в отсечката от ул. "Неофит Рилски" до бул. "Христо Ботев" започна вчера и ще продължи до 25 август. Подмяната на водопроводната мрежа и асфалт в Плевен ще продължи до 25 октомври.

По  Валерия Белчевска 8 авг 2016 10:52



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6486280
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!