Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2016 10:27 - ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 6013 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 22.08.2016 14:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 За балканските народи нещата са ясни - те са потомци на старото местно балканско население - древните траки и протобългарите.. 

Но "турците" принадлежат към общност в древна Анатолия.

 

image Карта от Уикито на древните анатолийски земи, градове и царства

 

СЪЗДАВАНЕТО НА ТУРСКАТА НАЦИЯ

Тя е създадена през 20 в. от Младотурската партия на Мустафа Кемал Ататюрк, основана през 1904-та г.

 

image Ататюрк - "Бащата на турците"


 Всъщност "турски етнос" няма. Понятието "турци" става събирателно за различните народности, които живеят на територията на бившата Османска империя. То не е по-различно от понятието "американци" или "съветски хора".

Името "турци" навлиза векове, след като е създадена Османската държава. През 16 век понятието "турчин" е обидна дума, дума с която западноевропейците наричат жителите на Османската "empire". По-късно става популярно и обидно име до султан Абдул Хамид. Отначало никой не смята, че "турци" означава някаква определена народност. През разцвета на Османската империя - 16-17 век - и до средата на 19 век, името "турчин" било изключително обидно, както никога дотогава през старото византийско време на Източната Римска империя.

 ТУРЦИТЕ НЕ СА ТЮРКИ

Основната част от жителите на Турция са от бялата раса - над 70%.

"Ггрупата TURANID има много силно представителство сред унгарците - 25%, по-голямо дори от това на турците - 20%."

Carleton S. Coon, The Races of Europe, 1939 - цитат от инж. Емил Живков (Зиези): РАСОВ ПРИЗНАК

До монголци ли живеем?

- Ако съществуваха "тюрки"

и

- ако те живееха в Турция

тогава югоизточните ни съседи трябваше да са именно от една раса с монголците, китайците, виетнамците, корейците... Това е логичният резултат от научните спекулации.

Прочутият "турски тип" - който е едно малцинство - всъщност съвпада с ... арабския тип. В Османската империя живеят и немалко араби.

Не трябва да бъркаме жителите на Турция с нашите турци, от които по-голямата част са турчеещи се български цигани.

ПРОИЗХОД

Странно е, че за произхода на турците официалната историография дава поразително оскъдни сведения.

"Османци" не е народ, нито етнос. Това е една династия - една фамилия. Интересно е, че името Отоман означава европейската дума "атаман" - предводител (казашкото отаман в украински и оттам - атаман в руски и български).

Същото е със Селджуките, на които официалната история се осланя, за да даде пример за азиатско нашествие в Мала Азия. И те са един владетелски род, а не народ.   сравни тук

МИТЪТ ЗА "ТЮРКИТЕ"

Другата особеност е, че и етническа група "тюрки" не съществува. "Тюрки" не е етнос, а езикова категория - народи, които говорят на сходни езици, но са съвсем различни по произход и кръв. Факт е, че едни от тях са от бялата раса (например волжките българи - татаросани и тюркосани с указ на Ленин през 1920 г.), а други са монголоиди.

Да не забравяме, че когато "науката каже" нещо - това обикновено е теория - друга дума за предположение - наложена за момента - нещо което по правило винаги се пропуска да се уточни, но самите учени си го подразбират. Всяка наложена теория (предположение) се рецитира като мантра и като абсолютен факт. Многобройни са примерите, когато "науката казва" различни и противоречащи си неща през различно време.

"Тюрките" са спекулация подобна на "славяните". И за тях в генетичните изследвания е изобретена група "туранид". Тук официалната наука влиза в абсурдно противоречие. Група туранид не би трябвало изобщо да съществува. Очевидно тя е създадена по политически причини, както и славянската. И в двата случая това са изкуствени класификации - по езиков признак, а не по етнически.
Все едно да се търси родство между румънци и португалци, понеже говорят романски езици - и да се изобрети генетична група "романид"...

Създател на пан-туранизма е Армин Вамбери с рождено име Херман Бамбергер - той произхожда "от бедно еврейско семейство" в Унгария. Действа на английска служба.

И

още => Малко известна и малко призната е ролята на чуждестранни не-турски сили в манипулирането на турците, за да обслужват по-широки геополитически интереси.

Наистина е ирония, че идеята за Пантюркска империя никога не e произхождала от османските турци, а от човек с европейски произход. Името му беше Херман Вамбери, унгарски професор, който е съветник на султана между 1857-1863 г. Вамбери е на служба при лорд Палмерсън в Британското външно министерство - и продължава да е английски агент по време на мандата си в двора на султана, когато за пръв път предлага на своите домакини в Истанбул фикцията за Пан-туранска супердържава. 

image Бамбергер в дервишко облекло

Да, в миналото в Азия е имало племенни обединения, които са се наричали "гьок-тюрк" и др. и са били монголоиди. Има и огромен Тюркски хаганат в Азия (не и в Мала Азия) през 6-7 в. Но ясна пряка връзка между тях и днешните народи обявени за "тюркски" никой не е посочил. Не е много ясно и дали жителите на хаганата са наричали себе си "тюрк" или и това е по-късно въведение.

Тогава какъв е произходът на огромната част от населението на Турция? Чии потомци са турците?

Щом няма ясни данни населението на Анатолия да се е променило коренно - оказва се, че то е местно население, смесено с малобройни азиатски пришълци.

Тезата за тюркския квас сред по-многобройно друго население много повече приляга за Турция, отколкото за Аспарухова България.

КЪДЕ ИЗЧЕЗВАТ ВИЗАНТИЙЦИТЕ И ОТКЪДЕ СЕ ВЗИМАТ ТУРЦИТЕ

Простият отговор би трябвало да е: никъде и отникъде. Османската държава наследява Ромейската империя - с нейните държавни традиции, имперски претенции и нейното население.

Има ли ясни данни народите на Византия да са изчезнали през Средновековието?

Всъщност не. Кое е старото местно население:

ЖИТЕЛИТЕ НА АНАТОЛИЯ В ДРЕВНОСТТА

Те са народите, които населяват Анатолия от античността - отпреди нахлуването на гърците - и са родствени и близки с жителите на Балканите. Тези народи, които по-рано се управляват от Ромейската империя и имат за държавна религия православието, а по-късно - от Османската династия и имат за държавна религия исляма.

В Западна и Централна Анатолия това са народите, които в миналото са наричани хети, пеласги, фригийци, лидийци (меонци - пеонци). Всички те са траки - т.е. родственици на българи, на румънци, на сърби, на хървати, на албанци... В Източна Анатолия са други народи.

От същото население през 20 в. Младотурската партия създава "турски народ". От 1920 г. до днес в Мала Азия е на власт Младотурския режим - подобен на македонисткия режим - който поддържа тази идеология. Турция е държава на една политическа партия - Младотурската. Правителството в Турция не признава самоопределението на малцинствата и ги определя като турци.

Мала Азия - Анатолия - Уикипедия

Мала Азия е населявана или завладявана от колхи, хати, лувийци, хети, фриги, кимерийци, лидийци, перси, келти, гърци, пеласги, арменци, римляни, готи, кюрди, византийци, селджуки и османци.

До края на Османската империя в началото на 20 век, Мала Азия остава мултиетническа.

image

 Османлиите са смес от множество народи сред които българи, караманци, лази, гърци, арменци, араби и други. На изток са били арменци. А зад тях до Каспия алванци, на юг от тях - кюрди, още по нататък - сирийци.

Христо Красин, български писател, пише:

"Пантюркизъм" започват да налагат още селджушките турци при смесването им със заварените из Анадола карамани, лази, анадолски прабългари и други народи. Във времената до Осман І (13-14 в.) все още турска народност е нямало, но селджуците, дошли от Средна Азия, започват да насаждат мисленето, че всички от Анадола до Босфора са турци и държавата следва да се нарича Турция. Това е най-старата история, тоест, коренът на пантюркизма, който през следващите векове се налага по всички територии, които султанска Турция успява да завладее. И до днес в тази си част пантюркизмът не се е променил - всеки мюсюлманин е турчин!

Турската народност се формира около 17 век. От хрониките на Мехмед Нешри /средновековен турски автор/ и от Шахнаме /сага/ на караманите е известно, че турската общност от онези векове е сбор от карамани, лази, прабългари и селджудски турци.      

Иначе:
Произход на турците - Уикипедия
( http://bg.wikipedia.org/wiki/Генетиката_за_произхода_на_турците - бел. Н.Т.)

По оценки през 11 век населението на анатолийските провинции на Византия (в общи линии припокриващи се с територията на днешна Турция) възлиза на около 12 милиона.
Пак по разчети през 12 и 13 век в Анатолия се заселват приблизително 1 милион огузи.

Проучвания стигат в последно време до заключението, че съвременните турци не са основно с произход от Централна Азия, а предимно турцизирано местно население и потомци на преселници от Балканите и Близкия Изток.

Най-сериозните изследователи по темата Арнолд Тойнби и Стивън Рънсиман виждат корените на турците в отритнатата от Палеолозите и приела исляма като външна маскировка стара военно-поземлена византийска аристоркрация от Мала Азия.

Името "турци" се появява в българската книжнина чак през втората половина на 18 век. До тогава са използвани думите "агаряни" и "измаилтяни" - алегорично чада на библейската Агар, робиня на Авраам, и техния син Исмаил.

Население на Турция - етнически състав - Уикипедия

Единственото зарегистрирано, и при това изкуствено, заселване на огузки племена в Мала Азия (на които пантюркизма претендира да са наследници днешните турци), било предприето по време на султан Ахмед II (17 век).
Ататюрк наследява в Анатолия един "врящ котел от народности". По официални статистики на територията на Турция живеят приблизително 25 основни етнически групи.

ПРОИЗХОД

Данните на генетиката показват, че по-голямата част от това население /някъде около 60-70%/ не е от т.нар. тюркски произход. Антропологическите замервания също показват, че на 60% демографски „днешните турци” принадлежат към средиземноморския тип население, което не спада към т.нар. тюркски народи.
Етнографските изследвания също показват, че „съвременните турци” са нееднородна смес от най-различни по произход и история етнически групи.

КАК СЕМЕЙСТВАТА СЕЛДЖУК И ОСМАН УСПЯВАТ ДА ПРЕВЗЕМАТ ВИЗАНТИЯ

Причините за големите обществени промени обикновено са социални. Ромейската империя започва да заема феодалните порядки на Западна Европа и в края си е една феодализирана държава. Тя е почти единственото изключение в Източна Европа (другата става Русия, която също се заразява от западния феодализъм). Бремето върху населението става все по-тежко. Селджуките и Османците предлагат алтернатива - по-приемлив социален ред. В това е и причината за големите им победи.

РЕЛИГИЯТА

Особеното при Ромейската и Османската империя е осланянето на държавата върху една държавна религия, която обединява разнородното население. Тя обаче е твърде формална, външна и показна - или става такава с времето. Това до голяма степен обяснява смяната на религията на анатолийските жители.

Ето как започва това:

Д-р Асен Чилингиров: "Разделението на църквата е утвърдено (от православната партия) на Втория църковен събор през 381 година – седем века преди окончателното й разделение. През следващите десетилетия от православната църква са отлъчени и повечето от църквите в Мала Азия, обвинени за привърженици на монофизитската ерес, а много от техните членове в течение на VІІ век приемат исляма."

И за да е съвсем ясно:

"След продължителни гонения над обявените за "еретически" църкви в Мала Азия, голяма част от тях преминават в исляма. Други - като арменците - и до днес се считат от православието за еретици." - "Готи и гети", стр. 78


следва Част2...




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. krumbelosvet - Полезен труд
24.08.2016 04:34
Жалко, че генетичните изследвания се манипулират. И няма как иначе - твърде мощно средство са. Но едно генетично проучване, че монголската "кръв"" в Турция е 10%, а у нас - 1%,, добре съответства на наблюдаваното "с просто око". Естествено, в Турция и арабската лръв е доста повече, но и ние си имаме, и май Яворов е от тях..
Благодарност за автора. Поздрави.
цитирай
2. fascindoo - В част 3 ще покажа генетичните изследвания, т.е.,
24.08.2016 08:08
krumbelosvet написа:
Жалко, че генетичните изследвания се манипулират. И няма как иначе - твърде мощно средство са. Но едно генетично проучване, че монголската "кръв"" в Турция е 10%, а у нас - 1%,, добре съответства на наблюдаваното "с просто око". Естествено, в Турция и арабската лръв е доста повече, но и ние си имаме, и май Яворов е от тях..
Благодарност за автора. Поздрави.

т.н. генетични хаплогрупи на българите и турците.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6465150
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!