Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2016 23:19 - Совалки в Турция. Първо Местан, после Борисов
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 705 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 27.08.2016 23:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Или - хизметчи-пишлеметата* in action!

 

В Турция трогнати от Борисов, България – съюзник, партньор
Турската преса в очакване на срещата на премиера с Меркел

Всички централни турски вестници поместват на заглавните си страници статии във връзка с посещението на министър-председателя Бойко Борисов в Истанбул и срещите с турския му колега Бинали Йълдъръм и с президента Реджеп Тайип Ердоган.

В статиите се акцентира върху продължаването на двустранното сътрудничество между Турция и България в борбата срещу нелегалната миграция "въпреки проблемите по изпълнението на споразумението от март с ЕС за визовата либерализация".  

"Джумхуриет" пише в заглавие: "Поразителни думи от българския премиер: Всяка седмица ви изпращаме съболезнования". Вестникът изтъква, че опитът за преврат от 15 юли и терористичните нападения в Турция пораждат тревога у съседна България.

Вестник "Миллиет" специално подчертава, че срещата на Бинали Йълдъръм с Бойко Борисов е продължила 1 час и половина и цитира изявлението на турския премиер на пресконференцията след разговора, че "България не е само съсед, а е съюзник, партньор на Турция. С моя скъп приятел Бойко Борисов всяка седмица разговаряме по телефона и обсъждаме проблемите между нашите две страни и в региона".

Вестник "Хюрриет" извежда в заглавие, че двамата премиери са обсъждали сътрудничеството между Турция и България по мигрантската криза.

Изданието подчертава изказаното от Бинали Йълдъръм мнение, че изпълнението на споразумението зависи от ангажиментите, поети от европейските държави, и изразената от турската страна готовност за продължаване на сътрудничеството с България по мигрантската криза.

Вестник "Йени Шафак" акцентира, че Бойко Борисов ще разговаря по-късно днес за мигрантската криза с Ангела Меркел и че се очаква да предаде исканията на турската страна по този въпрос.

"Хабертюрк" посочва, че в контекста на мигрантската криза двамата премиери са разговаряли за съвместни действия между Турция и България за спиране на мигрантския поток. Вестникът цитира специално думите на Борисов, че основният въпрос сега е докога Турция ще успява да спира този поток.

по Мария Нестерова
27 авг 2016 12:20



Местан трябва да знае, че ще настъпи българска мина

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов излезе с остра позиция по повод "демонстративното посещение" на Лютви Местан при турския премиер Бинали Йълдъръм.

Според воеводата с тази си визита Местан се опитва да се превърне в траен посредник в отношенията на Турция и България.  

"Местан отиде да раболепничи пред османския режим в Анкара и да подчертава, че той е неговият проводник в България", категоричен е Каракачанов.

Според него неслучайно лидерът на ДОСТ се е срещнал с премиера на Турция Йълдъръм, както и с лидера на националистическата партия Бахчели.

"Това ясно показва насочеността на новата партия на Местан – ислямизъм, османизъм и турски национализъм. Неслучайно заедно с Местан е скандалният ислямист Шабанали Ахмед", твърди Каракачанов.

Той напомни, че Местан години наред е определял себе си като либерал, а по-късно се жалвал, че е настъпил "руска мина".

"Всички като Местан трябва да знаят, че ще настъпят българска мина, ако продължават с откровеното прокарване на чужди интереси. Местан е на прага на маргинализацията и явно разчита на подкрепа от страна на изселнически организации в Турция. Затова и Патриотичният фронт настоява да не се разкриват никакви избирателни секции в Турция за предстоящите избори", допълна лидерът на ВМРО.

Красимир Каракачанов, който е и кандидат за президент, отново призова политическите формации у нас да се разграничат от партии като ДПС, ДОСТ и НПСД, като не предприемат взаимодействия с тях за президентските избори.


Прочети още на: http://www.dnes.bg/politika/2016/08/26/karakachanov-kym-mestan-shte-nastypish-bylgarska-mina.313688


моя бел.: *hizmetзi pishleme = момче-слуга за всичко




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. nadzambunata - Неизяснени са една огромна камара въпроси
28.08.2016 00:23
Факт обаче е, че през последните дни всички много яко заспоменаваха Борисов и България. Доскоро ни брояха за несъществуващи. И щом немците се заобаждаха за Борисов... Всички "държави" в този театър са просто политически концепций с неинтересно съдържание. Географското положение на България "се обади" с важността си. Чучелата "едикакъв си -фоб или -фил" от всякакъв вид просто изгубиха шансове. В контекста на целото театро чехълчето автоматически заплака за обща европейска армия. Е закво му е на него това, като ей я къде е чехлия - могат спокойно да си правят вишеграЦка компания в плътна близост и изолация от западняците и Балканците. Ограждат се, нареждат се по общата им граница и край! Неееее, тук нещата са явно, за да се разпръснат едни "воиници", които в един момент могат да станат и окупанти! Ама каква европейска армия, тия от години едно свястно нещо не успяват да организират...
Не съм фен на Борисов, но не търсете от него поведение, което на вас ви се струва стойностно и логично при положение, че той действа в обстановка, в която нищо не е читаво. Опитаите вие да се разправяте в свят, устроен на принципа на монетаризма! А България е изолирана от този свят и то не заради Борисов.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6475126
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!