Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2016 21:52 - Георги Чапкънов! Кой го подтикна към това сатанинско дело - статуята на Света София?
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 4106 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 23.09.2016 09:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Статуя Света София или Статуя на Смъртта на мястото на бившия пиедестал на Ленин в Столицата ни?

  image Света София


Създаването на  статуята на Света София или така наречения  милениум, който е символ, покровител и патрон на град София е най-любопитното и интересно нещо създавано в последните години в столицата. Разхождайки се из центъра на  град София, близо до ЦУМ  няма начин да  не видиш величествено издигащата се статуя на Света София символ на столицата ни. Тя е заобиколена от Президентството, ЦУМ и Министерски съвет. Тук сякаш са си направили среща античното и съвремеността. Света София мъдро покровителствува  действията на управляващи, бизнесмени и всички гости на нашата столица. Разположена е на кръстовището на булевардите Мария Луиза и Дондуков.
Великолепната скулптора е сътворена от Георги Чапкънов и представлявя  млада жена, която държи лавров венец в едната си ръка, а на другата е кацнала птица. Лицето й е обърнато на изток към площад Батемберг, където се намират сградите на Шератон хотел Балкан, Министерски съвет и Народното събрание. В близост до статуята се намират също и Централните софийски хали, католическата катедрала Св.Йосиф, а от другата страна е църквата Св.Неделя. В подлеза под статуята е метростанция Сердика и църквата Св.Петка.
Статуята  е  символ на величие, мир, красота и  пазител на столицата и държавата от каквото и да е зло. Това олицетворява статуята издигната в София.

Статуята е висока 8 метра и 8 сантиметра.
Сглобена е от 160 части, тежи около 5 тона и е поставена на 12-метров пиедестал


image 
Чапкънов твори...


"Преди 10 години, влизайки в новото хилядолетие, искахме да го посрещнем с нещо ново, нещо невиждано, което рядко се прави. 2000-а година беше добър повод да поставим тази статуя - символ на древната ни столица", спомня си известният скулптор Георги Чапкънов.

На днешния ден неговата бронзова творба "Св. София" се извиси над града точно на мястото, на което беше паметникът на Ленин - демонтиран след демократичните промени.

Работата по статуята на богинята на мъдростта продължи 9 месеца - "колкото едно раждане", разказва Чапкънов. Но битката за нея започнала 2 години преди това - превърнала се в истинска епопея. "Както всички намерения в България и това имаше много врагове и натрупа много негативи. Без да са я видели, мнозина започнаха да я охулват - била езическа, с нищо хубаво не представяла България... Кой ли не се обади, включително Светият синод. Аз не отговарях на никого, работех си в ателието и накрая статуята стана факт. И тъй като противниците си бяха изстреляли патроните предварително, вече нямаше какво да кажат", коментира авторът.

Според наблюденията на Чапкънов софиянци и гостите на столицата вече я приемат като неотменна част от панорамата на града. "Всички вече я приемат благосклонно. Статуята на "Св. София" безапелационно се превърна в символ на града и това ме прави доволен и щастлив", казва маестрото.

Позлатата със специален спрей придава допълнителна достолепност на фигурата на св. София, висока 8 метра и 8 см, тежка около 5 тона. Извисява се над града на 12-метров мраморен пиедестал. (Архитект на паметника е Станислав Константинов). Само Георги Чапкънов си знае какъв труд му е струвало да се сглобят успешно 160-те части на фигурата на светицата.

Още:

- Висока е 8 метраи 8 сантиметра - Сглобена е от 160 части - Тежи около 5 тона - На 12-метров пиедестал измести Ленин "Преди 10 години, влизайки в новото хилядолетие, искахме да го посрещнем с нещо ново, нещо невиждано, което рядко се прави. 2000-а година беше добър повод да поставим тази статуя - символ на древната ни столица", спомня си известният скулптор Георги Чапкънов. На днешния ден неговата бронзова творба "Св. София" се извиси над града точно на мястото, на което беше паметникът на Ленин - демонтиран след демократичните промени. Работата по статуята на богинята на мъдростта продължи 9 месеца - "колкото едно раждане", разказва Чапкънов. Но битката за нея започнала 2 години преди това - превърнала се в истинска епопея. "Както всички намерения в България и това имаше много врагове и натрупа много негативи. Без да са я видели, мнозина започнаха да я охулват - била езическа, с нищо хубаво не представяла България... Кой ли не се обади, включително Светият синод. Аз не отговарях на никого, работех си в ателието и накрая статуята стана факт. И тъй като противниците си бяха изстреляли патроните предварително, вече нямаше какво да кажат", коментира авторът. Според наблюденията на Чапкънов софиянци и гостите на столицата вече я приемат като неотменна част от панорамата на града. "Всички вече я приемат благосклонно. Статуята на "Св. София" безапелационно се превърна в символ на града и това ме прави доволен и щастлив", казва маестрото. Статуята от мед и бронз с позлата е достатъчно нависоко, за да избегне набезите на крадците, радва се авторът й проф. Георги Чапкънов. СНИМКИ: ГЕРГАНА ВУТОВА И АРХИВ Позлатата със специален спрей придава допълнителна достолепност на фигурата на св. София, висока 8 м и8 см, тежка около 5 тона. Извисява се над града на 12-метров мраморен пиедестал. (Архитект на паметника е Станислав Константинов).Само Георги Чапкънов си знае какъв труд му е струвало да се сглобят успешно 160-те части на фигурата на светицата.

image Маестрото с прототипа, който 2 години е бил обект на всякакви нападки.

Копирано от https://www.24chasa.bg/Article/723027
© www.24chasa.bg

или от

................http://www.budnaera.com/201603f/1603000927.html

image

Любомир Чолаков , Фейсбук

Във връзка със статуята на Смъртта в центъра на столицата на България мнозина все още не могат да осъзнаят следното:

– черните дрехи са траурно облекло;

– в дясната си ръка статуята държи погребален венец;

– в лявата си ръка статуята държи монети, с които по традиция се затварят очите на мъртвите;

– върху ръката на статуята е кацнала кукумявка – птицата на смъртта в българската народна традиция;

– върху лицето си статуята носи златна погребална маска – според древната тракийска традиция.


Интересно, каква ли, както е модно да се казва, "енергия" излъчва този погребален символ в символичния център на България?


Четете още на: http://www.budnaera.com/201603f/1603000927.html#ixzz4KnjHoURn
Научете за преследването на Фалун Гонг от Китайската комунистическа партия


А, че
най-старата по-голяма църква на същото място, чийто под с римски мозайки е запазен до днес, е базилика от средата на IV век.
А, че
през 343 г. тя става седалище на известния Сердикийски събор.
А, че
до VI век в сградата са направени множество промени и основни престроявания.
А, че
в средата на 2 век църквата е така пострадала от нашествията на хуни и готи, и че император Юстиниан Велики заповядва тя да се изгради отново като голяма базилика, посветена също на Божията премъдрост.

А, че
се смята, че оттогава вече над 1400 години тя неотменно носи това име.

Тури му пепел!




Гласувай:
3


Вълнообразно


1. fascindoo - А, че
23.09.2016 08:12
през втората половина на 1-ви век и първите десетилетия на 2-ри век в Рим е живяла благочестива жена и християнка на име София, което значи "премъдрост" и е водела благоразумен християнски живот, изпълнен с мир, чистота, кротост, покорност на Божията воля,
също тури му пепел !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6499630
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!