Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2016 15:04 - Сорос инвестира 500 млн. $ в подкрепа на бежанците! А какво прави Боко?
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 551 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Парите щели...:

Парите ще бъдат инвестирани в стартъпи и инициативи със социално влияние

по Велко Каменов

20 септември 2016 | 12:15

imageМилиардерът Джордж Сорос. Снимка: Jason Alden/Bloomberg

 

Милиардерът Джордж Сорос, собственик на инвестиционната компания Soros Fund Management, която се оценява на $25 млрд. каза, че ще инвестира до $500 млн., за да помогне на бежанците и мигрантите в световен мащаб, предаде Bloomberg.

“Ще инвестираме в стартъпи, ще основем компании и инициативи със социално влияние, както и бизнеси, започнати от самите мигранти и бежанци”, каза Сорос днес, 20 септември. Той допълни, че целта на тези инвестиции е да са успешни.

Инвестициите ще са собственост на огранизацията с нестопанска цел на Джордж Сорос, а печалбите от тях ще бъдат използвани за финансиране на програми във Фондациите „Отворено общество“, включително програми за подкрепа на мигрантите и бежанците.

За целта Сорос ще работи с организации като Върховния комисариат на ООН за бежанците. Именно по данни на Комисариата в световен мащаб 65,3 млн. души са били принудително накарани да напуснат местата, където живеят. От тях 21,3 млн. са бежанци.

Сорос е президент и основател на Фондациите „Отворено общество“ - мрежа от фондации, които работят в подкрепа на проблеми като образованието, човешките права, миграцията и здравеопазването, с 40 офиса по света.

И Боко готов?!?

Пилотно: Три общини ще интегрират бежанци у нас
Властите не казват кои са, за да няма напрежение

Пилотно: Три общини ще интегрират бежанци у нас  

Две-три общини пилотно ще се опитат да интегрират бежанци, като сключат договори за издръжка с тях и получат финансиране за целта, съобщи изпълнителният директор на сдружението на общините Гинка Чавдарова. Тя не пожела да уточни кои са тези населени места. От агенцията за бежанците също заявиха, че не знаят кои са. Чавдарова обаче предупреди да се внимава в пограничните райони, за да се избегне ксенофобия от страна на населението.

Правителството ще парира евентуално недоволство срещу построяването на нови бежански центрове с решението те да бъдат извън населените места. Става въпроc за построяване на затворени лагери за провинили се кандидат-бежанци или такива, които чакат експулсиране.

"Кризисните центрове ще са временни и ще се постараем да са извън населени места, от затворен тип", съобщи вчера зам.-министърът на вътрешните работи Филип Гунев на кръгла маса за бежанците.

В петък Патриотичният фронт организира митинг в столичния кв. "Овча купел" с настояване кандидатите за бежански статут да бъдат изведени извън градовете и настанени в затворени центрове.

Сега има само един център от затворен тип, който беше пуснат миналата седмица в Бусманци. Там вече са настанени 7 души, които участваха в сбиване в Харманли. Предвижда се част от бежанския център в Харманли също да стане от затворен тип. Със сигурност при сегашния брой на нелегалните мигранти МВР ще трябва да построи цял нов закрит център. Той обаче няма да реши въпроса с пренаселеността, пише "Сега".

Социалният министър Зорница Русинова призна, че липсва адекватна социална услуга за децата, като отчете, че през юли е работено по 144 случая с деца от чужд произход. Председателят на синдиката на учителите към КНСБ Янка Такева заяви, че образователната система не е готова да работи с децата мигранти.

"Това, което създава проблеми на местно ниво, е профилът на мигрантите. Те вече не са семейства, а над 70% са млади мъже, предимно от Афганистан", обясни Филип Гунев. Те са настанени в общежитието във "Военна рампа" и вероятно няма да получат бежански статут.

София обаче не знае какво да прави с увеличаващия се брой афганистанци, тъй като не могат да бъдат върнати в Афганистан. За целта е нужно споразумение реадмисия с Кабул. До този момент такъв проблем нямаше, тъй като повечето афганистанци напускаха страната нелегално.

Същия проблем има и западната ни съседка.

"Сърбия няма да се превръща в паркинг за бежанци", каза премиерът й Александър Вучич в интервю за сръбската държавна телевизия РТС. Той съобщи, че в страната се намират 6500 мигранти, от които 81% са от Афганистан. "Тези младежи са много агресивни, създават проблеми, по-специално в Белград. Имаме регистрирани кражби и това става все по-често", каза Вучич.

По публикацията на: Анисия Иванова

 


 image
Боко е готов!




Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6487424
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!