Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2016 17:21 - Новото рускотурско неоосманско партньорство
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 631 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 10.10.2016 17:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Путин на крака при Ердоган, ще има ли ново партньорство?
Курсът на Анкара се промени на 180 градуса

Днес руският президент Владимир Путин ще направи посещение в Турция, което се очаква да направи Анкара отново ключов партньор на Москва в Близкия изток. Основно събитие вероятно ще бъде предвиденото подписване на спогодба за изграждане на газопровод "Турски поток" - не по-малко значение обаче има геополитическият дневен ред, пише "Комерсант".

В контекста на предприетото от сирийската армия с участието на руска авиация настъпление срещу Алепо Москва държи да си гарантира подкрепата на Анкара, която си остава член на западната коалиция, но избягва да критикува Русия.

"Съответно при нарастващия натиск върху Москва от страна на Запада евентуални договорки с президента Ердоган може да отворят за руското ръководство възможности за дипломатическа контраигра със Запада", посочва вестникът.

Освен това ръководството на Русия се стреми да убеди Анкара да затвори каналите, по които получава помощ блокираната в източните квартали на Алепо въоръжена опозиция, разчитала досега именно на турската подкрепа, добавя "Комерсант", цитиран от BBC.

Курсът на Ердоган се променя на 180 градуса, което поражда въпроси - най-вече дали Турция е надеждна ако не като съюзник, то поне като партньор на Русия, пише в редакционен коментар "Независимая газета".

Западните експерти не виждат траен и надежден партньор на Москва в лицето на Анкара, независимо че както се твърди, между Путин и Ердоган има много прилики. И двамата се смятат за бащи на нацията, и двамата имат скептично отношение към Запада, недолюбват опозицията и недържавните медии. С една дума, между Москва и Анкара може да има само тактическо партньорство особено защото Русия не може да предложи на Турция повече, отколкото западните страни, се казва в материала.

Руско-турският конфликт открои една ясна тенденция от последните години: враговете на Русия се множат, а истинските приятели не стават повече. Днешните партньори и съюзници на Русия най-често са съюзници по интереси. Защото Русия не успява да формира някаква общност от страни, обединени с нея от общи ценности, принципи и стремежи, констатира "Независимая газета".

По Мария Нестерова

10 окт 2016 (


Нещо ново ли?

Още през 1861 г. в Букурещ, Г.С. Раковски пише в "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", следното:

"Рускотоправителство, кое досега лъстеше нашите добродушни българи със сякакви лукави и лъжовни обещания, днес вече открива булото си и явно показва убийствената и злобната си политика към тях. То е наумило и труди се с всичките лукави и безчестни средства да разори и опустоши милото ни Отечество България и да уникакви нашата народност, самото нам скъпоценно и свято наследие!

Руското правителство с предателски начин е успяло да издействува ферман от Портата, в който му се допуща да преселва българите в своите омразни пустини. От него подкупени безчувствени някои си българе скитат се по бедна България и мамят простодушнаго народа да се пресели в Русия, като му правят много лъжовни и мечтани обещания!

Във видинската бедна област тия народоубийци са успели да придумат и измамят много челяди и във Видин се е отворила явна канцелария, де ходят тия окаяни Българе да се записват за преселение в Русия, като им дават и нещо си пари да ги заловят по-добре и като ги заплашват лъжовно чрез подкупниците си и от страна уж на турското правителство, че ако не се преселят в Русия, щат ги пресели после насила в Азия. Лъжа лукава!

Само да измамят простаго народа да се пресели

Длъжност свята към милото ни Отечество налага ни да открием простодушному народу какво нещо е тая Русия и нейното мъчителско монголско правителство, и какви вечни мъки ги чакат, ако са тия излъжат и идат да влязат в нейните железни нокти. Но преди да дойдем на този предмет, нужда е да покажем вкратце нашим братям какви неприятелски сношения е имала още от стари времена с наши праотци и как тя сякога старала да ги завладей, какви же злини им нанесла досега за награда и що са тия кръстили и първите начала образования й дали.

Послушайте, братя Българе, а особено вие от Видинска област!

Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част.

Българите са ги най-напред покръстили, дали са им писменост, Свещеното писание и първото образование.

Това е познато беки от целия свят и техните учени го признават. Но какво благодарение са отдали тия на българите за това благодеяние! Ето: Разорили и завладели Волжското им пространство и порусили досущ тамошните българи, като им наложили насила езика си.

До времето Великаго Симеона, Царя Български, южните страни на Русия, които днес назовават Малорусия, са били населени от българи, съставяли са част от Българското обширно царство, но и тия са паднали в руските мъчителски ръце и днес са досущ порусени. Освен историята, коя свидетелствува, техният език, песни и обичаи са още живи доказателства за това. Те още не приемат да се назовават и руси!

Руското царство от времето на княза им Светослава (969-976) е почнало да се усилва и да напада явно на българите. Той, Светослав, като го бяха наели със заплата Българете да дойде да им помогне против византийците и против царя им Петра, Симеонова сина, защото той, руският княз Светослав, щом влезе в България, почна да плени и да граби и поиска му се даже да я завладей, щото ония, които го бяха призовали на помощ, обърнаха се против него, изгониха го от България с помощта на Византийците и най-после Българите в Южна Русия, на Днепра река, избиха му всичкото войнство и него самого.

От время же того Светослава до время Великаго Петра Българите никакви приятелски сношения не са имали с Русите. Великий Петър Първи е почнал да мисли как да разпространи влиянието си в България и той е начнал да интригува против Влахо-Богданските князе, кои бяха до него време Българи, а именно против Кантимира, Молдавского княза. Той, злочестивий княз, измамен от руската злоба и лъжлива политика, биде принуден да остави Молдавското княжество и да побегне в Русия, отдето намалко остана да го предадат неприятелите му на турците!

От тях времена, като почна да слабей Турция, Русите започнаха често да минуват Дунава и да разоряват бедното ни Отечество.

Колкото пъти руските войски са минували Дунава, най-големи опустошения и разорения е претърпяло нашето бедно Отечество. От една страна, необузданото тогавашно нередовно турско войнство е пленило, клало, грабило и робило Българите, а от друга страна, руските войски, още по-свирепи и по-немилостиви от Турците, опустошавали са лозя, ниви, грабили овце, говеда и горили Българските градове и села! А кога са се връщали, или победоносци, или победени, карали и отвличали са насила по няколко хиляди български домородства и заселвали са ги в обширните си пустини! От тях времена се нахождат чак в Харковската губерния множество заробени Българи, които още не са си изгубили съвсем езика; тия са днес крепостни роби, които ги продават притежателите им (спахии) един другиму си като овци и говеда!

(...)

Всякога проклета Русия, когато е имала бой с Турция, лъгала е бедните простодушни българи, че уж тях иде да освободи! Но нейната цел всякога е била да им разори милото Отечество и да ги преселва малко по малко в земите си. Нейната злобна политика се познава твърде отдавна и от това, щото тя ни в един си договор с Турция нищо добро не е споменала за Българи, ако и да е имала най-добри удобства за това. Тя всякога е само своята политика гледала, а собствено за завладетелните си планове е имала грижи, как по-добре да ги приложи в действие.

На това тя, освен лукавщини, безбожно е употребявала за оръдие и православната вяра и ползвала се от по-набожните и простодушните Българи, които в тях времена са гледали на нея като на един спасител! Тя най-много е противодействувала, в последните дни, и на нашия свещен за духовенството въпрос и употребила е всички лукави средства да унищожи това народно искане, та да останат Българите пак под гръцко-фенерското духовно робство; защото тя знай, че ако българите добият независимото си свещенство, то не ще й веке допусти да мами и разорява българский беден народ, както е досега струвала и днес струва."
Гласувай:
1
1


Вълнообразно


1. planinitenabulgaria - И аз ще пиша постинг на тази тема,
10.10.2016 18:04
катохщее наблегна на характерните черти на турчина и руснака и на политическите им доктрини. Още през 1919/1923 г. когато се води гръцко-турската война между тях се водят преговори, прекъснати, чието продължение следва сега. Тогава Ленин иска да ги прави съветска република.
цитирай
2. fascindoo - Путин на крака при Ердоган бе глупак,
10.10.2016 20:42
гласувал с -1!
Или си тъп русофил?

цитирай
3. fascindoo - А и още - признато дори и от Сталин!
10.10.2016 21:58
planinitenabulgaria написа:
катохщее наблегна на характерните черти на турчина и руснака и на политическите им доктрини. Още през 1919/1923 г. когато се води гръцко-турската война между тях се водят преговори, прекъснати, чието продължение следва сега. Тогава Ленин иска да ги прави съветска република.

Алтън Булга (Kalm Altn Bulga) - селска местност в Кетченоровския регион на Калмикия, като част селската община Сарпинская.
Селото се намира в западната част на Каспийската низина , на 13 км. югоизточно от село Сарпа.

Те това е и част от днешното рускотурско неоосманско партньорство
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 4460129
Постинги: 4603
Коментари: 2879
Гласове: 2067
Календар
«  Юни, 2018  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!