Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2016 10:19 - Ужасът Алепо и играта САЩ-Русия в Сирия
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 831 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image Алепо – епицентърът на петгодишната сирийска криза, сн. © Reuters

imageЦентрална улица в Алепо, сн. © RIA novosti

Алепо

Град в Сирия

Алепо, наричан още Халеб аш-Шахба; също Халеп, Алеп и, на арабски: حَلَبُ Халеб, е град в Северна Сирия, център на едноименната административна област

Надморска височина: 379 m

Площ: 190 kmІ (от Уикипедията)

Иначе,

Путин разкри сензационно: Американците ни предложиха да въведем в Алепо руски войски

"Нашите военни са мъжествени и решителни и ми казаха, че са готови веднага да го направят, но САЩ не посмяха да изведат техни подразделения заедно с нас"

Руският президент Владимир Путин разказа в интервю за френската телевизия TF1, че Москва получила предложение от САЩ да разположи руски военни на път в Алепо, за да се осигури безопасност за хуманитарните конвои. Интервюто е публикувано на сайта на Кремъл.Путин обяснява, че в Алепо има само един път, по който могат да преминават хуманитарни конвои: от едната му страна са терористите, а от другата са правителствените войски на Асад. „Ние казваме: хайде да изведем бунтовниците от едната страна и сирийската армия, да освободим пътя, да дадем безопасен проход по този път на хуманитарните конвои” – пояснява Путин.

Предложението е фиксирано в документи, обаче няма прогрес.

"Постъпи обаче друго екзотично предложение. Сега ще ви удивя и вас, и вашите зрители. Предложиха ни нашите Въоръжени сили, военнослужещи от Руската армия, да застанат на този път и да осигурят безопасността. Нашите военни са мъжествени и решителни, дойдоха при мен и казаха: да, добре, ние сме готови",

казал президентът.

В отговор Путин предложил това намерение да бъде изпълнено заедно с американските военни.

"Ние предложихме, но те (САЩ) веднага отказаха, не искат да се надигнат да изведат бойните подразделения на тези групировки на опозицията и на терористите",

пояснил Путин.

Според него си струва страните да повишат равнището на доверие една към друга и да разберат, че само работейки заедно могат да решават проблемите.

Владимир Путин отхвърли и обвиненията за извършени военни престъпления в северния сирийски град Алепо. Дълбоко съм убеден, че западните ни партньори, на първо място, естествено, САЩ, са тези, които са отговорни за ситуацията в региона изобщо и в Сирия в частност, изтъква руският президент в интервю за френската телевизия Те Еф 1.

Путин обясни въздушните удари в Алепо с това, че те са насочени против Фронта "Ан Нусра", който е включен в списъка на ООН на терористичните организации. Не можем да позволим на терористите да използват цивилни като живи щитове. Не можем и да им позволим да шантажират целия свят, като вземат заложници, заяви руският президент.

За сирийската криза не съществува друго решение освен засилването на държавните институции в Сирия и подпомагането им в борбата с тероризма, категоричен е Владимир Путин.

 

По: БЛИЦ

Публикувано: 13 окт. 2016

Иначе,

Още на 14 септ. американският държавен секретар Джон Кери предупреди Москва, че Америка ще прекратят сирийските преговори, ако тя не спре бомбардировките над Алепо. Кери посочи, че Белият дом държи Москва за отговорна за употребата на запалителни и противобункерни бомби. В отговор зам. постоянният представител на Русия в ООН Евгений Загайнов коментира:

"Стана нещо като неуместна традиция повечето въздушни удари по цивилни обекти в Сирия да бъдат приписвани на Дамаск или на Москва, без да се прави проверка."

Все пак руското министерство на отбраната заяви, че страната ще изпрати дипломати в Женева, за да обсъдят с американските си колеги как може да се нормализира ситуацията в Алепо.

"По нареждане на президента ние сме готови да продължим съвместната работа с партньорите от САЩ във връзка със сирийския въпрос",

се казва в изявление на министерството.

И

Алепо – някогашният най-голям град в Сирия е в агония!

В момента около 250 000 души са хванати в капан в контролираните от бунтовниците части на града с изчерпващи се запаси от вода и храна и едва 35 лекари. Те са под обсада от подкрепяните от Русия сирийски правителствени сили, които подеха кампания по завземането на областта. Сегашните бомбардировки са сред най-тежките от началото на конфликта. Над 170 души са убити в източните райони след колапса на примирието, като сред жертвите са поне 96 деца. Същевременно само през юли в контролираните от правителството части са загинали 49 деца в резултат на обстрела на бунтовниците. Световната здравна организация призова за "незабавното създаване на хуманитарни пътища" в Алепо, тъй като консумативите в болниците са изчерпани, а задръстените с отломки улици пречат на линейките да стигнат до пострадалите.

Има подозрения, за които четох в анализ в ирански сайт, че в локацията на атакуваната от САЩ-коалицията на 17 септември сирийска част в Деир аз Зор е имало руски военни съветници, които са загинали при атаката. Може би това е причината руската страна така екстрено да информира американската за прекратяване на "приятелския" огън.

Два дни по-късно от руската ескадра в Средиземно море били изстреляни три крилати ракети "Калибър", с които бил унищожен необявен официално команден център на САЩ-коалицията на север от Алепо. Убити са били около 30 агенти от разузнаването на САЩ, Израел, Англия, Франция и Турция.

Руснаците и сирийците знаели за центъра и следили контактите му с бунтовниците, но не го закачали до атаката над сирийската позиция.

 



Тагове:   САЩ,   Русия,   Сирия,   Алепо,


Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6497150
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!