Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2017 14:21 - Още потвърждения за българския корен на Путин
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 3683 Коментари: 3 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


Източник: От Блога на академик Йордан Стоилов Иванов

16:47 / 04.04.2015

 

image

© http://i.id24.bg//i/550214.jpg

 


Доц. Д-р Добринка Райнова потвърди казаното от Акад. Йордан Стоилов Иванов за рода на Владимир Путин, който е потомък на Търновски боляри от Bторото българско царство.
Прародител на Путин, спасен като момче от кланетата в Чипровци се заселва в в града на Петър Велики и там създава поколение.
За това пръв обяви преди 5 години академик Йордан Стоилов Иванов, а доц. Райнова потвърди тази негова версия като изрично подчерта, че не е стигнала сама до тези си твърдения.
От журналистката Анна Зографова тя научава, че в "История на България", написана от Константин Иречек пише за фамилията на търновските боляри Путини, спасили се в Чипровци ПРИ ПАДАНЕТО НА ТЪРНОВСКОТО ЦАРСТВО ПОД ТУРСКА ВЛАСТ ПРЕЗ 1396 Г.
От Зографова доц. Райнова научава за древно градско търновско предание в което е било упоменато, че по време на Чипровското въстание / 1688 г. / едно момче от болярския търновски род Путини, *избягали още по време на падането на Шишмановото търновско царство от турците е успяло с други бягащи българи да достигне до заветна спасителна руска метрополия. Същото това момче се заселва в Санкт Петербург, а неговото поколение всъщност дава начало на рода Путини в Русия, в която единствен род с такова име е бил именно Санкт петербургският.
Става така щото част от търновските боляри през 1396 г бягат в Чипровци. Там те се заселват и години по-късно техни потомци оцеляват и от зловещото Чипровско клане, в което са избити голяма част от същите тези търновски знатни родове и техните потомци, участници в Чипровското въстание.
Според изследователя от Башкортостан - Академик Ахмед Рахимов, член и на Международната Академия по българознание, иновации и култура *МАБИК, българско потекло освен руският президент Владимир Путин е имал и ексруският президент Борис Елцин.
Известно е и, че множество от руските знатни родове всъщност са били потомци и на Волжските българи - още повече, че пленените от Иван Грозни Казански аристократи всъщност създават аристокрацията на Царска Русия.
Наблюдаващите протокола на руския президент Владимир Путин помнят много добре, че преди години той даде благослов за разкропки на свещенния протобългарски град Аркаим, посети град Казан - столицата на Татаристан на Тодоровден, уважи и ритуалите и празниците с кушиите с коне както и борбите и състезанията, в които дори се бори с една българка.
Известно и, че и бащата и на руския премиер Медведев също е бил от Татарстан и е с български корени.
Отново според доц. Райнова от идеологически съображения както и по твърдения на академик Рахимов наименуванието "българи" изчезва от всички официални документи, за да бъде заменено с "татари".
Това всъщност не означава отделен етнос, а има етнографско значение - просто определя хората, живеещи на дадена територия". Тя допълва и, че руският поет, публицист и революционер Николай Огарьов пише, че "цялото руско дворянство, което не е с аристократичен произход, има татарски произход. Просто ни се е наложило да се прекръстим в дворянска Русия, така, че простият ни произход да остане незабелязан". Доц. Райнова отбелязва в интервюто си пред г-жа Добринка Корчева - Зам. Гл. Редактор на столичния в. "Шоу", че в соето невероятно изследване за "Волжка България и нейната съдба, 400 руски дворянски фамилии според акад. Ахмед Рахимов - и то от най-известните руски родове, водят корена си от волжските българи. Между тях откриваме най старата фамилия Рюриковичи, княжеските фамилии Акчурини, Еникееви, Романови, Бакиш-ви. От тях, от тези фамили всъщност са произлезли 12 царе или князе, 86 са били министри, 141 - губернатори, 161 - признати учени. Общо - поне 2083 дворянски семейства!
От български произход бил и княз Ахад Моска - основателят на град Москва.
Според още една друга изследователка от български произход - Академик Ярулина, дворянската фамилия Путини дори имала свой герб и символи.
Но нека да се върнем отново към интервюто на доц. Райнова пред г-жа Добринка Корчева, изследователката Райнова дори споменава още и, че "Михаил Романов, който се счита за родоначалник на династията, извела Русия сред световните сили, има връзка с българска фамилия като избрал за жена дъщерята на мурзата /волжката титла, еквивалент на княз/ Мустафа Мария Хлопова, но го заставили да се разведе.
Въпреки това отново избрал българка - Евдокия Стрешньова. Майката на Петър Велики - Наталия Наришкина била внучка на волжския българин мурза Абатур или Нариш, който през 1423 г. приел християнството. Съпругата на легендарния руски владетел-реформатор пък е от рода Лопухини бил същп от наследниците на българския княз Редеди.
Родът на великия руски писател Лев Николаевич Толстой също произлиза от българския княз Идриса или Индриса /на българо-татарски "разбиращ", "схватлив"/. Правнукът на Индриса - Андрей Харитонович, получава прозвището си "толстой" - или "дебел", от великия княз Василий Тъмни, наричан така, защото бил ослепен от враговете. Без да вижда, Василий Тъмни прегърнал госта си Андрей, който му се видял доста пълен, и го кръстил: "Оттук нататък ще си Толстой!" Запитан от руски журналисти за произхода си, Владимир Путин отговоря: "Няма чисти руснаци. Не случайно има такава поговорка: "Изтрий добре руснака и отдолу ще се покаже татарин".


*Бел. Ред - Д. Корчева*

Точно преди 427 г. българи, предвождани от Георги Пеячевич напускат Чипровци и се присъединяват към австрийската армия като участват в превземането на крепостта Оршова и областта Банат. Тогава още част от тях се заселват в Банат, а след битката при Белград въстанието избухва в цяла Северозападна България. Настъпващите 6 австрийски полка не успяват да координират българските части, а грандиозната битка се състояла през октомври с.г. в местността Жеравица, близо до Кутловица, където българите са били разбити от османски войски и маджарските им съюзници, предвождани от граф Емерих Текели. Сраженията продължават , но въстанието е потушено и тогава Чипровци пада на 18 октомври 1688 г. след героична отбрана и напълно разрушено заедно с околните села Копиловци, Железна и Клисура. Почти цялото население е избито или отвлечено в робство, а в следващите месеци при съпротивата се образуват на наша територия първите нашр хайдушки чети. Въстанието е потушено и това предизвиква преселение на оцелелите от района о от цяла Северозападна България на запад и на север като част от бежанците се заселват в района на Видин и Лом, в Пиротско, в Софийско и Берковско, адруга голяма група бежанци от Чипровци поема на север и югоизток. Заселват се и в Средногорието - Стрелча, Войнягово, Михилци, Черноземен . Според местни предания католическата църква откупва от турците неголяма група жени и деца, която заселва в село Секирово, *днешния град Раковски. Най-голямата компактна група бежанци се отправя към Влашко, където се разпръска и частично претопява сред местното население. Днес българско малцинство от Чипровци има в областта Банат. Чипровското въстание слага край на статута на Северозападна България като буферна зона между Османската империя и хабсбургските територии. Пресечено е и католическото влияние. Ликвидирани са привилегиите на българската аристокрация и властта, която тя упражнява в района. Значението на Чипровци като културно и икономическо средище силно намалява.

Записа Анна Зографова



Тагове:   България,   Русия,   путин,   КГБ,


Гласувай:
5


Вълнообразно


1. fascindoo - О-о-о Путин,
06.02.2017 14:23
путине, пътнико блед!!!
цитирай
2. petkodox - Майката на Путин се казва Шломова - ...
07.02.2017 01:11
Майката на Путин се казва Шломова - следователно е евреин.
цитирай
3. bojil - Щом е така, той трябва да махне фа...
07.02.2017 01:58
Щом е така,той трябва да махне фалшивото име "Русия" и да й сложи истинското име "Североизточна България",а днешната ни територия да нарече "Югозападна България",след което да обедини двете части на страната ни и да зацарува в София като поредния Български цар.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6472471
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!