Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2017 10:03 - Борисов плаче за медийно фелацио
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 962 Коментари: 2 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Катерина Илиева |06.02.2017

image

Бойко Борисов е любимец на медиите, когато е на власт

 

След като се оплака от опонентите си, доскорошният премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов пропищя и от медиите. Не оценяват по достойнство направеното от ГЕРБ, изригна той пред пловдивските активисти на партията през почивните дни.

И като занарежда: Не го отразявали, насреща нямало никаква благодарност, ГЕРБ паднала под ембарго на традиционните медии, само търсят зулуми, а в Австрия като си пуснеш сутрин телевизора - тиролски песни. И за да докаже гигантската неблагодарност на родните журналисти към управлението Му, той приведе безспорен пример за развитието ни: "Преди кола се караше само в петък, сега не слизаме от автомобилите". Ех Борисов, Борисов - на теб ли дължим това чудо?...

Лидерът на ГЕРБ, обаче не посмя да каже кои точно печатни и електронни медии не играят в момента по свирката му. Поне засега реши да действа по-предпазливо, като направи обобщение от рода на „всички жени са еднакви”, надявайки се, че който трябва, ще го разбере. Как не се намери гербаджия в залата, който да напомни на лидера си, думите на Линдън Джонсън: Репортерите са марионетки. Те просто реагират на най-властното дърпане на конците. И да го успокои, че ако днес малко са го позагърбили, то утре, щом поеме кормилото на държавата, отново ще го заобслужват. Този кръговрат е добре познат на „нашия лидер” още от времето, когато господстващата медийна империя на депутата Делян Пеевски и кръга КОЙ го кръсти „Боко Тиквата”. Същата тази империя вадеше това име на челните си страници при падането му от власт.

А после за часове сменяше посоката на вятъра и му се кланяше и обясняваше в любов. Въпросната групировка пращаше свои репортери да търсят под дърво и камък компромати срещу Борисов по всички кътчета на България, за да има с какво да го цакат, като му дойде времето. Верни хора пък бяха командировани чак в Сърбия, за да дирят доказателства за топлата връзка между Борисов и сръбския наркобос Сретен Йосич. За всяка „новина” се даваше премия, сякаш се издирва опасен престъпник. Докато медийните директори на КОЙ получаваха указания по телефона: „Днес го галете, утре го бийте”, Пеевски многократно беше засичан в компанията на най-верните хора на Борисов - Цветан Цветанов и Владислав Горанов. Твърди се, че за последната кампания на Цецка Цачева само за един от вестниците в империята на Пеевски, експремиерът е броил 180 хиляди лева. Дали е така, той си знае. Но пък доказателства, че Борисов и КОЙ живеят в задкулисна симбиоза дори не са и нужни - толкова е очевидно.

Стигна се дори до там, „Държавен вестник” да излиза в комплект с издание на Пеевски. Какъв по-ярък символ за порочната и чудовищна обвързаност на държавата с политико-мафиотския модел?! Председателят на парламента Цецка Цачева, отговорна пряко за този грандиозен гаф, ни забаламосваше, че от печатницата нещо са се пообъркали. Виновни нямаше, наказани - също. Иначе Борисов обича да рисува несъществуващи картини. Попитан веднъж като по чудо в началото на 2015 г. за връзките му с Пеевски, фалита на КТБ и медийния рекет, той отвърна, видимо подразнен: „Българските медии са напълно свободни. Те могат да си говорят каквото искат, при това напълно безнаказано. Казал съм, че трябва да се изясни собствеността им и всички проблеми ще бъдат решени”. Но всичко си остана с приказките. А подобни въпроси нито една медия не посмя повече да му зададе. Нито собствениците се разбраха.

Посланикът на Германия у нас Матиас Хьопфнер, обаче има друго, коренно различно мнение за медиите ни. Без страх споделя: В България медиите изпълняват само частично своята задача. За нас е неприятен и тревожен сигнал, че в ранглистата по независимост на медиите на "Репортери без граници" България е на последно място от всички европейски страни. Бъдещето, демокрацията и просперитетът зависят от това дали българските медии ще удържат на предизвикателствата и дали ще са в състояние да казват истината директно. Тази централна задача на медиите ще бъде изпълнена само, ако медиите кажат на определени хора това, което не искат да чуят, допълва той.

Резултатът от всичко това е налице. Изследване на фондация "Конрад Аденауер" и фондация "Медийна демокрация" през 2016 г. сочи, че доверието в българските медии се сгромолясва.  "Едва един на осем българи вярва в реалната свобода на медиите", коментира резултатите Кристиан Шпар, ръководител на Медийната програма Югоизточна Европа на фондацията. Според изследването 65 процента от гражданите не смятат медиите за независими. Има и нещо още по-любопитно. През 2015 г. Бойко Борисов е най-споменаваната личност в политическото медийно отразяване.  А сред всички водещи политици най-позитивно в медиите през 2015 г. се гледа на Борисов.

Ще припомним някои писания за Борисов от медиите на кръга КОЙ, които явно  му липсват:

Бойко Борисов, който на 13 юни навършва 57 г. И това е истина. Той по цял ден не яде - кара само на кафе с мед и вода. Евентуално може да поиска да му нарежат някоя ябълка. А на обяд (и не само тогава) спортува. Излишно е да се уточнява на каква позиция е на терена - завършен централен нападател е и в живота, и във футбола Може да вкарва и с десния, и с левия крак. Тежко му не само на вратаря, но и на всеки, който му препречи траекторията, докато се е упътил към целта. Срещата с поразяващата 13-ка (с такъв номер рита винаги Борисов), ако си му противник, е наистина фатална.

Има и още:

При всичко това не е чудно, че Берлускони му мери гърба с педи. А осемкратният носител на титлата “Мистър Олимпия” Рони Колман, който през 2010 г. дойде у нас за откриването на зала за културизъм, се появи облечен в тениска с лика на Бойко Борисов.

Съдбата му поднесе една феноменална обществено-политическа кариера, наситена с много битки, сълзи, възход и драматични изживявания. За 15-те години, откакто е на политическата сцена в България, Борисов позна всичко – и възторга на симпатизантите, и предателства от своите, и удари на врагове, беше на върха, беше и в опозиция, беше възхваляван и оплюван, посвещаваха му вицове и песни, карикатури и монументални платна.

Знае балканските ни нрави и затова винаги е здраво стъпил на земята: “Хората виждат усилията ми, усещат искреността ми и това, че се раздавам. Но не си правя илюзии, че ще бъда пощаден!”

Медия на КОЙ подчертава:

Амбициозен, енергичен, диалогичен Борисов е единственият политик, който има успешен пряк контакт с хората. Упрекваха го, че е популист, че управлява от телевизора, че езикът му е простонароден - истината е, че той умее да владее общественото съзнание, както никой друг в България. Изградил се е сам. Тръгнал от улицата, минал през охранителния бизнес, изкачил последователно стъпълата на политическата йерархия. Взел си поука от всеки неуспех, от всяка битка и победа. Без да има политическата подготовка, той е роден политик. Има изключителна памет, умее да отсява зърното от плявата.Вдъхновява се от историята. 

Борисов има изострено чувство за държавност и обострен политически нюх, който му позволява да излезе победител от всяка ситуация. Няма друг съвременен политик, който така умело да лавира в драматичните вътрешно-политически и международни отношения. Който го е подценил, винаги е бъркал.

Интерсно дали Бойко Борисов  е чул и разбрал думите на германския посланик! Едва ли! Иначе нямаше да се оплаква сега като вдовица за мъжки ласки. Щеше да е наясно, че отдавна у нас новините и истината не са едно и също.

 



Тагове:   ЦРУ,   боко тиквата,   сia,


Гласувай:
2


Вълнообразно


1. fascindoo - Не знаех, че
08.02.2017 10:21
"медийна империя на депутата Делян Пеевски и кръга КОЙ го кръсти „Боко Тиквата”"
[;-)
цитирай
2. fascindoo - към гласувалите с - 3
08.02.2017 21:51
Абе тикви, не аз го наричам Боко Тиквата, а
медийна империя на депутата Делян Пеевски и кръга КОЙ го кръсти „Боко Тиквата”

[;-) явно тиквите поддържат Тиквата!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6472502
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!