Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2017 15:02 - Ваше Превъзходителство, господин Рубин!
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 810 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Ваше Превъзходителство, господин Рубин, Вие сте посланик на САЩ в България. Вие представлявате една велика страна. И подобни недомислени доклади са неприемлива грешка в практиките на подопечните Ви фондации. С тях етикетирате, посочвате, дискредитирате, превръщате се в нещо като идеологическа полиция... Една от най-лошите черти на комунизма беше липсата на други идеологически линии, а подобен доклад представлява в същността си борба с различната гледна точка. Войната на САЩ за демокрация отдавна се е превърнала във война срещу демокрацията и плурализма. И това наистина е тъжно.

Ваше Превъзходителство, от доклада става ясно, че е крайно време да изберете на чия страна сте: на президента Тръмп или на несполучилата Хилъри? Съвсем видимо е, че с Вашето разрешение и под Вашата сянка се насаждат антиамерикански настроения. Именно подобни опити за разправа със свободата на словото сеят съмнения в „демократичните” американски пориви. С този маниер се воюва не за Америка, а за концепцията анти-Америка. Ваше Превъзходителство, на целия свят му стана ясно, че именно тази същата технология на омаскаряване и дискредитиране беше използвана и дори още се използва срещу президента на САЩ Доналд Тръмп. Той самият освети тази технология многократно, обвинявайки медиите в САЩ в тенденциозност и зависимости. Вероятно докладът е бил поръчан още преди да бъде ясен резултатът от изборите. Тъй като „изследователите” с „демократично злорадство” отбелязват, че списание A-specto НЕ КРИТИКУВА ТРЪМП. И това е представено като доказателство за тежка антидемократична пропаганда.

Искам да Ви напомня, Ваше Превъзходителство, че президент на САЩ не е Хилъри Клинтън, а Доналд Тръмп. Става дума за дейности, извършвани под Вашето крило и с парите на американския данъкоплатец. Американските служби може и да не харесват Тръмп, но той е демократично избраният президент на САЩ и е антидемократично да се води истинска пропагандна война срещу него, каквато, Ваше Превъзходителство, водеха всички медии в България, които поощрявате с парите на американския народ (който, апропо, избра Тръмп). В доклада е обяснено защо ТЕЗИ МЕДИИ са демократични и непропагандни. Една от истините, които тези „ваши” доверени медии непрекъснато изговаряха и все още изговарят, е КАКЪВ НЕСПОСОБЕН КЛОУН е американският президент Доналд Тръмп. Вие споделяте ли тази гледна точка, която в доклада се нарича „демократичната” гледна точка и която е щедро финансирана от подопечните Ви институти и фондации???!!! По всичко изглежда, че споделяте тази теза, иначе щяхте да спрете чудовищните глупости за Тръмп, които се изливаха от въпросните „демократични” медии в България, получаващи финансова подкрепа от „Америка за България”.

„Америка за България”, Ваше Превъзходителство, работеше СРЕЩУ Тръмп по време на кандидатпрезидентската кампания. При това работеше доста грубо. Работеше срещу Тръмп дори когато той вече беше избран за президент. И Вие добре знаете това. Вашата кукла, бившият външен министър Даниел Митов, си позволяваше главозамайващо груби и неприлични реплики по медиите срещу Тръмп, което мен лично много ме озадачаваше. От 30 години насам за първи път се случва български министър да обижда американския президент в публичното пространство! И всички медии вкупом да обясняват какво недоразумение е той. Какво се случва, господин посланик?! Успявате ли да управлявате процесите?

САЩ са могъща държава и като такава би било добре, ако дейностите й в чужди страни не са толкова нелепи. Нито един интелигентен човек няма да се отнесе сериозно към поръчковия доклад на „Америка за България”. Този доклад омаскарява предимно финансиралата го фондация, но служителите там нямат достатъчно усет, за да усетят това. Както нямат усет и за динамичните промени в убежденията на европейците днес. Мисля, че е крайно време да спрете да подценявате интелигентността на гражданите в България, а и на жителите на планетата изобщо. Много държави в Европа се съобразяват с хегемониалния статут на САЩ и са много внимателни в отношенията си с американските външнополитически сътрудници (или по-скоро опекуни). Само че има една подробност. Непремерената и небалансирана намеса в публичната среда на тези страни подхранва застрашителен по обем антиамериканизъм, който бавно се надига и структурира във вид на антисистемни политически движения. Вие и Вашите стратези не забелязвате ли тези процеси?! Защото подобни доклади са доказателство за пълното неразбиране на това какво се случва в Европа. Няма да преборите суверенистките тенденции в националните държави чрез техники за дискредитация. Просто обществата се развиват, търсят някакъв път след глобализма, макар и изтърбушени, макар и объркани. Американската концепция за общ глобален свят превърна националните властови елити в обикновен сервизен персонал за администриране на дейностите на транснационалния капитал. И както казваше американският драматург Артър Милър: „Когато се изтощят основополагащите илюзии, епохата може да се смята за приключила”.

Да, Ваше Превъзходителство, държавите имат суверенитет. И това понятие не е срамна дума, нито пък е пропагандна паразитна фраза, както авторите на доклада се опитват да ни убеждават. За съжаление България е държава само с формален, а не с реален суверенитет. Един от основните признаци за това е, че важните решения за държавата се вземат от външен фактор. Вие най-добре знаете това.

И накрая, Ваше Превъзходителство, да Ви споделя едно наблюдение. Когато удряте по истината, тя кънти още повече. Така беше и по времето на комунизма. Именно това събори комунизма. Лъжата.


image Автор Калина Андролова , публикувано на 18.04.2017 в A-specto

 




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6464837
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!