Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2017 00:50 - Тъпо, тъпо, та тъпо, тъпиий Цацаров за циганския еккшън в Асеновград
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 6319 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Published on Jun 28, 2017

"Беше страшно и грозно. Замерваха ни с каквото намерят. Колове, камъни, столове. Взеха ни греблата и започнаха да ни бият с тях. Не знаехме какво да правим - децата ли да пазим, нас ли да пазим. Никой не сме провокирали. Беше като на война... "

 

Напрежението в Асеновград избухна вчера. Хиляди хора тръгнаха на шествие от кръговото близо до Община Асеновград към самата сграда на Общината. Там престояха 10 минути, след което организаторът на протеста обяви неговият край.

 

В този момент положението излезе извън контрол. Стотици хора тръгнаха да тичат в посока циганската махала на града. Рокери вече бяха заобиколили протеста, за да се насочат натам. В момента част от протестиращите са спрени с полицейски кордон, а друга част продължават да тичат към ромската махала. Образувало се е и задръстване заради протеста.

Малко по-рано стана ясно, че риск от ескалация на напрежението в Асеновград има. Там се събраха хиляди хора на протест в подкрепа на гребците от града, нападнати от роми.Според неофициална информация част от протестиращите чакали "да се стъмни".

Етническата окраска на сблъсъка от понеделник вечер създава опасения, че мирният протест в Асеновград може да се превърне в една втора "Катуница", както зоват във фейсбук някои по-крайни хора. Припомняме, че през 2011 г. в село Катуница избухнаха размирици срещу семейството на Кирил Рашков - Цар Киро.

Полиция отцепи достъпа на автомобили до центъра на града малко след 20 ч. Към протеста продължават да се присъединяват хора, като около 21 ч. започна и шествие по улиците на града. Продължават да пристигат и още рокери. Сред протестиращите има хора на всякаква възраст - има младежи, семейства, родители с деца. Там са и близки на гребците.

 

Осем души от ромски произход между 18 и 41 години са задържани за 24 часа в РУ - Асеновград след снощния скандал, прераснал в побой между група роми и деца, трениращи гребане в СК "Асеновец".

Трима са пострадали, като двама са с фрактури. Едното момче от клуба по гребане е контузия на главата и с натъртвания в областта на бъбреците и цяла нощ е било на обезболяващи, 16-годишно момче от отбора е със счупена дясна китка, а 15-годишен младеж от ромски произход е със счупени прешлени на кръста. След оказана спешна помощ са хоспитализирани.

Екшънът се е разиграл малко преди 19:00 часа в понеделник пред болницата в Асеновград. Конфликтът обаче започнал по-рано със спречкване между гребците, които тренирали на язовир "40-те извора", и група ромчета, които плажували край язовира. Те се подигравали на спортистите, заради преобърнала се лодка във водата, а след това започнали да хвърлят и камъни, като ударили един от гребците зад ухото.

Разпрата се пренесла пред болницата, където дошли и десетки роми от асеновградската махала "Лозница". Пристигналите на място две патрулки са предотвратили разрастване на скандала.

По случая е образувано досъдебно производство за хулигански прояви. Уведомена е и Районната прокуратура.

Треньорът на отбора по гребане Камен Куцев заяви, че подобни конфликти не се случват за пръв път и се надява държавата да вземе мерки и да обезопаси района на провеждане на тренировките. Родителите на децата, трениращи в Спортен клуб "Асеновец" също са притеснени от случващото се. Куцев съобщи още, че неприятният инцидент ще повлияе и на участието на отбора в републиканското първенство по кану-каяк, което започва след дни в Пловдив, защото едни от най-добрите му състезатели са с контузии след побоя снощи.

"Нападнаха ни с камъни, с метални столове. Първо тръгнаха към децата, ние започнахме да ги пазим, тогава ми дръпнаха греблото и започнаха да ни налагат с него",

разказва друг треньор от отбора по гребане.

"Бях заплашен пред болницата, че първо ще бъде отрязана моята глава, после тези на всички деца. Казаха, че ще запалят тренировъчните ни зали",

допълва младият треньор.

Майка пък разказа пред Би Ти Ви, че ромите нападнали сина й и мъжа й. Ромите влачили нейния съпруг с кола и дори пробвали да го прегазят.

 

ИЗВЪНРЕДНО! Цацаров с горещ коментар за екшъна в Асеновград

Автор: ПИК

12:50 | 29.06.2017

image

9 души са задържани и на тях ще им бъдат повдигнати обвинения и ще им бъде поискан арест. Всички са задържани във връзка с напрежението в Асеновград, породено от нападението на група роми над деца от клуба по кану-каяк. Днес главният прокурор Сотир Цацаров направи изявление по случая. По-късно се очаква да има среща на обществеността с представители на полицията и общинското ръководство. Вътрешният министър Радев също ще направи изявление по случая, съобщава БГНЕС.

Цацаров поиска ясно да каже на гражданите на Асеновград, че прокуратурата ще свърши своята работа. Обвиненията към деветимата ще бъдат за хулиганство и причиняване на средни телесни повреди. „Това са всички девет, които са установени до този момент. И в момента текат разпознавания, ако тези разпознавания установят още лица и тези лица ще трябва да ходят в ареста”, заяви главният прокурор. Обвинител номер едно подчерта, че и полиция, и прокуратура изпълняват законовите си правомощия, но помоли случващото се особено в Асеновград да не се използва за политически и за други цели.

„Искам да помоля персонално народния представител Манол Генов, който, както е известно, е със снет имунитет: Не звънете на районния прокурор по нощите, не звънете на районния прокурор на Асеновград през деня, не твърдете, че полицията и прокуратурата спят или, че изпълняват политически поръчки. Моля ви, не използвайте всичко онова, което става за политически цели. Ако го използвате и прекрачите границата на закона, ще последват адекватни действия от нас”, каза Цацаров.

Преди време главният прокурор поиска имунитета на депутата от БСП за купуване на гласове. Генов е от Асеновград и изборният му район е именно Пловдив област.

„Трябва да е ясно едно, родителите на пострадалите деца и въобще пострадалите, ще получат пълната справедливост в рамките на закона. Ние не може да действаме по друг начин, освен да искаме задържане на тия вандали. А тия вандали трябва да разберат, че има закон и че не може да се действа като в племенния строй. Но има и още нещо: Не бива ромското население да бъде плашено, че едва ли не ще бъде подложено на необосновани репресии. Никой няма да атакува ромската махала в Асеновград, но виновните ще понесат наказанията си”,

подчерта Цацаров.

Вчера стана ясен побой, нанесен над полицай в Борован.

Цацаров съобщи, че лицата са задържани и предстои прокуратурата да поиска постоянния им арест от съда.

„Ще се действа абсолютно безкомпромисно към всеки, който си позволи подобни нарушения на обществения ред. Няма да има компромис никому”,

категоричен е Цацаров. 

 

Айде да видим свиньо цацарска ...,

 

image

циганите ли са по-важни от децата на България?




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. planinitenabulgaria - Ромските гласове са за ДПС, което е част от БСП,
30.06.2017 21:29
и двете партии са патерици на Путин в България. Те се финансират и нактивирват от него по казуси, дейността им има за цел да дестабилизира ЕС и да руши Запада. Заради тези техни гласчета ромите се толерират, затова стават и тези работи. И докато Путин имаа патерици в България, нещата няма да се оправят. Все някой е пътувал през Костинброд, през Ветово, през Горна Оряховица, през гр. Левски.
Ромите са гребена на вълната, която е много дълбока...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6487155
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!