Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2017 23:07 - Как да не забравяме отминаващите политически гноми на България!
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 436 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В началото да припомня само:
Синята коалиция
[Съюз на демократичните сили (СДС)] на Иван Костов умря на 1 септември 2011 г., а "Съюз на десните сили" (СДС) се роди същия ден.

За да дойде юли 2013 г. и "Съюз на десните сили" да стане "ПОДЕМ"(Платформа за Оздравяване на ДЕМокрацията), или т.н. още -  "реформаторски блок"

И хоп, на 10 август 2013 г. Съюзът на демократичните сили (СДС) и Българският земеделски народен съюз (БЗНС) се присъединиха към Реформаторския блок. Те подписаха меморандум за споразумение.

Блокът направи заявка за участие в бъдещите парламентарни избори. Реформаторите призоваха поддръжниците си да подкрепят утрешния протест, който се организира заради извънредното заседание на парламента за актуализацията на бюджета.

Найден Зеленогорски (бившето с обратна резба кметче на Плевен) от "Движение България на гражданите" обяви през 2013 г, че целта на Реформаторския блок е не просто да прескочи някакви проценти и да влезе в парламента, а да се създаде един голям политически проект със силната подкрепа на гражданското общество.  По негови думи амбицията на Реформаторския блок е да спечели първо място в бъдещите предсрочни парламентарни избори.

На въпрос на какъв принцип ще бъдат правени предизборните листи, Зеленогорски отговори, че засега Реформаторският блок не е предизборен проект и следва да бъде получена подкрепата на ръководствата на партиите, участващи в него.

Председателят на СДС Божидар Лукарски обясни тогава, че за него Реформаторският блок е идейна и надполитическа платформа, която цели отрицанието на досегашния начин на управление. Според Лукарски е нормално партиите, участващи в обединението, да имат различия по някои въпроси, но по-важното е те да се обединят около това, което ги свързва.

За нас е голяма чест, че се присъединихме към Реформаторския блок, заяви председателят на БЗНС Николай Ненчев през 2013 г.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев пък определи като истинското предизвикателство пред Реформаторския блок да бъде постигната голяма обществена промяна.

А:

Изход имаше! И това бе ПОДЕМ (Платформа за Оздравяване на ДЕМокрацията).

Това внуши, в началото на юли 2013, бившият депутат от СДС (след това ДСБ) и хрантутник в пет парламента от 1995 -2013 година (в 37-то, 38-то, 39-то, 40-то и 41-то НС), Асен Агов:

 "Изход има, има път напред. Протестите, многообразието на участниците в тях, многоликите им възгледи сякаш налагат да се търси много по-широка платформа за политически действия с цел изход от агонията и оздравяване на българската демокрация.Такава цел е кауза, а сборът от партии не е кауза. Някога СДС беше такава платформа и също така многолика. Тя постигна историческата си цел и с това като че ли се изчерпа. Способностите и уменията да се поставят и да се постигат ясни цели обаче не са изчерпани. Те са се предали на ново поколение, което днес е на улицата, а утре е обречено да оздрави българската демокрация чрез своето управление. То се нуждае от политически инструмент, с който да управлява. Една Платформа за Оздравяване на ДЕМокрацията (ПОДЕМ) може да бъде такъв инструмент. Десницата търси път за обединение.",

пише бившият син гном, та гном, в "Дневник" на 9 юли 2013, Асен Агов.

 

Но от 3 г. напоследък се поставя въпроса

Дали Джордж Сорос не е в творчески запек, а "Отворено общество" - в хронична диария?

Ще започна с диарията на think-tanks* мрежите на влияния, които са винаги под контрола на Соросовото "Отворено общество" у нас!

Think-tanks* мрежите за влияние у нас отново се активизираха, но този път много скоротечно и заедно с финансово-политическата група "Типинг Пойнт", създадена от Цветелина Бориславова, Иван Кръстев, Светослав Божилов, Иво Прокопиев. Този кръг, тясно свързан с американския естаблишмънт отдавна подготвя „новата щафета” лидери за проекта „ГЕРБ II” - от средите на българските европейски чиновници и от личните семейни „кадрови банки”,

Та:
think-tanks
* мрежите напоследък сътвориха (разбирай "с изхвърлянето на изпражнения с увеличено водно съдържание") три нови проекта само за 18 дни а след месец - четвърти!!!

Първо сътвориха на 23 юни 2013 г един памфлет, обявиха го за "Харта 2013".

Второ, обявиха на 7 юли 2013 г проектът "ПОДЕМ" (Платформа за Оздравяване на ДЕМокрацията).

Трето, обявиха на 11 юли 2013 г третия проект - Формация "България може"(не било партия, с изричната им уговорка)

Четвърто, на 10 август 2013 г. Съюзът на демократичните сили (СДС) и Българският земеделски народен съюз (БЗНС) се присъединиха към Реформаторския блок. Те подписаха меморандум за споразумение.

Петте партии, които се обединиха в "реформаторски блок", след като Радан Кънев беше избран за лидер на ДСБ и обяви, че започва преговори, набъбнаха вече на седем.

Формациите бяха:

1.                  Демократи за силна България - Радан Кънев,

2.                  Движение България на гражданите - Меглена Кунева,

3.                  Народна партия "Свобода и достойнство" - Касим Дал,

4.                  Зелените - ???, Капон? или ???

5.                  Синьо единство - Христо Панчугов,

6.                  СДС - Божидар Лукарски

7.                  Българският земеделски народен съюз (БЗНС) - Николай Ненчев.

И така - Дотук:

Нова десница = 5 партии + СДС + БЗНС = 7 формации от гноми в преговори за запазване на Статуквото.

Последва веднага:

"Дават ГЕРБ на Саша Безуханова и сие

Няма време за създаване на нова партия около Типинг Пойнт. Затова политическите инженери и продуценти на ГЕРБ са решили да "пременят" партията на Борисов в партия на Саша Безуханова и сие. За сценария пише в днешния си брой в. "Репортер".

Развитието на политическия проект „ГЕРБ с интелигентно лице” навлиза във втората си фаза.",

пише през 2013 г  в-к "Репортер".

 

image

Безуханова със съратника си Иво Прокопиев преди години (След общите събрания на БИБА и СРБ Саша Безуханова и Иво Прокопиев вече ръководят една обща организация - КРИБА, май 2006)

Бизнес дамата Саша Безуханова обяви обяви още на 11 юли 2013 г новия си политически проект  "България може". (Трето по списъка) Той ще стартира не като партия, а като гражданска общност. Безуханова обяви, че напуска поста си директор в "Хюлет-Пакард", за да се занимава с политика. Безуханова бе директор за публичния сектор на "Хюлет-Пакард" в Централна и Източна Европа и развиващите се пазари. Саша Безуханова, напуска високата позиция, която заема в Хюлет-Пакард и създава Формация "България може".

«Платформата "България може" не е политически проект, цел на интернет платформата е дискусията в името на развитието и просперитета на България утре.»,

каза през 2013 г Безуханова

Идеята да се смени грубата политическа физиономия на ГЕРБ се развива от края на 2012 година от продуцентите на партията - финансово-политическата група „Типинг Пойнт”, създадена от Цветелина Бориславова, Иван Кръстев, Светослав Божилов, Иво Прокопиев. Този кръг, тясно свързан с американския естаблишмънт отдавна подготвя „новата щафета” лидери за проекта „ГЕРБ II” - от средите на българските европейски чиновници и от личните семейни „кадрови банки”.

Времето за реализация на ГЕРБ II не стигна за предсрочните парламентарни избори, провели се на 12 май 2013 г тази година. Освен промяна на политическата физиономия, проектът включва сработване на българските партии-членки на Европейската народна партия (ЕНП), за общи действия в дясното политическо пространство.

Въпреки че от ЕНП отричат всякаква намеса в партийния живот на ГЕРБ и сестринските й формации, не остава скрито недоволството от загубата на предсрочните избори и оставането на ГЕРБ извън властта.

Излизането тогава на Искра Фидосова от ГЕРБ, съдебните процеси срещу Цветан Цветанов, отсъствието му от политическите обиколки на Борисов, бяха основните аргументи, с които анализатори посочиха пред "Репортер", че проектът ГЕРБ II е навлязъл във втората си финална фаза.

Според тях тази фаза ще завърши в края на месец септември, с Национална конференция на ГЕРБ, на която партията ще бъде оглавена от експерти-технократи от групата на Саша Безуханова Томислав Дончев и Владислав Горанов.

"Няма време за създаване и развитие на нова политическа формация.",

бяха категорични лидерите в ГЕРБ.

"Трябва да свалим изцапаните дрехи, да се преоблечем и да влезем чисти в новата политика. Това очаква от нас Европа.",

категорични бяха те (познайте кой може да го каже? (отговор:Томислав Дончев) ) .

А Иво Прокопиев и днес е крипто-съгласуващия пиар (и с финансови средства, разбира се) на горните проекти, особено на Безухановата Формация.
А преди 4 години беше явния пиар на Росен Плевнелиев. Още преди 2009 му създава име на “ново лице” на неопетнен честен частник. Изданията тогава на Прокопиев “Капитал” посветиха поне 10 статии за “честния частник” Плевнелиев. После за “най-честния министър” (само с три спретнати къщурки - едната в "Резиденшънъл парк" в Бояна, другата в Черноморец, a третата в гръцкия Халкидики).

Това е разликата тогава и сега.

Но винаги плод на think-tanks* мрежите на влияния и под контрола на Соросовото Отворено общество!

Кои са think-tanks* у нас, както Достена Лаверн – една млада достойна българка - ги описва?

"Мозъчните тръстове think-tanks се занимават и със скрита дипломация, като канят правителствени лица на своите работни срещи и конференции и така им организират неформални срещи. Прякото лобиране за срещи с държавни лица също се практикува. Още преди кризата от 1997-ма Световната Банка и Международния валутен фонд са натискали правителството на Жан Виденов да въведе валутен борд. По този повод Евгени Дайнов е опитвал да организира среща на Джордж Сорос с Жан Виденов, като паралелно се оказвал натиск със заплахи, че чужденците ще си изтеглят капитала и ще предизвикат криза. Жан Виденов не се съгласява на среща със Сорос …",

и ги посочва поименно:

     Иван Кръстев, черният кардинал на българския преход, основател и ръководител на мозъчния тръст "Център за либерални стратегии" (бел. Н.Т. – гл. тартор, отдавна живеещ постоянно в баровски квартал на Виена и от там дирижира нещата на тези по-долу)§

     "Професор" Евгени Дайнов основател и шеф на мозъчния тръст "Център за социални практики".§

     Политологът Огнян Минчев, създател на мозъчния тръст Институт за регионални и международни изследвания§

     Красен Станчев, основател на Института за пазарна икономика§

     Огнян Шентов, основател на мозъчния тръст "Център за изследване на демокрацията"§

     Александър Кьосев, "Център за академични изследвания"§

        Всеизвестният специалист по всичко, Георги Ангелов, старши икономист в "Институт Отворено общество - София". Наскоро този "специалист" измисли нова история на Аржентина§

Часовете на Орешарски бяха преброени!

Но Строителите на капитализма като Прокопиев – спокойни!

А сега да продължа със запека (констипацията).

image

Джордж Сорос - победил "Bank of  England" с  "Форекс" спекулацията срещу британският паунд от септември 1992 г., печели тогава 2 млрд. долара. Само за месец лирата губи 14 % от стойността си и "Bank of  England" е на колене ..., но той – никога.


Запек ли?


image

Иначе, Бойко Борисов е друга бира. Какво могат да очакват марионетки като Бойко Борисов в близко бъдеще?
Бардакът "ГЕРБ I" трябва да го забравим!

А

Целта на "Типинг Пойнт" е да го стъкмят за Президент от 2021-ва!!!


Какво политическо скудоумие тепърва започва!

До Европа 2021!

 

(забравяме ли незабравимите политически гноми на България)



Пояснения:

* think -tanks е понятие от книгата: „Експертите на прехода. Българските think-tanks и глобалните мрежи за влияние" на Достена Лаверн. Тя е българка, родена на 18 декември 1974 г. в  Пловдив. Завършва Националната гимназия за древни езици и култури, а след това и американски колеж "Гладстоун" в Портланд, САЩ. Магистър по съвременна история от Академията за социални изследвания в Париж. Доктор по политическа антропология. От дълги  години живее в Страсбург. Журналист в списанието за култура на френския всекидневник "Ле Дерниер Нувел д’Алзас". Президент е на Националния Делфийски комитет във Франция, програмен директор на няколко международни програми и фестивали за литература. Автор на книгата: „Експертите на прехода. Българските think-tanks и глобалните мрежи за влияние".


от Интервю с Достена Лаверн:

- Г-жо Лаверн, книгата ви „Експертите на прехода” разбуни духовете, а и, както изглежда, тепърва ще отключва дебат за ролята на неправителствения сектор в България. Може ли първо да определим какво е think –tank?

- Става дума за неправителствени изследователски институти, които се занимават с производство на експертни доклади, организиране на политически и икономически лобинг в полза на публични, а също така и частни интереси. Think tanks действат като медиатори между академични, бизнес, медийни и политически елити, но също така и между различни нива на управление и суверенитет. В крайна сметка те допринасят за заличаването на границите между публичните и частните, извъннационалните и националните интереси.

Тази форма на експертиза и лобиране се появява за първи път в САЩ в края на ХIХ век и получава силен тласък на разпространение в света след неоконсервативната революция през осемдесетте.

 




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6474144
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!