Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.08.2017 14:13 - Още един холистичен доктор работещ срещу голямата фармация е намерен мъртъв
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 1005 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Още един холистичен доктор работещ срещу голямата фармация е намерен мъртъв

 

Още един холистичен доктор, работещ срещу голямата фармация, е намерен мъртъв

8 август 2017 г. Бакстър Дмитрий Здраве , новини



image

Още един холистичен лекар, работещ срещу Big Pharma, е намерен мъртъв, тъй като общността от лекари, които се опитват да работят извън границите на фармацевтичната индустрия, заплашвайки печалбите си, продължава да бъде изкоренявана.

Автор: zahariada

Д-р Джон Майкъл Лонгаргам, известен с любов като "д-р Майк "на пациентите и последователите му беше открит вчера в затвора за очевиден сърдечен удар. Той бил на 44 години и "се борил добре" според приятелите и семейството си.

Д-р Лонгаргам посвети живота си на разработването на естествени лекове и насърчи пациентите и последователите си да избегнат отровните продукти на Big Pharma. Той разработил противовъзпалителна инжекция, която намалява хроничната болка, известна като "изстрел на Исус", която получаваше отзиви от клиенти.

Въпреки това, Big Pharma и мейнстрийм медиите заговорничат за размазване на естественото си лекарство и също така са работили извънредно десетилетия, за да преследват холистичния лекар в опит да го изгонят от бизнеса.

Ерин Елизабет в Health Nuts News говори пред персонала на д-р Лорангам и потвърди смъртта на холистичния доктор и изследовател, но също така каза, че работата му няма да отиде в гроба с него. Поради изключително високата смъртност сред холистичните лекари, д-р Майк е обучил мъж да продължи своята важна работа, като помага на пациентите да преодолеят хроничната болка без продуктите на Биг Фарма.

Смъртта на д-р Лорангам е най-новата в кървава седмица за холистични лекари, лечители и автори. По-рано тази седмица известният автор Ан Борох почина при подозрителни обстоятелства. Борох е известен с лечението на множествена склероза на 23-годишна възраст и публикува книги, популяризиращи естественото й лечение. 

Както е случаят с повечето от 70 мъртви холистични лекари и лечители през последните две години, съдебният лекар обяви смъртта си за самоубийство, но семейството й спори това.

Ние сме загубили толкова много холистични лечители през последните две години. Повечето от случаите са били изцапани под килима от властите по онова време, но някои случаи оттогава са били отново отворени и сега се разследват като убийства.

Време е да признаем извънредния брой смъртни случаи в холистичната медицинска общност за това, което е - очистване.

Холистична медицина: Що е то?

по статията работи: Гергана Няголова | 06.10.2014 | 10:22 Прочитания: 23594

Обръщаме внимание на една по-различна гледна точка към здравето - холистичната гледна точка

 

Още по темата

12-те елемента на живота: Разберете повече за Шуслеровите соли 

Хомеопатични съвети за щастие 

Съвети за здравословен живот от проф. Кулкарни 

За да се чувстваме добре в кожата си и в пълна хармония със себе си, ние, jenite, трябва на първо място да се грижим за здравето си. Често обаче се случва на лице да е проблем, с който традиционната медицина не може да се справи. Именно по тази причина в рамките на октомврийската ни тема на месеца решихме да обърнем специално внимание на една по-различна гледна точка към здравето. А именно - холистичната гледна точка.

Нека най-напред си отговорим на въпроса що е то холистична медицина. Накратко, това е система, която "събужда” едно от най-ценните качества на човешкия организъм - стремежа към самоизлекуване. Тук ще си позволим да цитираме Д-р Самуел Ханеман, който в своя "Органон на лечебното изкуство” споделя: "Най-висшият идеал на лекуването е бързото, меко и трайно възстановяване на здравето или премахването и унищожаването на болестта в нейната цялост, по най-краткия, най-надеждния и най-безвредния начин, на основата на лесно разбираеми принципи.” Именно така би могла да бъде най-точно определена същността на холистичния подход.

Кратка справка с речника разкрива, че самата дума "холистичен” произлиза от гръцкото holos и означава цял, цялостен, интегрален. Холистичната медицина разглежда човека именно като цялост, съставена от три основни нива – физическо, емоционално и духовно. И, тъй като те са неразривно свързани, нарушаването на това триединство неизменно води и до дисбаланс в организма и създава предпоставки за болестно състояние.

Тук е моментът да споменем, че според холистичната медицина болестта е само една и се изразява най-общо в разстройство на жизнената сила. А това, че протича различно при всеки, е резултат от индивидуалната реакция на човешкия организъм. Именно по тази причина в основата на успешното лечение се крие тъкмо индивидуалният холистичен подход.

Thinkstock/Guliver
За разлика от конвенционалната медицина, холистичната такава обръща внимание най-вече на факта, че всеки човек притежава свой уникален начин на живот, както и различни потребности. Това "правило” лежи в основата на определянето на индивидуалния лечебен план, който цели болният човек да бъде цялостно излекуван, а не просто временно облекчен. Защото най-важното е не да бъдат потиснати симптомите, а да се елиминира завинаги причината за нездравото състояние на организма.

Първостепенна за холистичния подход е профилактиката като начин за предпазване от развитието на болест. За тази цел от ключово значение е елиминирането на емоционалния и умствения стрес. Защото в противен случай той неизбежно се превръща във физическо неразположение. Изключително важно е и активното сътрудничество между лекар и пациент, които трябва винаги да работят като екип.

А в какво точно се изразяват самите методи на лечение в холистичната медицина, ще разберете още от следващата статия, която предстои да излезе в рамките на най-здравословния месец в Jenite.bg.

Д-р Мария Папазова : Няма Нелечими Заболявания, Има Нелечими Хора

Д-р Мария Папазова : Няма Нелечими Заболявания, Има Нелечими Хора

Д-р Мария Папазова не носи бяла престилка и не приема в класически медицински кабинет. Седи зад бюро, на което чаена свещичка подгрява ароматна течност. Първо слуша - може да посвети на това и половин ден, затова записва пациенти за прием през няколко часа. После говори - може да ви се стори странно, но думите й не са за болести и лекарства, а за вас, за вашите емоции, скрити страсти и напрежение, за вашия светоглед.

 

Това е нещо твърде различно от подхода в поликлиники и болници - "отворете уста", "дишайте", "къде ви боли". Но ние сме потърсили лекар, казват си пациентите, а не проповедник или в най-добрия случай психотерапевт, за какво всъщност става дума? Отговорът е: става дума за холистична медицина.

 

Болестта e Приятел, a nе Враг

 

Нарича се холистична от гръцкия термин холос, който означава цялост.

 

За холистичната медицина човек не е диагноза или съвкупност от органи, които внезапно и кой знае защо "се повреждат". Всеки човек е индивидуалност, микрокосмос, биоенергийна система, част от енергията на Вселената. Затова холистичната медицина се нарича още енергийна. От холистична гледна точка болестта се появява в тялото в резултат от възпрепятствана енергия, която създава напрежение на психично ниво. Болестта е един полезен, прецизен сигнал, който ни показва къде грешим в начина си на живот, в светогледа си, какво трябва да променим. Болестта е сигнал и в този смисъл тя ни е приятел, както смятат древните китайски лечители, а не враг. В подсъзнанието ни винаги има една холограма на здравия човек, която трябва да се активира. Това не може лекарят да свърши, това трябва всеки да направи сам. Всеки трябва да се научи да познава себе си - това е основната ни специалност и мисията ни на тази земя. Да се вслушваме в себе си, в тялото си. Да му помогнем да се излекува само.Холистичният подход включва няколко метода, които взаимно се допълват, винаги са ефикасни и безвредни и освен това са едновременно и профилактични, и лечебни. Съсредоточени са в една цел - да се активира вродената самоизцелителна система у човека.

 

Как Д-р Папазова стига до холистичната медицина

 

Д-р Папазова е завършила хуманна медицина през 1981г. Въпреки че била дъщеря на лекар, страдала от много хронични заболявания. Не можела да си представи, че болен човек ще излекува някого, според древните китайци докторът трябва да излекува първо себе си.

Докато работила като асистент в Института по ендокринология, усетила, че нещо концептуално е сбъркано в изучаваната традиционна медицина - тя е насочена към болестта, тушира симптомите й, стреми се да внася лечение отвън и въобще не се занимава с проблема за собствените защитни механизми на организма. Те са клетъчни и би трябвало всеки лекар да ги отчита, да им помага, да им асистира. " Вместо това, казва д-р Папазова, ние застрелваме самоизцелителните механизми с химикали."

Напуснала клиничната медицина по собствено желание през 1986 г. Отишла в БАН по покана на акад. Петков, който се занимава с мозъчна фармакология. Включила се като редовен аспирант в програмата за изучаване на човешкия мозък. Задавала си много въпроси, но успоредно с това продължавала да дава на децата си антибиотици за вирусно заболяване.

 

Оправдавала се с майчиния страх, както и с желанието нещата да стават бързо. "Когато се дава антибиотик, симптомите бързо се тушират и човек се успокоява. Антибиотикът може в най-добрия случай да доведе 5-те милиарда бактерии до 2,5 милиарда, т.е. да улесни имунната система да си върши работата. Докато обаче той убива милиардите, съсипва акционния потенциал на клетките на имунната система. И прави много други бели."

 

Д-р Папазова за основните принципи на холистичната медицина

"Хубава сентенция на холистичната медицина, която веднага прави впечатление на пациента и му харесва, е, че болестите не се делят на лечими и нелечими. Принципно няма нелечими заболявания. Има нелечими хора. Още при първата среща с холистичния лекар хората разбират, че не са изпуснали последния влак.

Лекарят трябва да започне с връщането на надеждата у човека отсреща, много често съзнателно убита. Знам случай, в който пациентка с множествена склероза в начален стадий е накарана от лекуващия лекар да седне в инвалидна количка, за да свиква с нея. Това е равносилно на магия вуду. Това е омагьосване. Бих учила колегите си дори и само на това колко е силно словото и колко страшни поражения можеш да нанесеш с дума. Докторът трябва да знае, че с лицето си, с усмивката си, с една изпусната думичка може да убие пациента.

Хуманната медицина продължава да не създава лекари, а безплатни дистрибутори на химически медикаменти. Лекарствената индустрия трябва да печели, затова никой там няма интерес болните да бъдат излекувани. На лекарите продължава да се внушава, че всичко, което мирише на природа, противоречи на логиката. Докато холистичният лекар не се затваря в материалното, той приема и вярва, че душата не е "локализирана" само в мозъка и че човек е една енергийна система, която приема и отразява вибрациите във Вселената.

Холистичният лекар знае много повече за стреса и за това, как емоциите могат да се превърнат в болест. Той използва опита и лечебните традиции на собствената си страна, както и на всички известни световни лечебни практики. Холистичната медицина разполага с 30 метода, но истинското изкуство е да избереш три от тях за конкретния пациент. Един холистичен лекар, колкото и да е енциклопедичен, не може да познава в детайли възможностите на хомеопатията, на цвето-, аромо-, мануална терапия, регресивна хипноза, акупунктура…

Затова всеки от нас има няколко приоритета и кръг от специалисти, при които може да прати пациентите си в случай на нужда.

Задължително се започва с храненето - то се разглежда като среща на две енергийни системи на човека и храната, като съчетаване на определени цветове и като баланс. На хората трябва да се обяснява като приемат определени храни, какво точно се случва. Задължително работя и с позитивна автосугестия.

Не работя с хора, които не желаят активно да съдействат на изцелителния процес. Когато човек е активен и иска да върши добро, пред него аз отварям 3-4 врати, няма смисъл да чука на затворена. Основен житейски принцип ми е, че човек трябва да позволява нещата да се случват. Да не се опитва да командва, да контролира ситуацията. Да отчита сигналите по пътя, защото сега е епохата на отвореното съзнание.

 

Разбери кои емоции ти вредят

Основна част от консултацията е да разбера кои точно емоции вредят на пациента. Къде е дисбалансът, къде е пропукана ценностната му система. Когато мислим прекалено по човешки, бъркаме. А смисълът на човешкия живот е много прост - в поредица от прераждания човек да изравни човешката си логика на мислене с божествената. Единственият ориентир е любовта. Изневериш ли на закона на любовта, бъркаш и се явяваш на поправителен.

99% от всичките ни заболявания са причинени от прекалената ни неуравновесеност. Много искаме. Желанията ни са много остри и агресивни. Ако човек се опита да превърне скромността, която не е красотата на човека, в смирение, тогава става по-различен животът.

Холистичната медицина приема, че човек е болен, защото е нещастен, макар и да не го осъзнава. Дори едно вирусно заболяване идва отвътре, от емоциите. Задавали ли сте си въпроса защо при една епидемия никога 100% от хората не се заразяват. Има такива, при които вирусът не действа. Същият е принципът и при функционалните разстройства - създадена е определена психосоматична ситуация. Пример: имам пациентка, на която беше починало дете.

Детето е част от семейството, от партньорството. Когато човек не може да партнира, се появява проблем. И при тази майка, загубила детето си, има остро отказване на бъбречните функции. Аз лесно можех да й дам само хранителни добавки и храни. Но за три часа достигнахме дотам, че в случая се касае за изчистване на родова карма - пра-прабабата бе убила сама 15-тото си дете заедно с мъжа си просто защото са били много вкъщи. Жената вече бе готова да погледне към нещастието от друга гледна точка.

Основният ни враг - страхът да погледнем в себе си

Основният ни враг в крайна сметка е страхът. В това число и страхът да погледнем вътре в себе си. Но страх не се изтръгва, страх се преодолява. Стъпка по стъпка. Така се върви и към изцелението. Започва се с детоксикация, продължава се с регенерация. Докторът и пациентът се хващат ръка за ръка и започват да вървят по пътя на болестта към духовно усъвършенстване.

Когато стигнат до края виждат, че отсреща има друг връх. И започват отново. Не случайно Петър Димков, който е бил един прекрасен холистичен лекар, е карал пациентите си да вървят по пътя, да се трудят за изцелението си. Той е бил и екстрасенс, но е предписвал на болните билки, които сами да си наберат, да варят, да си правят лапи, да работят. Защото здравето е дар и той трябва да се изстрада и да се заслужи.

Диагностиката не е толкова важна за мен. По-важно е да намеря духовния корелат. Затова разпитвам пациента за детството му. Искам да разбера какъв е, за да знам какъв го иска Бог.

Научете се да бъдете щастливи

Може да ви звучи смешно, но най-простите неща се оказват най-важни. Когато човек се научи да бъде щастлив от това, че е част от Космоса, той оздравява. Човек оздравява тогава, когато сутрин му се пее и изпитва чувство на благодарност. Щастлив е ей така, само защото чува птиците. Това е холистичната медицина. Тя е едно преосмисляне на живота.

Предлагам на пациентите си едно ново отношение към живота, облечено в думи, с които да работят. "Моето тяло е изпълнено с хармония и любов, всички мои клетки работят цялостно в обща система, една за друга, органите ми функционират и божествената мъдрост на моето подсъзнание изпраща свежа жизнена сила и целебна мощ навсякъде, където има нужда от нея."

Уча пациентите да се отнасят с достойнство към болестта, която е техен приятел. Това е един от сериозните уроци, които учим - обичайте болестта, защото само тогава тя напуска тялото.

Важно е и да не споделяш болестните си проблеми с роднини и приятели - в България е прието да се оплакваш непрекъснато. От енергийна гледна точка това е много вредно. Мисълта за вашата болест влиза в главата на сестра ви, която много ви обича. По този начин тя поддържа болестния процес на мисловно ниво, а това е най-сигурното ниво. Всички започват да вибрират около вашата болест, поддържайки я.

Ако ние познавахме механизмите, по които работи подсъзнанието, щяхме да мислим и действаме по съвсем друг начин. Когато една баба вика на внучето си "Не тичай, че ще паднеш", тя го кара да падне. Човек трябва да споделя проблемите си с този, който е вътре в него и чака да поеме товара - Господ вътре в нас.

Но и това се прави не по друг начин, а с благодарност: "Благодаря ти, Боже, за тази болест, която е моят учител…" И всеки ден му разказвам за болестта и докъде съм стигнала в учението си. Животът е просто нещо - само трябва да оставиш приоритетите на Бога да си ги върши той. Само че трябва да му благодарим предварително за свършената работа. Не дай ми, а благодаря ти, че ме излекува, че ми намери тази прекрасна работа и т.н. Когато благодариш превантивно, означава, че вярата ти е стопроцентова. Тя такава трябва и да бъде."

източник : http://old.eva.bg




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6487006
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!