Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2017 22:01 - Захар или аспартам?
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 2027 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Coca-Cola и Pepsi щели да ограничават съдържанието на захар в продуктите си! Захар или Аспартам? Казват Захар...

Какво представлява аспартамът?
Полемиките около този въпрос все още са обект на разгорещени „За” и „Против”. Вече са минали повече от 30 години от откриването на популярния изкуствен подсладител през 1965 г., но въпреки това – споровете продължават и днес.

Въпреки доказателствата, че аспартамът е вреден и дори – смъртоносен, той все пак успя да превземе големия пазар. Нискокалоричният подсладител, известен още като NutraSweet, Equal, E 951 и Spoonful, се влага в повече от 6 000 хранителни продукти и напитки.

Повечето хора все още се заблуждават, че аспартамът е една добра алтернатива на захарта, която ако наистина беше толкова вредна, нямаше свободно да се разпространява в над 100 държави по света.

Истината за аспартама е повече от зловеща, но интересите, които стоят зад разпространението на тази – в буквалния смисъл на думата – отрова, са по-големи, отколкото можете да си представите.

Ето защо никога, ама никога повече не бива да посягате към продукти и напитки със съдържание на аспартам!

В организма аспартамът се преобразува във формалдехид – вещество, което причинява рак. Аспартамът е синергично токсичен химикал, който се състои от 3 токсични компонента – аспарагинова киселина, фенилаланин и метанол. Сумата от отделните му части е по-токсична от всеки един от тези компненти поотделно.

Свободният метанол може да бъде много токсичен. Той първо се превръща във формалдехид, а след това и след консумация – в мравчена киселина. За разлика от метанола, съдържащ се в алкохолните напитки и различните плодове и зеленчуци, метанолът в състава на аспартама не е „придружен” от етанол, който пък от своя страна неутрализира и защитава от метанола. Метанолът причинява непоправими щети на ДНК и може да доведе до лимфом, левкимия и други форми на рак.

Аспартамът предизвиква затлъстяване и метаболитен синдром. Обикновено, изкуствените подсладители се възприемат като безопасна алтернатива на захарта. Това обаче е една голяма заблуда. Изкуствените подсладители са в основата на затлъстяването, излишните килограми и развитието на метаболитни заболявания, включително диабет.

И още: научни изследвания са установили, че химикалите от типа на аспартам насърчават увеличаването на теглото, независимо от факта дали човек приема много калории или не.

Аспартамът въздейства негативно върху ествественото производство на хромони в тялото, което пък от своя страна отключва апетита и желанието за сладки храни.

Аспартамът е направен от… изпражненията на генетично модифицирани бактерии E. coli. Подобно на процеса на ферментация, E.coli са модифицирани със специфични гени, които са в основата на производството на специален ензим, необходим за производството на фенилаланин.

Аспартам преминава кръвно-мозъчната бариера, коетоводи до трайно увреждане на мозъка. Аспартамът се състои от близо 40% аспаргинова киселина (аспартат), която свободно преминава мозъчната бариера. Излишъкът от аспаргинова киселина, и то внесена посредством аспартам нарушава сериозно функционирането на мозъка. При това положение, мозъчните клетки буквално са атакувани от твърде много калций, което предизвиква клетъчни увреждания, а в някои случаи дори клетъчна смърт. Всичко това може да доведе до сериозни увреждания на мозъка.

Установено е, че аспаргиновата киселина може да отключи развитието на епилепсия, болест на Алцхаймер, множествена склероза, деменция и др.

Аспартатът може да доведе и до нарушения във функционирането на ендокринната система, в резултат от прекомерното стимулиране на мозъка.

Е, още ли ви е сладък аспартама?

Аспартам

НУТРАСУИТ или Аспартам (Е 951) – основен причинител на рак на щитовидната жлеза

Аспартамът е вещество, което се използва за изготвянето на диетични продукти като нискокалорични десерти, смесени и газирани напитки. Използва се като подсладител вместо обикновена захар. Представлява комбинация от две аминокиселини и метанол. Стотици научни изследвания доказват, че аспартамът не е вреден. Но някои експерти се осланят на две изследвания върху експериментални животни през 1970 и 2007 г., които намират връзка между него и появата на рак. Аспартамът може да се окаже вреден за някои групи хора, особено за болните от фенилкетонурия, тъй като в състава му влиза веществото фенилаланин.

Напоследък ми направи впечатление, в колко много сладкиши и напитки се съдържа отровното вещество Аспартам. С него се подслаждат както кисели млека и дъвки, така и мултивитамини. Въпреки, че този подсладител е забранен по света защото се знае че е карцерогенен, в България едва ли не всяка втора сладка храна съдържа Аспартам.

Ето какво пише в Уикипедия за аспартама- Е951:

Открит през 1965 г. От Джеймс Шлатер, изкуствено получен подсладител, източник на фенилаланин, 200 пъти по-сладък от захарта.  Аспартамът е известен още като нутрасуит. Въпреки, че през 1980 г. Public Board of Inquiry гласува единодушно да отхвърли употребата на аспартама, с идването на власт на Роналд Рейгън, директорът на Агенцията за храните и лекарствата Артър Хейс разрешава употребата на Нутрасуит. Аспартама никак не е безопасен за човешкият организъм. При преработката на подсладителя в човешкото тяло, той отделя метилов алкохол. Освен това високите нива на съдържащият се в него фенилаланин предразполага към образуването на мозъчни тумори. Аспартамът се състои от аминокиселините аспартат и фенилаланин и метанол. След попадането в човешкия организъм, той се всмуква в тънките черва, а освободеният метанол се отделя от аспартама при температура 30 градуса и се превръща в смъртоносния формалдехид.

Ако през 2005 г. аспартамът се е използвал в повече от 6 хиляди продукта, то представете си в колко още нови продукти се използва в момента. Посочен е като съдържание дори върху флаконите с мултивитамини.

Дали на някой е направило впечатление, че все повече млади хора се разболяват от рак. Малко ровене из темите за Аспартама показва, че той може да докара не само онкологични, но и неврологични заболявания, Алцхаймер, хронична умора, аутизъм, множествена склероза...

 

Какво се случва с тялото след пиене на кока-кола? След 10 минути. 10-те чаени лъжички захар, съдържащи се чаша с кола, нанасят съкрушителен „удар” по целия ви организъм и единствената причина, поради която не започвате да повръщате, това е фосфорната киселина, която потиска действието на захарта.

След 20 минути. Настъпва скок на инсулина в кръвта. Черният дроб превръща цялата захар в мазнини.

След 40 минути. Поглъщането на кофеина е завършено. Вашите зеници се разширяват. Кръвното ви налягане се увеличава, защото черният дроб изхвърля повече захар в кръвта. Блокират се аденозиновите рецептори, като по този начин се предотвратява сънливостта.

След 45 минути. Вашето тяло увеличава производството на хормона допамин, стимулиращ центъра на удоволствията в мозъка. Същият принцип на действие има и хероинът.

След час. Фосфорната киселина свързва калция, магнезия и цинка във вашия стомашно-чревен тракт, ускорявайки метаболизма. Увеличава се отделянето на калций чрез урината.

След повече от час. В „играта” се включва пикочогонното действие на напитката. От организма ви се извеждат калцият, магнезият и цинкът, които се намират във вашите кости, а така също и натрият. По това време вие вече сте станали раздразнителни или вяли. Цялата вода, съдържаща се в кока-колата, се извежда с урината.

Всъщност, когато надигаме студената бутилка с кока-кола, за да се насладим на безспорната й свежест, знаем ли в действителност какъв химически „коктейл” изливаме в гърлото си?

Активната съставка на кока-колата е ортофосфорната киселина. Поради нейната висока киселинност цистерните, използвани за транспортиране на концентрат на кока-кола трябва да бъдат оборудвани със специални резервоари, предназначени за висококорозионни материали.

Нека надникнем в „анатомията” на един от най-рекламираните продукти на компанията „Кока-Кола” - Coca-Cola Light без кофеин. Тази напитка съдържа Aqua carbonated, E150d, E952, E950, E951 , E338, Е330, Аromas, Е211.

Aqua carbonated - това е газирана вода. Тя възбужда стомашната секреция, повишава киселинността на стомашния сок и провокира метеоризъм - обилно отделяне на газове. Освен това, използва се не изворна вода, а водопроводна, преминала през специални филтри.

E952 - цикламова киселина и нейните натриеви, калиеви и калциеви соли. Заместител на захарта. Цикламатът е синтетичен химикал, има сладък вкус, който 200 пъти превишава сладостта на захарта, използва се като изкуствен подсладител. Бил е забранен за използване в хранителни продукти, тъй катопредставлява канцероген, предизвикващ ракови заболявания. През 1969 г. по нареждане на Управлението за контрол на хранителните продукти и лекарствата бил забранен за използване на територията на САЩ, тъй като той, както захарина и аспартама, предизвиква в плъховете рак на пикочния мехур. В същата година бил забранен и в Канада. През 1975 г. забраната обхванала и Япония, Южна Корея и Сингапур. Забранен е за използване в производството на напитки в Индонезия. През 1979 г. Световната здравна организация, кой знае защо, реабилитирала цикламатите, признавайки ги за безвредни.

E150d - оцветител, получава се по пътя на преработката на захар при определени температури, с добавяне на химически реагенти или без тях. В случая с кока-колата се добавя амониев сулфат.

E950 - калиев ацесулфам. 200 пъти по-сладък от захарозата. Съдържа метилов етер, който влошава работата на сърдечно-съдовата система, и аспарогенова киселина, която оказва възбуждащо действие на нервната система и може, с времето, да предизвика привикване. Ацесулфамът се разтваря лошо. Продуктите с този подсладител не се препоръчват за употреба от деца, бременни и кърмещи жени.

E951 (аспартам) - заместител на захарта за болните от диабет. Химически е неустойчив: при повишаване на температурата се разпада на метанол и фенилаланин. Метанолът е много опасен: 5-10 мл са способни да доведат до гибелта на зрителния нерв и необратима слепота, 30 мл могат да предизвикат смърт. В топлите газирани напитки аспартамът се трансформира във формалдехид, който е изключително силен канцероген. Документално потвърдени са редица случаи на отравяне с аспартам: загуба на съзнание, главоболие, умора, виене на свят, повдигане, силно сърцебиене, увеличение на теглото, раздразнителност, тревожно състояние, загуба на паметта, мъгливо зрение, припадъци, загуба на зрение, болки в ставите, депресия, спазми, заболявания на детеродните органи, загуба на слуха. Аспартамът може също да провокира следните заболявания: тумор в мозъка, множествена склероза, епилепсия, базедова болест, хронична умора, болести на Паркинсон и Алцхаймер, диабет, умствено изоставане и туберкулоза.
-----------------------------------------------------------------
или пийте Coca-Cola и съ не бойте!


Тагове:   Coca-Cola,   аспартам,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6497905
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!