Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2017 10:55 - ISIS: Създание на ЦРУ за обосноваване на войната на борда и репресия у дома
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 857 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 21.10.2017 10:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  ISIS: Създание на ЦРУ за обосноваване на войната на борда и репресия у дома

Posted on октомври 14, 2017 by TT-K

Чрез страшни заглавия и шокиращи видеоклипове ISIS се използва като инструмент за оправдаване на войната в Близкия изток и за предизвикване на страх и паника в световен мащаб. Не, това не е „луда теория на конспирацията“, тя е просто най-старият трик в книгите. ISIS е създадена от самите сили, които се борят с нея.
    image

От създаването на демократичните държави, където общественото мнение донякъде има значение, политическата класа е изправена пред дилема: необходима е война за придобиване на сила, богатство и контрол, но обществеността има тенденция да бъде против нея. Какво да правя? Отговорът беше открит преди десетилетия и все още се използва успешно днес: Създаване на враг толкова ужасяващ, че масите ще помолят правителството си да отиде на война. Ето защо ISIS съществува. Ето защо видеоклиповете за обезглавяване са толкова „добре произведени“ и се популяризират по целия свят чрез масовите медии. Ето защо новините редовно идват с тревожни заглавия за ISIS. Те се използват, за да обслужват най-добрите интереси на световния елит. Сегашните цели са: да се засили общественото мнение в полза на нахлуването на страните в Близкия изток, да се предостави претекст за „коалиционна“ интервенция в целия свят и да се създаде вътрешна заплаха, която да се използва за отнемане на правата и засилване на надзора. Накратко, ISIS е още един пример за вековната тактика за създаване на ужасяващ враг, който да изплаши масите. „Освен това, тъй като Америка става все по-мултикултурно общество, може да се окаже по-трудно да се постигне консенсус по външнополитически въпроси, освен в обстоятелствата на наистина масивна и широко възприета пряка външна заплаха“.
– Збигнев Бжежински, Голямата шахматна дъска
Около десетилетие след нахлуването в Ирак (която все още е зона на хаотична опасност), повечето са съгласни, че войната се основава на фалшиви предпоставки. Обществеността в крайна сметка призна, че оправданието „оръжия за масово унищожение“, изобилстващо повтаряно от Джордж У. Буш и Доналд Ръмсфелд, е пълно производство. Независимо от това, САЩ и неговите съюзници (заедно с Съвета за външни отношения и други елитни международни групи за обществено мнение) все още се стремят да разширят войната в Близкия изток, като Сирия е основна цел. Докато обществеността в западния свят беше категорично против непровокирано нахлуване в Сирия, едно събитие в медиите превърна приликата: кратко видео, в което маскираният джихадист огласява американски журналист. image Аламирските заглавия и драматичните картини помагат да се надигнат чувствата на гняв от западния свят. Протеста беше незабавен. Как може да не е така? Заснет с висока резолюция, с перфектно кино осветление, видеоклиповете с обезглавяванията се настройват, за да генерират висцерално усещане за ужас и терор. Облечен в оранжево облекло, напомнящо за залива Гуантанамо, един безпомощен западен журналист е екзекутиран от един варварски фанатик, облечен в черно, драматично махайки малък нож като оръжие. Никой пропагандист не би могъл да помисли за по-добър начин да се променя общественото мнение за война. Като „бонус“ ефект, видеото предизвиква анти-мюсюлманска истерия в целия свят, чувство, което постоянно се експлоатира от световния елит. Много скоро след това беше обявена война срещу ISIS, почти като че ли беше планирана от месеци. В интервю за USA Today директорът на бившия директор на ЦРУ Леон Панета заяви, че американците трябва да се подготвят за 30-годишна война, и че тя ще се разпростре извън Сирия: „Мисля, че гледаме вид на 30-годишна война“, казва той, който ще трябва да се простира отвъд ислямската държава, за да включи възникващи заплахи в Нигерия, Сомалия, Йемен, Либия и другаде.
– USA Today, 
„30-годишна война“ и тест за лидерство за Обама
По принцип, в рамките на няколко месеца, терористична група буквално изскочи от нищото, причинявайки хаос в самите региони, които САЩ и съюзниците си се опитват да атакуват от години. Неговото име: ислямската държава в Сирия или ISIS. Самото име е символично и разкриващо. Защо една „ислямска“ група е кръстена на древна египетска богиня (Изида)? Може би защото е любима фигура на окултния елит – истинските виновници, които стоят зад ужасите на ISIS. Продължение на историята Идеята на ЦРУ да финансира ислямска група, за да подпомогне политическите ѝ интереси, не е точно „пресилено“. Всъщност в последната история има няколко очевидни случая, в които САЩ открито подкрепят екстремистки ислямистки групи (наречени „бойци на свобода“ в средствата за масова информация). Най-ярък и добре документиран пример е създаването на муджахидините в Афганистан – група, създадена от ЦРУ, за да привлече СССР в „афгански капан“. Терминът „Муджахедин“ описва „мюсюлманите, които се борят по пътя на Аллах“ и идва от основната дума „джихад“. „Великият враг“ на днешния ден е бил приятел на миналото. Важен архитект на тази политика е Збигнев Бжежински, един от най-влиятелните държавници в историята на САЩ. От JFK до Обама Бжежински е важна фигура, оформяща политиката на САЩ по света. Той създава тристранната комисия с Дейвид Рокфелер. В следващия откъс от интервю от 1998 г. Бжежински обяснява как са били използвани муджахидите в Афганистан: Въпрос: Бившият директор на ЦРУ Робърт Гейтс заяви в мемоарите си „От сянките“, че американските разузнавателни служби започват да оказват помощ на муджахадените в Афганистан 6 месеца преди съветската намеса. През този период бяхте съветник по националната сигурност на президента Картър. Затова си играл роля в тази афера. Вярно ли е? Бжежински: Да. Според официалната версия на историята, помощите на ЦРУ за муджаадените започнали през 1980 г., т.е. след като съветската армия нахлула в Афганистан, 24 декември 1979 г. Но реалността, тайно пазена досега, е съвсем различна. В действителност, беше 3 юли 1979 г., президентът Картър подписва първата директива за тайна помощ на противниците на просъветския режим в Кабул. И този ден написах писмо до президента, в което му обяснявах, че според мен тази помощ ще предизвика съветска военна намеса.
 – Le Nouvel Observateur, намесата на ЦРУ в Афганистан image Президентът Роналд Рейгън, седнал в Белия дом, с афганистански „борци за свобода“. Няколко десетилетия по-късно тези „бойци на свобода“ се превърнаха в талибански терористи, сред които Осама бин-Ладен, се превърна от агент на ЦРУ в обществен враг №1. Тогава групата използва оправдателната война в Афганистан. Това е един от многобройните примери, в които е създадена, финансирана и използвана ислямска група, за да ускори интересите на САЩ. САЩ също подкрепиха мюсюлманското братство в Египет, Сарекатския ислям в Индонезия, Джамаат-е-Ислами в Пакистан и ислямския режим на Саудитска Арабия за противодействие на Русия. „Америка няма постоянни приятели или врагове, само интереси“
– Хенри Кисинджър
Подозрителни подробности за ISIS ISIS е нова Ал Кайда, напълно адаптирана за този ден и възраст. Изскачайки се от нищото в рамките на няколко месеца, ISIS очевидно осигури голям брой ресурси, оръжия, високотехнологично медийно оборудване и пропагандни специалисти. Откъде идват всичките пари и ноу-хау? Историята на лидера на ISIS, Абу Бакр ал Багдади, е изключително мрачна. Според някои доклади, ал Багдади е задържан от американците в лагера Bucca в Ирак в продължение на няколко години. Някои смятат, че през това време започва да работи с ЦРУ. „Бил е заловен от американците през 2005 г. и е бил държан в лагера Bucca в суров южен Ирак от години, макар че е трудно да се определят условията и времето на освобождаването му. Във всеки случай той е бил освободен до 2010 г. и вече се е изкачил достатъчно в джихадисткото движение, че е поел контрола върху иракския клон на Ал Кайда след смъртта на двама началници.
– Маями Хералд, Кой е иракският Абу Бакр ал Багдади, новия световен терорист?
Малко след освобождаването си ал Багдади бързо се издигна до най-високите редици на Ал Кайда, натрупа богатство, беше изгонен от Ал Кайда и сега води ISIS. Бяха ли избутани от външни сили? image По време на първото си публично представяне на ръководител на ISIS, ал Багдади заповяда на мюсюлманите да се подчинят на него като на „лидера, който ви ръководи“. Беше също така забелязан да носи скъп часовник, за който се смята, че е било Rolex, Sekonda или Omega Seamaster – всички струват няколко хиляди долара. Странно модно решение за лидер, обещаващ да се бори с „западния упадък“? Видеоклиповете за обезглавяване също повдигнаха няколко въпроси.   image Военен пропагандист не може да поиска по-добър инструмент за генериране на съгласие. Настройка за максимален театрален ефект, видеоклиповете имат съмнителни подробности. Първо, защо жертвите, които искат да бъдат обезглавени, могат да говорят в такава спокойна и разбираема материя? Излишно е да се каже, че хората, които са на път да отрежат главата им, обикновено са в състояние на напреднала паника и ужас. Защо не се стичаше кръв, когато ножът наряза гърлото на жертвата? И накрая, защо палача е маскиран? Защо дори му пука? Също така, защо говори с британски акцент? Обявен като „Jihadi John“ от нискоразположени журнали в западния свят, той е начин да разкаже на обществеността, че екстремистите могат да дойдат от Запада, така че да внимавате за ближните си. image Пропагандният материал на ISIS използва най-модерното оборудване, произведено от опитни филмови продуценти. Производството им е стъпка над обичайната „ислямска пропаганда“, намерена циркулираща в Близкия изток.   Наоми Улф, известна авторка и бивш съветник на Бил Клинтън, привлече критики, когато изрази скептицизъм по отношение на ISIS и поиска журналистическа строгост. image Публикуваното във Facebook на Наоми Улф за ISIS. Тя бе премахната. След като се озова в атака от безброй журналисти и наблюдатели, Улф добави: „САЩ се възползват от … това, че сме толкова оскърбени, че нашите разузнавателни агенции могат да отнемат последните свободи от името на корпоративните интереси, както разузнавателните агенции на Запад правят всичко … Великобритания, Канада, Австралия, следващата NZ … така че има. „Виждам, че някои блогове изопачават лошото естество на това, което казах … Защо често не приемам политическите разкази на стойност, тъй като те са продиктувани от пресата? „А) Тъй като съм журналист и скептично проверявам се предполага, че е наша работа, но по-важното е, Б) защото работих за две президентски кампании, едно официално и едно неофициално, като политически консултант и защото бях съпруга на говоритеБелия дом в продължение на много години. „Като политически консултант и дългогодишен близък наблюдател на начина, по който излизат новините и изявленията от Белия дом и президентските кампании, знам, че първо трябва да започне отговорен екип за комуникация с нещо, което им е дало, че нямат какво да правят с … „И след това от творческите, талантливи хора в кампанията или националния комуникационен магазин се изисква да построят разказ за това и да говорят и да намерят „герои „, които да помагат на разказа, а разказът често звучи като нищо общо с действителна сделка. (Всъщност най-добре по този начин.) „И това повдига реч кампания или пресконференция или инициатива или фото често включва намирането на хора с големи истории да кажа, че нямат нищо общо със сделката. „Така че всички хора, които ме атакуват точно сега за“ конспиративни теории „, нямат представа за какво говорят … хората, които поемат доминиращия разказ, ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИСТИНСКИ, а доминиращите причини ТРЯБВА ДА БЪДАТ РЕАЛНИ, не са опитни в това как работи този свят. „ Наоми Улф има основания да говори за ISIS. В своята книга от 2007 г. „Краят на Америка“ Улф очертава 10 стъпки, необходими на фашистка група (или правителство) да унищожи демократичния характер на нацията и да подкопае социалните и политически свободи, упражнявани преди това от нейните граждани. • Извикайте ужасяващ вътрешен и външен враг
• Създавайте тайни затвори, където се извършват изтезания
• Разработване на кауза или паравоенна сила, която да не е отговорна за гражданите
• Създаване на вътрешна система за наблюдение
• Тормоз на гражданските групи
• Участвайте в произволно задържане и освобождаване
• Насочване към ключови лица
• Управлявайте пресата
• Обърнете всички политически дисиденти като предатели
• Спиране на върховенството на закона
Докато обществеността в западния свят бързо обозначава всеки, който поставя под съмнение официалната история като „теоретик на конспирацията“, обществеността в Близкия изток е скептично настроена към ISIS и така наречения „джихад“. Например в Ливан и Египет идеята, че ISIS е създание на САЩ, е толкова широко разпространена (високопоставени служители го твърдят), че посолството на САЩ в Бейрут трябваше да отрече слуховете. image Пост във Фейсбук на Посолството на САЩ в Бейрут. За много жители на Близкия изток действията и начинът на действие на ISIS са нищо повече от подозрителни. Групата наистина изглежда е специално създадена, за да помогне на САЩ и коалицията да постигнат военните си цели в Близкия изток. image Тази карта показва текущите крепости на ISIS. Както можете да видите, те се намират точно там, където коалицията се опитва да нападне от години. Тъй като заплахата от ISIS се разпространява в съседни страни, тя ще позволи непровокирани военни удари срещу различни нации. Въпрос на време е, преди полетите да бъдат считани за неефективни и да се наложат наземни войски. В крайна сметка тези операции ще завършат дългосрочен план за реорганизиране на Близкия изток, премахвайки заплахите за Израел и значително нарастващ натиск върху Иран, оставащите ислямски сили в региона. ISIS се използва за домашна репресия Отвратени от видеозаписванията, повечето западняци предпочитат насилственото унищожение на ISIS. Разбира се, те не осъзнават, че същата тази разпаленост ще ги накара да станат жертви на собствените си правителства. image От протестиращи за мир до протест срещу война. Малка пропаганда може да направи много дълъг път, за да повлияе върху мислите на хората. През последните няколко седмици ISIS издава различни заплахи за конкретни държави, причинявайки паника във всеки един от тях, което подтиква правителствата да „предприемат действия“. За съжаление, „предприемането на действия“ означава намаляване на свободата на словото и увеличаване на незаконното търсене и наблюдение. Канада вече използва ISIS като причина да шпионира гражданите и работи по нови закони, позволяващи засилено наблюдение. „Ръководителят на шпионската агенция на Канада заяви, че няма признаци за предстояща терористична атака срещу страната, но властите наблюдават 80 заподозрени канадски терористи, които са се завърнали вкъщи от горещи точки на насилие по света. Coulombe  каза, че 80 заподозрени не са били обвинени поради продължаващата трудност да събират солидни доказателства срещу тях. Министърът на обществената безопасност Стивън Блайни заяви, че ще въведе нови законодателни инструменти през следващите седмици, за да помогне на правоохранителните органи да „проследят терористи“.   Блайни не даде подробности за това, какви ще бъдат новите мерки.
– Toronto sun
 CSIS keeping watch on 80 Canadian terror suspects nationwide
Във Великобритания ториите представиха своите „екстремистки поръчки за прекъсване“, списък на безпрецедентните правила, които имат сериозни последствия за свободното слово „Екстремистите ще трябва да получат публикации във Facebook и Twitter, предварително одобрени от полицията, съгласно заложените правила, планирани от консерваторите. Те също ще бъдат забранени да говорят на обществени събития, ако представляват заплаха за „функционирането на демокрацията“, при новите екстремистки заповеди. Тереза Мей, секретарят по вътрешните работи, планира да позволи на съдиите да забранят излъчването на хора в ефир или да протестират на определени места, както и да се асоциират с конкретни хора „.
 – The Telegraph, Extremists to have Facebook and Twitter vetted by anti-terror police Колко време ще е необходимо думата „екстремист“ да бъде разредена и използвана, за да опише всеки, който има различно мнение? Заключение ISIS разполага с всички знаци на джихадистка група, спонсорирана от ЦРУ, създадена да улесни войната в чужбина и репресиите у дома. Независимо дали разглеждаме историята на Близкия изток „разделяй и владей“ или подозрителните подробности относно ISIS и последиците от неговото съществуване в западния свят, лесно може да се види как ISIS е продължение на очевиден модел. Най-важният въпрос, който може да зададете, е следният: Кой се възползва от съществуването на ISIS и от терора, който той генерира? Какво печели ISIS, като създава видеоклипове за най-мощните армии в света? Въздушни удари? От друга страна, какво трябва да спечели управляващата класа в западния свят? Продължаване на печеленето на пари чрез война и оръжие, поемане на контрол над Близкия изток, подкрепа на Израел, увеличаване на потисничеството и наблюдението на местното население и накрая, запазване на постоянните ужаси и контрол над масите.   Накратко, налагането на паника в целия свят чрез провокиране на състояние на хаос в Близкия изток се счита за необходимо, за да се приложи нов световен ред. „Изида“, египетската богиня и майка на Хорус, е името на една от най-важните фигури за масонския елит. Мотото им? Ordo ab Chao … Order out of Chaos. Източник: vigilantcitizen.com  – статията е писана през 2014 г.



Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39763008
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031