Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2018 17:42 - Френски министър: Европа се разпада пред очите ни
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 1201 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Повечето страни вече сами решават проблемите си

Това е моментът на истината за германско-френските взаимоотношения и бъдещето на еврозоната, убеден е Бруно Льо Мер

Френският финансов министър Бруно Льо Мер заяви, че Европа е в „процес на разлагане” и страните се опитват да намерят „национално решение на проблеми, които могат да се решат само на европейско ниво”.

 

Говорейки преди срещата на френския президент Еманюел Макрон с германския канцлер Ангела Меркел и техните правителства Льо Мер заяви, че германско-френските взаимоотношения са достигнали „момента на истината”. В интервюто си за френска медия Льо Мер рисува драматична картина за предизвикателствата, пред които ЕС се изправя.

 

„Европа е в процес на разлагане, тя се разпада пред очите ни”, заяви той. „Имиграция, финансови рискове… това са проблеми, които могат да се решат само на европейско ниво”, заяви Льо Мер. Той също така допълни, че повечето страни се „затварят в себе си” в опитите си да намерят национално решение.

 

Според него, Макрон и Меркел ще обсъдят четири „неподлежащи на преговори” ключови проблема - бюджета на еврозоната, банковият съюз, плана за данъчното облагане на дигиталните гиганти и корпоративния данък.

 

Ангажираността по тези 4 ключови въпроса ще бъде „сериозна стъпка напред спрямо финансовата сигурност” на ЕС, каза Льо Мер и добави, че ако преговорите се провалят, то съюза ще попадне в „период на сътресения”. „Намираме се в момента на истината за германско-френските взаимоотношения и бъдещето на еврозоната. Изборите, които вземем днес по тези въпроси, ще бъдат определящи за бъдещето на ЕС”, допълни още той.

 

Ангела Меркел е под огромен натиск в Германия. Тя се опитва да запази поста си и управляващата коалиция, но това може да стане само с общоевропейско решение на бежанската криза.

 

В понеделник, на съвместна пресконференция с премиера на Италия Джузепе Конте, Меркел заяви: „Обсъждаме как да засилим сътрудничеството в тази насока. Искаме да уважим желанието на Италия да има по-голяма солидарност. Напълно сме единодушни, че трябва да подобрим мерките за охрана на външните граници”.

 

През уикенда германският вътрешен министър Хорст Зеехофер обеща да затвори границата за имигранти от юли месец, ако канцлерът се провали в намирането на общо европейско решение по въпроса с бежанците. Меркел от своя страна твърдо отхвърли тази заплаха.

 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1819493
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565