Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2019 19:19 - Брутална атака на „Америка за България” срещу проект, популяризиращ българската култура https://bultimes.
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 195 Коментари: 0 Гласове:
2



Брутална атака на „Америка за България” срещу проект, популяризиращ българската култура Публикувано на 19.06.2019 в България Loading...

На 30 километра от Варна, в една от най-бедните общини в страната – Ветрино, текат последни довършителни работи по един от най-амбициозните инвестиционни проекти в страната. Става дума за грандиозния исторически парк, който се строи край село Неофит Рилски с изцяло български капитал от български инвеститори и изпълнители. Вложените само до този момент в проекта няколко десетки милиона лева, буквално съживиха местната икономика и повишиха неколкократно туристическия интерес към региона.

image

Истината е, че проекта няма аналог, както в България, така и в Европа. В историческия парк близо до Варна, на няколкостотин декара, ще бъде събрана цялата история на нашите земи и народ. От праисторията, през тракийските времена и римското владичество над днешните български земи, до славянските нашествия и установяването на първата българска държава. Стотици статуи, възстановки, галерии и други съоръжения, ще разказват нагледно за нашето минало. Не само на нас, а и на света. Какво по-хубаво. От години се говори, как не можем да представим пред останалия свят нашето богато и пленително минало, че не можем, както гърците да осребряваме историята си и да я превърнем от нещо, което само ние си знаем, в актив, който да носи и висок национален доход. Сега вече, и това започна да се случва. Мениджърът на проекта Ивелин Михайлов и екипът му са на път да се превърнат в пионерите, които да положат основите на цял един нов дял от националната икономика, и то без един лев държавна инвестиция или помощ.

На целия този фон, в последните месеци ставаме свидетели на една абсолютно безпрецедентна атака срещу реализацията на тази идея, дирижирана от една конкретна чужда фондация – „Америка за България” и финансирани от нея българоезични медийни проксита. Най-активното от тях е вестник „Капитал”. В няколко броя вече, тази „медия” се опитва да внушава, че в този проект има нещо нередно. Че едва ли не, има някакви злоупотреби в него, както и откровени нападки по отношение на историческата достоверност и художествена издържаност на експонатите и съоръженията. И то при положение, че до този момент в парка има над хиляда акционери и нито един от тях не се е оплакал досега от нещо нередно. Напротив, с всеки изминал ден, идеята набира все повече привърженици и инвеститори. Говорим за класически бизнес модел по западен образец.

image

Въпреки това, тази “медия” и кохортата стояща зад нея, която иначе е много петимна нещата тук да се случват по „западен” модел, не спира да саботира проекта и да се опитва да му създава лош имидж. Виж, ако беше някоя гръцка шивашка фабрика, експлоатираща своите български работници по 14 часа на ден на минимална заплата, без дори и нея да им дава, това издание щеше да бъде пръв сторонник на икономическата свобода и ненамеса в делата на бизнеса. Когато обаче става дума за един изцяло български проект, имащ потенциала да се превърне в едно наистина работещо и печелившо икономическо предприятие, „капиталци” стават първите му гробокопачи. Да не би причината за това да е, че начинанието, всъщност популяризира българската история и култура, която за прокопиевци и сие всъщност е онази „окова”, която ни държи в блатото на „загнилия балкански провинциализъм и национализъм” и ни пречи да се присъединим към прогресивния свят на третия пол и джендър-бендър-мулти-култи общността!? Може да не си го признават, но всъщност именно това е причината. Което впрочем, въобще не е учудващо, имайки предвид техните спонсори и покровители. Същите, които прокарват джендър идеологията у нас, подменят историята ни и се опитват да ни отдалечат от естествения ни цивилизационен ареал. Това са фондация „Америка за България” и цялата им подчинена камарила от грантоядни медии като „Капитал”, „Дневник”, Медиапул, Клуб З, Терминал 3 и много други, превърнали националното предателство и антибългарската пропаганда в доходен бизнес и свое призвание.

От Възраждане за пореден път се убеждаваме, че битката с тази хидра ще е тежка, но обречена на успех, защото те могат да загубят само парите и свободата си, докато нашият залог е Родината и бъдещето на децата ни.




Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19794625
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7179
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930