Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2020 13:42 - Белодробната емболия, една от коварните болести в света.
Автор: djem Категория: Бизнес   
Прочетен: 1246 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
             ДАЛИ НЕ ПРЕТОВАРВАМЕ ОРГАНИЗМА СИ С ВИТАМИНИ

Различието между хората е 1 % разлика в ДНК - то., което ни отличава един от друг отделни индивиди.

Вирус като SARS - cov - 2 заразява по различен начин отделните индивиди, болестта протича също по различен начин. ЗАТОВА ваксината за едни хора е благодат, но , за други - вредата е много по-голяма от колкото ползата.

Мнението на лекарите е това, че те се стараят да ни помагат изказвайки своите мисли и препоръки:
Проф. д-р Доброслав Кюркчиев, д.м.н. е началник на Лабораторията по клинична имунология в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“.
"....По принцип витамините имат славата на нещо, което не е особено ефективно, но пък за сметка на това винаги е полезно. Идеята на хората да ги пият е, че си „укрепват имунитета”. В действителност витамините са нещо, което е доста по-сложно от масовата представа и към тях трябва да се подхожда по-сериозно.

Витамините не предпазват от зараза със SASR-Cov-2и мисля, че хората, които ги пият не ги пият с тази цел. По скоро мисля, че в масовото съзнание витамините и имуностимулантите са едно и също и идеята за пиенето на витамини е „подсилване на имунитета”. По принцип нито ролята на витамините е такава, нито пък „подсиването на имунитета” непременно е нещо позитивно при тази инфекция.

Покрай пандемията и покрай съобщенията, че хидроксихлороквин сулфат, известен у нас като резорхин и плакенил, има ефект върху заболяването, тези медикаменти изчезнаха напълно, а те са жизнено-необходими за множество пациенти със сериозни автоимунни заболявания. Непотвърдени и все още несигурни данни водят до паническо презапасяване и лишаване от тези препарати на хора, които не могат без тях. Тези хора не са по-малко важни от потенциалните „жертви” на COVID-19, 95%, от които, по световни данни, ще изкарат заболяването с незначителни до средно-тежки симптоми. Ще оздравеят и ще забравят. За разлика от пациентите с автоимунни заболявания.

АНТИТЕЛАТА

Колко траен е имунитеттът няма как да има данни при положение, че са минали само 9 месеца откак COVID-19 се появи. Единствено могат да се правят аналогии с други подобни заболявания. При друг корона-вирус, причинил епидемия през 2002/3 година, антитела се откриват до 2 (две) години след преболедуването.

И НАКРАЯ
усмихвайте се по - често, излизайте на чист въздух - край морето или в планината, спортувайте, без да прекалявате, срещи с приятели са препоръчителни, макар и от части ограничени по време на карантина. Не натоварвайте организма си с витамини и имуностимуланти, отбягвайте антибиотиците, защото те са различни по състав и действат по различен начин на хората...знаем, че хората не са еднакви - тяхното ДНК и PNK е различно, разликата е само 1%, но оказва голямо влияние при лечението с лекарства.

КЛИНИЧНИ И КРИТИЧНИ СИТУАЦИИ

Белодробната емболия е коварно заболяване, чието диагностициране е относително трудно. Тя може да бъде маскирана под формата на най-различни тип оплаквания – замайване, слабост, обща отпадналост, тежък задух и загуба на съзнание. Поставянето на диагнозата изисква провеждането на набор от изследвания – кардиограма, ехокардиография за най-обща ориентация, измерва се D-dimer като лабораторен показател, но той по-скоро служи за изключване на белодробната емболия, отколкото за потвърждение. Подуването на крайниците, появата на червени или сини петна по кожата, Увеличени лимпфни възли, подути вени, зачервени очи, задържане на вода в тялото и др...Това, което хората могат да направят е, когато имат такова неразположение, просто да отидат на лекар.По най-бързия начин трябва да се отиде в лечебно заведение, за да се проведат диагностичните тестове.



Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031